چهارطاقی ساسانی احیا می‌شود

روزگاری شهر گور در مسیر راه شاهی که استخر را به تیسفون می‌رساند، اهمیت فراوانی برای پادشاهان ساسانی داشت. حتی با تغییر پایتخت از شهر گور به بیشاپور و تیسفون، کماکان اهمیت خود را به‌عنوان یکی از خاستگاه‌های مهم ساسانی حفظ کرد. به گفته باستان‌شناسان، مناطقی که امروز میان این دو پایتخت اولیه ساسانی قرار دارد، یکی از مهم‌ترین مناطق برای مطالعات باستان شناختی در دوران ساسانی به شمار می‌آید.
کد خبر: ۸۲۸۹۵۷
چهارطاقی ساسانی احیا می‌شود

منطقه فراشبند استان فارس که بتازگی از شهرستان فیروزآباد جدا شده و به عنوان یک شهرستان مستقل شناخته می‌شود، از جمله این مناطق است. این منطقه بر سر دوراهی قرار داشت که فیروزآباد را به سیراف و بیشاپور متصل می‌کرد.

از فراشبند به عنوان پایتخت چهارطاقی‌های ساسانی یاد می‌کنند. به گفته مصطفی موسوی، سرپرست هیأت مطالعه و مرمت چهارطاقی تل جنگی فراشبند، این شهرستان با داشتن بقایای بیش از 10 چهارطاقی ظرفیت مطالعاتی عظیمی در باب جوانب مذهبی دوران ساسانی فراهم می‌کند. چهار طاقی تل جنگی که مرمتش در دستور کار موسوی و گروهش قرار دارد، یکی از معدود چهارطاقی‌های ساسانی است که با وجود تعرضات انسانی و طبیعی بسیار که به کالبد و حریم آن وارد شده، کماکان سرپا باقی مانده است.. آن‌طور که موسوی می‌گوید، متاسفانه بارندگی‌های فصلی باعث جذب رطوبت در جرزها شده که تخریب و سست شدن پایه‌های بنا را به همراه داشته است. از این رو مرمت‌ اضطراری در پایه جرزها و ساماندهی محوطه برای رفع خطر از بنا در دستور کار قرار دارد. طرح مرمت چهارطاقی تل جنگی از محل اعتبارات 2 درصد نفت و گاز و با همت فرمانداری شهرستان به انجام می‌رسد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
ابتلای شعر به روزمرگی

دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

نیازمندی ها