در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
ساموئلسون سال 1915 در شهر گاری در ایالت ایندیانای آمریکا متولد شد. دوران تحصیلات ابتدایی را در شیکاگو گذراند و در همان شهر نیز تحصیلات عالی را آغاز کرد. وی در 16 سالگی وارد دانشگاه شد. سال 1935 از دانشگاه شیکاگو لیسانس و سال 1936 فوقلیسانس گرفت. پس از دریافت مدرک دکتری فلسفه از دانشگاه هاروارد در سال 1941 در انستیتوی فنی ماساچوست به تدریس پرداخت.
او کتاب معروف خود را به نام علم اقتصاد سال 1948 منتشر کرد که پراستفادهترین کتاب درسی دانشگاهی در تاریخ جهان بهشمار میرود. این کتاب پس از ترجمه به 22 زبان دنیا رکورد فروش 50 هزار نسخه در طول یک سال را به خود اختصاص داد و گفته میشود تاکنون بیش از چهار میلیون نسخه از این کتاب به فروش رفته است.
ساموئلسون سال 1970 برنده جایزه نوبل اقتصاد شد تا نخستین آمریکایی باشد که در این رشته نوبل میگیرد. وی این جایزه را به دلیل مطالعات با ارزشی که موجب گسترش نظریه اقتصادی ایستا و پویا و بهبود سطوح تحلیلی علم اقتصاد شد، دریافت کرد.
رابرت ام. سولو، برنده نوبل و همکار ساموئلسون در ام.آی.تی اظهار میدارد، وقتی اقتصاددانان با برگهای از کاغذ برای محاسبه و تحلیل چیزی نشستهاند، باید اذعان کرد هیچکس در گردآوری ابزارهای مورد استفاده و ایدههای به کار رفته ایشان، مهمتر از پل ساموئلسون نبوده است.
همچنین پل کراگمن، برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال 2008 درباره وی میگوید: نشان دادن بزرگی ساموئلسون کار سختی است. اغلب اقتصاددانان عاشق آن هستند که حتی یک مقاله اصیل که باعث تحول اساسی در تفکر مردم پیرامون یک موضوع خاص شود، بنویسند. ساموئلسون دهها مقاله از این دست نگاشت و از تجارت بینالملل و امور مالی تا نظریههای رشد و سوداگری را مورد خطاب قرار داد.
او در تمام ابعاد اقتصاد صاحبنظر بود و درباره آنها نوشته داشت. نسلی از اقتصاددانان از طریق نوشتههای پل ساموئلسون شکل گرفت.
پل ساموئلسون به خزانهداری، هیات مدیره فدرال رزرو، دایره بودجه و شورای مشاوران اقتصادی ریاست جمهوری مشاوره میداد. از ساموئلسون خواسته شد تا رئیس شورای مشاوران اقتصادی کندی، جانسون و کارتر باشد.
او نپذیرفت و در اصل، هیچ منصب دولتی را به دست نگرفت؛ زیرا همچنان که اظهار میداشت، نمیخواست خود را در موقعیتی قرار دهد که نتواند آنچه را که باور دارد، بگوید و بنویسد.
ساموئلسون در نهایت، سال 2009 میلادی در 94 سالگی در ماساچوست آمریکا درگذشت.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد