به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا جزینی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما با بیان اینکه موضوع مواد مخدر به عنوان چهارمین بحران در جهان مطرح است افزود: براساس آمار سازمان ملل، 170 کشور درگیر این موضوع هستند و 246 میلیون نفر مصرف کننده مواد مخدر در سطح جهان وجود دارد.
وی گفت: از این تعداد 27 میلیون نفر در شرایط حاد هستند و 200 هزار نفر در سال فوت می کنند.
جزینی با اشاره به اینکه پارسال 3000 نفر در کشور براثر مصرف مواد مخدر فوت کرده اند افزود: پس از تصادفات رانندگی بیشترین مرگ و میر در کشور ناشی از مصرف مواد مخدر است.
وی گفت: 500 میلیارد دلار در سال سود قاچاقچی هاست که سهم ایران از این رقم سه میلیارد دلار است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه برای مبارزه با مواد مخدر نیاز به اقدام های حمایتی داریم، افزود: ظرفیت نگهداری و ترک معتادان در تهران 200 تا 300 نفر بود که اکنون 2500 ظرفیت ایجاد شد.
جزینی با بیان اینکه پارسال در جلسه ای قرار شد شهرداری تهران شش هزار ظرفیت را ایجاد کند،گفت: تا دو ماه آینده ظرفیت نگهداری و ترک معتادان به شش هزار نفر خواهد رسید.
رئیس پلیس ستاد مبارزه با مواد مخدر ناجا نیز در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: عنصر اصلی خیلی از مفاسد اجتماعی مواد مخدر است و بر اساس نظرسنجی ناجا بیش از 65 درصد از مردم اولویت مطالباتشان را تعیین تکلیف معتادان رها شده و مبارزه با مواد مخدر اعلام کردند.
سردار علی مؤیدی افزود: یکی از اولویت های ما برچیده شدن چهره ها و مظاهر زشت معتادان در سطح شهر است.
وی گفت: پلیس در بحث اعتیاد مسئولیت ندارد و تنها مسئول برخورد با قاچاقچیان است اما برای پاسخ به مطالبات مردم و برقراری امنیت روحی و روانی جامعه ، اعلام آمادگی کردیم در هر لحظه ای که بستر لازم را دستگاه های متولی فراهم کنند بلافاصله نسبت به جمع آوری این مظاهر زشت اقدام کنیم.
در ادامه قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی وظیفه غربال گری افراد و درمان معتادان را بر عهده دارند همچنین سازمان بهزیستی در خصوص مراکز ماده 15 وظایفی را بر عهده دارند.
جزینی افزود: نیروی انتظامی با حکم قضائی متولی جمع آوری معتادان است و ستاد مبارزه با مواد مخدر نقش هماهنگی میان این دستگاهها را برعهده دارد.
وی با اشاره به اینکه معتادان به دو دسته بیمار و پرخطر تقسیم می شوند گفت: حدود 5600 مرکز درمان و 5500 پزشک در حوزه اعتیاد داریم و حدود 800 هزار نفر به این مراکز مراجعه کرده اند.
جزینی افزود: 2800 سازمان مردم نهاد داریم که حدود 1200 سازمان در حوزه درمان و بقیه در حوزه پیشگیری و کاهش آسیب ها هستند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه معضل مواد مخدر زوایای پنهانی دارد تاکید کرد: پلیس همه این زوایا را می شناسد.
سردار مؤیدی افزود: اولویت نخست پلیس مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی، برخورد با خرده فروشان و جمع آوری معتادان است اما این مستلزم همکاری همه دستگاههاست.
وی گفت: متأسفانه امروز این فضا و زمینه وجود ندارد و وزیر کشور اراده برای مبارزه با مواد مخدر را دارد اما صرفاً در حوزه ستاد مبارزه با مواد مخدر خلاصه نمی شود و مجموعه دستگاهها باید همکاری کنند.
در ادامه محسن روشن پژوه نماینده سازمان بهزیستی در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: مواجهه با پدیده اعتیاد مبتنی بر اصولی است که یکی از آنها مواجهه با معتادان متجاهر و خیابانی است که نیاز به برخورد جامع دارد.
وی افزود: معتاد ، انسان است که در اثر بیماری اعتیاد دچار تغییرات روانی و اجتماعی شده است که باید همه این موارد تدبیر شود و فقط جمع آوری معتادان کافی نیست.
روشن پژوه گفت: بالغ بر 5 هزار مرکز درمان سرپایی معتادان، 1200 مرکز اقامتی تحت مدیریت سازمان بهزیستی کشور و واحدهای کاهش آسیب داریم که همه در حال مبارزه با پدیده اعتیاد هستند و مددکاران سازمان بهزیستی در مراکز اقامتی معتادان مستقر هستند.
در ادامه قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر اینکه معتادان ، آسیب دیدگان اجتماعی هستند گفت: آنها نیازمند حمایت های مراقبتی و اقتصادی هستند و اگر حمایت نشوند به زورگیری از خانواده روی می آورند به طوری که اکنون 60 درصد از سرقت ها به علت مواد مخدر است.
جزینی افزود: 34 سازمان و دستگاه عضو یا مرتبط با ستاد مبارزه با مواد مخدر هستند که همه باید با هم در مبارزه با مواد مخدر همکاری کنند.
وی ادامه داد: از زمان راه اندازی مراکز اقامتی معتادان در سال 90 ، هشتاد هزار نفر جذب این مراکز شدند که 61 درصد، یک بار ؛ 26 درصد، دو بار و هشت درصد سه بار با این مراکز مراجعه کردند.
جزینی گفت: وقتی معتادی در مدت سه ماه درمان می شود اما دوباره برمی گردد علتش نبود اشتغال است و باید پس از درمان، از معتادان مراقبت و برای آنها ایجاد اشتغال شود.
وی افزود: پارسال تنها 56 درصد از خانواده های 1000 نفر معتاد پذیرفته شده در مراکز اقامتی، پس از درمان آنها برای بازگرداندن این افراد به این مراکز مراجعه کردند.
جزینی اضافه کرد: تا پایان امسال می توانیم ظرفیت کامل پذیرش معتادان را در مراکز اقامتی و درمانی معتادان ایجاد کنیم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر هم گفت: به رغم تلاش های ستاد مبارزه با مواد مخدر ظرفیت مراکز اقامتی و درمان معتادان متجاهر در کشور کافی نیست .
سردار مؤیدی افزود: امسال در موضوع اجرای طرح ها، 34 درصد افزایش و در بحث جمع آوری معتادان بیش از 35 درصد افزایش داریم.
در ادامه قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: دولت 80 میلیارد تومان را برای احداث اردوگاههای ماده 42 برای جمع آوری خرده فروش های مواد مخدر اختصاص داد و امسال در تهران فضای هفت هزار نفری اردوگاه های ماده 42 آماده خواهد شد.
وی ادامه داد: از یک هفته پیش تاکنون، هزار نفر خرده فروش های تهران جمع آوری شده اند و تا سه تا چهار ماه آینده این تعداد به هفت هزار نفر افزایش خواهد یافت.
جزینی افزود: در سطح کشور برای جمع آوری خرده فروشان و قاچاقچیان مواد مخدر در هفت استان کشور با تمرکز در تهران فضاهایی با ظرفیت 38 هزار نفر ایجاد خواهد شد .
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در ادامه گفت: در دولتمردان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، مبارزه با مواد مخدر دغدغه جدی نیست اما پلیس در این زمینه دغدغه جدی دارد.
سردار مؤیدی تأکید کرد: اگر ظرفیت های لازم ایجاد شود پلیس اراده و توانایی جمع آوری معتادان و خرده فروش های مواد مخدر را دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت