ارزش کار جمعی

افراد معمولا در انواع گروه‌ها برای کارهای مختلف دور هم جمع می‌شوند، بااین حال نمی‌توان هر دسته از افراد را یک تیم و گروه دانست. در واقع یک گروه کاری از افرادی تشکیل شده است که کنار هم آمده اند تا با همکاری یکدیگر به یک هدف مشترک دست پیدا کنند.
کد خبر: ۸۳۶۴۳۹
ارزش کار جمعی

در دنیای امروز، تقریبا هرکاری با کمک گروه‌های مختلف انجام می‌شود. از شرکت‌های کوچک گرفته تا بزرگ، همه برای اطمینان از رسیدن تولیدات و خدمات شان به مشتریان از تیم‌های مختلف کاری استفاده می‌کنند. در حقیقت تمام بخش‌های جامعه ـ موسسه‌های دولتی و خصوصی و همچنین مراکز آموزشی ـ به‌صورت گروهی کار می‌کنند و اهمیت گروه را به خوبی درک کرده اند.

فواید کار گروهی

ترکیب مهارت و استعدادهای مختلف: مهم‌ترین مزیت کار گروهی ترکیب مهارت‌ها و استعدادهای افراد است. گروه‌های کاری و یا تحصیلی می‌توانند از مهارت‌های متنوع افراد گروه ـ از جمله مهارت‌های تحلیلی تا بازاریابی و فنی و هر چیزی که برای موفقیت در کاری لازم است ـ برخوردارشوند، مهارت‌هایی که هرکس به تنهایی نمی‌تواند آنها را یکجا داشته باشد.

ایجادخلاقیت: هرکس عقیده و تجربه‌ای متفاوت از دیگری دارد و وقتی افراد کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، می‌توانند تمام عقاید خود را مطرح کنند و با بحث و گفت‌وگو بر سر آن موارد، علاوه بر افزایش خلاقیت گروه ، به بهترین راه‌حل برای رسیدن به اهداف‌شان دست می‌یابند.

کسب رضایت: کارکردن با گروه ـ چه تحصیلی و چه کاری ـ می‌تواند برای فرد احساسی از رضایت به‌وجود آورد. وقتی اعضاء گروه احساس کنند مفید واقع می‌شوند و نقش آنها در پیشبرد اهداف گروه مهم است، احساس اعتماد به نفس و در نهایت رضایت می‌کنند.

ایجاد شبکه حمایت و پشتیبانی: کار کردن در کنار دیگران به این مفهوم است که هیچ یک از اعضاء تنها نیستند و هر وقت مشکلی داشته باشند یا سوالی برایشان پیش بیاید، می‌توانند با کمک یکدیگر آن را برطرف کنند. به این ترتیب آنها همیشه کنار خود افرادی برای حمایت و پشتیبانی دارند.

تولید بیشتر: وقتی هر یک از اعضای گروه در یک زمان، قسمتی از یک کار را به عهده بگیرند، آن کار در مدت زمان کمتری انجام می‌شود و به این ترتیب تولید افزایش می‌یابد. در کار گروهی افراد می‌توانند حجم بیشتری از کار را پیش ببرند.

یادگیری مهارت‌ حل مشکل: اعضای یک گروه وقتی با همفکری یکدیگر می‌توانند بر مشکلات پیش آمده در روند کار غلبه کنند، به تدریج مهارت‌های حل مشکل را می‌آموزند و هر زمان که لازم باشد از آن مهارت‌ها استفاده می‌کنند.

بالا بردن قدرت خطر کردن: اگر فردی به تنهایی کاری را به عهده بگیرد، ممکن است هرگز شهامت خطرکردن نداشته باشد. اما کارکردن با گروه می‌تواند قدرت خطر کردن افراد را بالا ببرد، زیرا آنها می‌دانند هنگام شکست احتمالی، تمامی‌ اعضا به کمک یکدیگر رفته و جلوی وخیم شدن اوضاع را می‌گیرند.

آموزش مهارت‌های ارتباطی: برای این‌که یک گروه کاری بتواند به هدفش رسیده و موفق شود باید مهارت‌های ارتباطی خوبی داشته باشد. افراد باید بتوانند افکارشان را بدرستی بیان کرده و همچنین با حوصله به صحبت‌های دیگران گوش کنند. در نتیجه افراد گروه فرصت خوبی پیدا می‌کنند تا مهارت‌های ارتباطی‌شان را بالا ببرند.

آسیب کار گروهی

کارگروهی گاهی اوقات مضراتی نیز به همراه دارد:

سرعت کم:گاهی اوقات به دلیل بحث و گفت‌وگو و نبود توافق اعضای گروه بر سر مشکلی، از سرعت فرآیند حل مشکل کاسته می‌شود. این موضوع به ویژه در گروه‌های بزرگ‌تر به چشم می‌خورد. برای حل این معضل باید محدودیت زمانی قایل شد.

همکاری نابرابر:گاهی اوقات برخی از اعضای گروه، کم‌کاری می‌کنند. معمولا در گروه‌های مختلف، افرادی پیدا می‌شوند که زحمت کارهای خود را به دلایل مختلف به گردن دیگران می‌اندازند و در انتها وقتی همه چیز به خوبی پیش رفت به اندازه باقی افراد اعتبار به دست می‌آورند و بعضی مواقع هم به‌دلیل انجام ندادن وظایف‌شان موجب شکست گروه می‌شوند. به کارگیری افراد مسئولیت‌پذیر در گروه‌های کاری بسیار مهم است.

رواج تک روی :برخی افراد که نمی‌توانند و یا مهارت‌های کار گروهی را یاد نگرفته‌اند نمی‌توانند با گروه به خوبی کار و ممکن است گاهی اوقات تک روی کرده و باعث شکست گروه شوند. بنابراین باید کسانی در گروه باشند که دوست دارند به صورت گروهی کار کنند.

ضروریات یک گروه کاری خوب

حس اعتماد به یکدیگر و همکاری، ویژگی‌های مهم افرادی است که یک گروه کاری را تشکیل می‌دهند و اعتماد از طریق صداقت، صراحت، ثبات و احترام حاصل می‌شود.

صداقت: اعضای گروه باید حقیقت را به یکدیگر بگویند، نه هرچیزی که دیگری دوست دارد بشنود. آنها باید در بیان مشکلات راحت باشند تا اعضا با شنیدن حقایق، درفرآیند حل مشکل کمک کنند.

صراحت: هیچ یک از افراد گروه نباید از بیان آنچه در ذهن دارد، بترسد. آنها نباید نگران واکنش دیگران باشند وباید بتوانند افکارشان را به راحتی بیان کنند و با علم به این‌که کسی آنها را دست نخواهد انداخت، با اعتماد به نفس عقایدش را با گروه در میان بگذارد.

ثبات: اعضای گروه باید به طور مداوم با یکدیگر در تماس باشند. با تماس دایم می‌توانند کار را پیش ببرند و بدانند هریک چه وظیفه‌ای باید ایفا کنند. در غیراین‌صورت پیشرفتی در کار نخواهند داشت. بنابراین باید به‌طور مرتب جلسات کاری داشته و در جریان روند کار باشند.

احترام: افراد یک گروه باید برای یکدیگر ارزش قایل شده و با احترام با یکدیگر رفتار کنند و بدون قضاوت و پیش‌داوری عقاید همدیگر را بشنوند. همچنین انتقادهای‌شان باید سازنده باشد.

یک گروه کاری که برپایه همکاری و اعتماد بنا شود، می‌تواند افراد عضو گروه را در ارتباط با یکدیگر حفظ کرده و روی کار متمرکز نماید و در انتها به موفقیت برسد.

انواع شخصیت‌های افراد در یک گروه کاری

معمولا افرادی که در یک گروه کاری مشغول همکاری می‌شوند، شخصیت‌های مختلفی دارند و طی بررسی‌ها چهار نوع شخصیت متمایز در این گروه‌ها دیده شده است. البته نمی‌توان گفت فردی صددرصد یک نوع شخصیت دارد، بلکه ممکن است از شخصیت‌های دیگر نیز در وجودش داشته باشد و در مواقع لزوم به کار گیرد:

شخصیت گرداننده

این افراد اهل عمل هستند و بیشتر از این‌که نگران افراد دور و بر خود باشند، نگران نتیجه کارشان هستند. آنها از روابط عمومی‌خوبی برخوردار بوده و ماهرانه می‌توانند به شما بگویند، چه می‌خواهند و چه وقت باید آن کارانجام شود. اما شنوندگان خوبی نیستند. آنها معمولا مصمم، رک و صریح، جسور، اهل خطر، رقابتی، مستقل و مصر هستند.

شخصیت تحلیلگر

این افراد اهل اطلاعات و معلومات هستند و بیشتر از هر چیزی نگران حقایق‌اند. به‌طور کلی افرادی که تحلیلگرند در سازمان دهی اطلاعات و بررسی آنها به صورت منطقی مهارت بی‌نظیری دارند. آنها معمولا در جزئیات خوب هستند و به ساختار اهمیت می‌دهند. مهارت‌های ارتباطی آنها چندان خوب نیست و با تصمیم‌گیری مشکل دارند زیرا همیشه به اطلاعات بیشتری برای تصمیم‌گیری نهایی نیاز دارند. آنها دقیق، مرتب، اسلوب‌دار، محتاط، منطقی و خوددار هستند.

شخصیت سازگار

این افراد به مردم بیشتر از هر چیزی اهمیت می‌دهند و نگران این هستند که با دیگران چگونه کنار بیایند و به‌طور کلی وابسته ، وفادار و آسان‌گیر هستند.

آنها از شنیدن حقایق بی‌چون و چرا فراری‌اند و همیشه با دیگران در تعامل هستند. افرادی خونگرم و حساس اند و براساس احساسات شان تصمیم می‌گیرند. دلسوز، همدل، حامی ‌و صبورند.

شخصیت بیانگر

این افراد از ابراز عقاید خود و در میان گذاشتن آن با دیگران لذت می‌برند. آنها اجتماعی بوده و دوست دارند به دیگران کمک کنند. آنها در ارائه عقاید عالی ماهر هستند اما نمی‌توانند به سرعت تصمیم‌گیری کنند. این افراد پرحرف، مملو از انگیزه کار، مشتاق، جذاب، موثر، خوش‌بین و سرزنده هستند.

کار گروهی در ایران

هر چند تا مدت‌ها انتقادی که ما ایرانیان نسبت به خودمان داشتیم، ناکارآمدی در کار گروهی بود،اما در سال‌های اخیر این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است،نمونه این اقدام مثبت به مسابقات ورزشی بر می‌گردد. تا چندی پیش ایرانی‌ها فقط در ورزش‌های انفرادی موفق بودند، اما حالا موفقیت‌های ایران در ورزش‌هایی مثل والیبال یا بسکتبال تائیدی است بر توجه به و اهمیت کار گروهی در کشور.

نادیا زکالوند

مترجم

منبع: pearsonhighered

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها