موضوع، تنبلی کردن نیست! حقیقت این است که با ورود خانم به خانه، تازه شغل دومش شروع می شود؛ خانه داری! تر و تمیزکردن خانه، آشپزی، پهن کردن لباس های شسته شده روی بند رخت، اتوکشی، رسیدگی به تکالیف و امور بچه ها و هزاران کار دیگر که شاید اصلا به چشم نیایند، اما وقتی انجام نشوند تازه معلوم می شوند.
همه این کارها باعث می شود استرس فراوانی به خانم های شاغل وارد شود که متاسفانه برای همسرشان قابل درک نیست. برای رفع این مشکل، هم خانم باید تلاش کند و هم آقا چون حرف زندگی مشترک است و مشکلات زندگی مشترک هم باید با هم حل شوند تا به نتیجه برسند. اصلا شاید لازم باشد قوانین قدیمی و کلی را دور بزنیم چون هیچ همخوانی ای با دنیای شلوغ امروز ندارند!
اولین قدم تغییر زوج و ایجاد تعامل است؛ یعنی هم آقایان سعی کنند همسرشان را بیشتر درک و به آنها کمک کنند و هم خانم ها یاد بگیرند با اقدام هایی به خود کمک و خستگی و درنهایت استرس کمتری را تحمل کنند. چون وقتی خانم خسته از کار به خانه می آید، هورمون تستوسترون او- که هورمونی مردانه است و مقدار کمی از آن بدن خانم ها وجود دارد- زیاد و هورمون زنانه اکسی توسین به طرز خطرناکی کم می شود و خانم مضطرب و خسته است و به استراحت نیاز دارد اما از آنجا که تازه شغل دومش آغاز شده، استرسش همان طور بالا می ماند و تا زمان بازگشت همسرش به منزل هم کم نمی شود.
وقتی مردها بی احساس می شوند
شاید این صحنه برایتان آشنا باشد؛ «مرد با چهره ای بدون حالت جلوی تلویزیون نشسته و با آنکه خانم حسابی به سر و وضع خود رسیده و خانه را هم تر و تمیز کرده، هیچ عکس العملی ندارد!» کارشناسان می گویند چنین حالت هایی نشان می دهد انرژی عاطفی مرد مثل یک خط صاف بدون افت و خیز و البته غیرمفید است! و بد نیست بدانید همه این عوارض ناشی از استرس و کاهش سطح هورمون تستوسترون (همان هورمون مردانه) است! در چنین شرایطی خانم باید بداند چطور می توان استرس مردان را مدیریت کرد؛ ابتدای زندگی مشترک میزان تستوسترون در اوج قرار دارد چون مرد انگیزه زیادی برای شروع زندگی مشترک دارد و می خواهد همسرش حس خوبی داشته باشد و به اوج خوشحالی و خوشبختی برسد.
پس وقتی موفق می شود توجه و اعتماد خانم را جلب کند، آرامش و ثبات پیدا می کند و دنیای خودش و همسرش پر از عشق و بدو استرس می شود. همه چیز رمانتیک و ایده آل است، اما همه لحظات این زندگی رویایی باعث کاهش تستوسترون آقا و بعد باعث کاهش انرژی عاطفی او می شود و در نهایت، مردی بی حس و حال خواهید داشت که جلوی تلویزیون جا خوش می کند و کمترین رغبتی برای تغییر وضعیتش ندارد!
مجله زندگی مثبت می نویسد البته فعالیت هایی که نیاز است آقا در محیط کار با آنها دست و پنجه نرم کند، دوباره هورمون تستوسترون را افزایش و به او انرژی لازم را می دهد تا به اهداف شغلی اش برسد اما وقتی به منزل بر می گردد باید استراحت کند تا دوباره تستوسترونش بالا برود و آماده روابط گرم و صمیمانه شود. بنابراین باید به او فرصت دهید تا بتواند واکنش مناسبی که شما انتظارش را دارید، نشان دهد.
کار، کار هورمون هاست!
برای آنکه خانم و آقا از کنار هم بودن لذت ببرند، باید دوباره تعادل خود را به دست آورند و لازمه اش این است که خانم اکسی توسین از دست رفته و آقا تستوسترون از دست رفته را دوباره تامین کنند تا مجددا تعادل خود را به دست بیاورند.
قبل از اینکه خانم به داد تستوسترون همسرش برسد، باید اکسی توسین از دست رفته خودش را جبران کند تا دوباره استرسش کم شود و «احساس خوب» را تجربه کند. این کار با گوش کردن به موسیقی، دوش گرفتن و انجام کارهای مورد علاقه رخ می دهد؛ خانم عزیز!
کافی است برای خودتان کمی وقت صرف کنید تا حالتان بهتر شود! خوب است بدانید آقایان کاملا به این موضوع واقف هستند که برای اینکه دوباره شارژ شوند، باید برای خودشان وقت بگذارند و کسی نباید کاری به کارشان داشته باشد؛ حتی شاید شما این کارشان را خودخواهی تلقی کنید چون معمولا یک زن مخصوصا اگر مادر شده باشد، رسیدگی به اعضای خانواده را در اولویت می داند و به همین دلیل است که خانم ها هیچ گاه برای خودشان وقت ندارند. در صورتی که آقایان ذاتا توانایی خوبی در شناسایی موقعیت ها دارند و از آنها برای شارژ مجدد خود به بهترین شکل استفاده می کنند.
پس لطفا به توصیه روان شناسان گوش کنید و برای اینکه همسر و مادر سالمی باشید، بدون عذاب وجدان، هرازگاهی برای خودتان وقت بگذارید و تجدید قوا کنید.
یادتان باشد افزایش تستوسترون همسرتان وظیفه شما نیست و فقط می توانید برای رسیدن به هدفش به او کمک کنید. شما موظف اید اکسی توسین خود را تامین کنید و نقش همسرتان در این میان فقط 10درصد است!
پس این بار که همسرتان را خسته و بی حوصله جلوی تلویزیون دید، نه عذاب وجدان بگیرید و نه ناراحت و نگران شوید؛ فقط صبر کنید تا دوباره شارژ شود!
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت