به گزارش مهر، رویترز از قول دو منبع آگاه که نخواستند نامی از آنها برده شود، گزارش داد که «راجیو مهیریشی» وزیر دارایی هند، ماه گذشته از پالایشگاههای این کشور خواسته تا در دو قسط جداگانه هر کدام مبلغ ۷۰۰ میلیون دلار از طلب های ایران را پرداخت کنند.
وی ماه گذشته در رأس هیاتی هندی شامل مقامات بانک مرکزی و بانک «یو سی او» به تهران سفر کرده بود.
ایران و کشورهای ۱+۵ ماه گذشته به توافق جامع هسته ای دست یافتند و حتی قبل از آن دولت هند خود را آماده پرداخت بدهی های نفتی ایران کرده بود. هنوز معلوم نیست این مبالغ در چه زمانی پرداخت خواهد شد.
ایران و هند با شدت گرفتن تحریمها توافق کردند که ۵۵ درصد از پول نفت ایران از طریق ارزهای خارجی به حساب بانکی ایران در «هالک بانک» ترکیه واریز شود و مابقی مبلغ با ارز روپیه به حساب بانکی ایران در بانک «یو سی او» هند ریخته شود تا از این مبلغ برای خرید کالاهای هندی و واردات استفاده شود.
با اینحال با اوج گرفتن تحریم ها غرب و بخصوص آمریکا که انتقال پول نفت ایران توسط مشتری های نفتی این کشور به خارج را هدف قرار داده بود، ترکیه انتقال پول نفت ایران را از فوریه ۲۰۱۳ متوقف کرد و تاکنون پالایشگاههای هندی راهی جایگزین برای پرداختهای خود پیدا نکردهاند.
از پاییز سال ۹۲ و به دنبال توافق موقت هسته ای، هند در چندین نوبت بخشی از پولهای بلوکه شده ایران را آزاد کرد، اما هنوز ۶.۵ میلیارد دلار به ایران بدهکار هستند.
از طرفی بنا به گزارش رویترز، ایران در بانک «یو سی او» هند نیز ۱۷۰ میلیارد روپیه، معادل ۲ میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار دارایی دارد.
در پرداخت های گذشته، هند از طریق ارز درهم امارات، مبالغ آزاد شده را به حساب بانک مرکزی ایران در امارات واریز میکرد و خبرگزاری رویترز مینویسد که همین روش برای تسویه بدهی باقی مانده استفاده خواهد شد.
چهار پالایشگاه مانگلور، اسار، ایندین اویل و هندوستان پترولیوم و «اچ پی سی آل» روی همرفته شش میلیارد و نیم به ایران بدهکار هستند.
خبرگزاری رویترز ۹ تیرماه نیز گزارش داده بود که دولت هند از پالایشگاههای این کشور خواسته است که منابع ارزی یورو و دلار را برای تسویه ۶٫۵ میلیارد دلار بدهی نفتی این کشور به ایران فراهم کنند.
پالایشگاههای هند از پاییز ۹۲ تاکنون در مجموع سه میلیارد دلار به ایران پرداخت کردهاند و دولت هند از این پالایشگاهها خواسته است که روپیه های خود را برای اجتناب از کمبود نقدینگی ارزی در کشور، به تدریج به دلار و یورو تبدیل کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: