هاشم یکه زارع در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران در خصوص سرمایه گذاریهای جدید آلمانیها در صنعت خودروی ایران، گفت: پس از توافق هسته ای، هیاتهایی به ایران سفر کرده اند که آلمان اولین تیم اقتصادی بود که برای حضور ابراز علاقه کرد و در حاشیه آن نیز مذاکراتی با دو شرکت خودرویی بنز و فولکس واگن در ایران صورت گرفت.
جزئیات سرمایه گذاری جدید بنز در ایران
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو افزود: شرکت بنز یکی از شرکتهای قدری است که به واسطه موضوع تحریم، بازار ایران را ترک کرد که بر این اساس، اخیرا با بنز مذاکراتی صورت گرفته و این شرکت حاضر شده به صورت تمامقد وارد بازار ایران شود.
وی تصریح کرد: دفتر بنز در ایران ظرف سه ماه آینده آغاز به کار خواهد کرد و براساس قرارداد ۱۰ ساله ای که با این شرکت منعقد خواهد شد، تولید خودروهای تجاری به زودی در ایران از سوی بنز آغاز خواهد شد.
به گفته یکهزارع، در قرارداد ۱۰ ساله ای که با بنز منعقد خواهد شد، تولید کامیون، اتوبوس و ون در دستور کار قرار خواهد گرفت و البته بنز آمادگی دارد ۳۰ درصد از سهام ایدن که در تبریز موتورهای بنز را تولید میکرد، خریداری کرده و آنجا شروع به تولید خودروهای روز خود کند.
وی اظهار داشت: در شرکت محور خودرو نیز که تولیدکننده اکسل است، بنز ادامه همکاری خواهد داد، ضمن اینکه در خصوص تولید خودروهای سواری قراردادی ۵ ساله به زودی میان ایران خودرو و شرکت بنز به امضا خواهد رسید که بر اساس آن، شرکت ستاره ایران که وارد کننده رسمی خودروهای بنز بود و شرکت تاپ خودرو که تولیدکننده است، به زودی عرضه و تولید خودروهای بنز را در ایران آغاز خواهند کرد.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو خاطرنشان کرد: بنز ابراز تمایل کرده است تا ۵۰ درصد از سهام شرکت ستاره ایران را خریداری کند.
به گفته یکه زارع، خودروهای بنز بیشتر در حوزه خودروهای لوکس است و البته این اتفاق خوبی برای ایران است که شرکت قدری همچون بنز، برای تولید پیشگام شود.
خط و نشان یکهزارع برای چینی ها
یکهزارع گفت: با توجه به شرایط صنعت خودروی ایران بعد از توافق هسته ای، به نظر می رسد جا برای چینی ها تنگ تر خواهد شد.
وی اظهار داشت: واقعیت این است که در شرایط تحریم که بسیاری از خودروسازان دنیا بازار ایران را ترک کردند، چین توانست با ورود خودروهای ارزان قیمت خود به داخل، بازار خوبی را در ایران داشته باشد و خودروهای چینی برای مشتریان ایرانی جذاب شد اما به لحاظ کیفیت و مشخصات فنی، چین در حدی نیست که بتواند با اروپایی ها رقابت کند.
احتمال لغو قرارداد همکاری با پژو
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در ادامه در خصوص وضعیت انعقاد قرارداد ایران خودرو با شرکت پژو، خاطرنشان کرد: همزمان با ورود وزیر امور خارجه فرانسه، جلسه ای در وزارت صنعت معدن و تجارت برگزار خواهد شد که بنده هم در آن حضور دارم اما هیچ مقام خودرویی همراه با وزیر امور خارجه به ایران نخواهد آمد اما باید توجه داشت که پژو یک شرکت قدیمی است که فعالیت چند سال اخیرش در ایران منجر به فروش ۲۲ درصد از کل محصولات تولیدی آن در کشورمان شد، بنابراین بازار ایران یک بازار جذاب برای هر شرکتی و از جمله پژو است.
یکهزارع افزود: بعد از مشکلات سیاسی و تحریمهای ناجوانمردانه، پژو غیرعاقلانه بازار ایران را ترک کرد و همین امر منجر به اخراج ۸ هزار کارگر پژو و بروز مشکلاتی برای ایران خودرو شد.
وی با تاکید بر اینکه طی یک و نیم سال اخیر مذاکرات خوبی را با پژو صورت داده ایم، خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم شرایط همکاری آینده را ترسیم کنیم و البته یک شرکت تولیدی را در ایران با سهام ۵۰-۵۰، تولید محصولات مشترک و صادرات ۳۰ درصد از تولید قرار است تاسیس کنیم.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت: آنچه که باید پژو بداند، این است که باید نسبت به رفتار گذشته خود پاسخگو باشد و این طور نیست که ما به راحتی از این رفتار عبور کنیم و پژو باید پاسخگوی رفتار غیرمنطقی خود باشد.
وی خاطرنشان کرد: پژو تا این لحظه نباید مطمئن باشد که قراردادش با ایران خودرو امضا خواهد شد و حتی اگر این قرارداد امضا شد، او شریک اول ما نخواهد بود، چرا که با توجه به ابراز علاقه شرکتهای خارجی و منافع ملی، مذاکره با شرکتهای مختلفی در دست انجام است که از بین آنها، ایران خودرو شریکی را انتخاب خواهد کرد که مقتدر، متعهد و دارای محصولات با تکنولوژی روز دنیا باشد، بنابراین پژو نباید از امضای قرارداد خود مطمئن باشد.
یکه زارع در ادامه افزود: خروج پژو از بازار ایران مشکلاتی را ایجاد کرد که باید برای دریافت غرامت از او، با کار کارشناسی عدد و رقمی را استخراج کرده تا این شرکت به صورت ارزی به ایران بپردازد. البته بحثهای حقوقی بین المللی نیز مطرح است و وقتی در مورد عدد و رقم غرامت به جمع بندی رسیدیم، آن را اعلام خواهیم کرد.
جزئیات مذاکره با فولکس واگن
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، فولکس واگن را یک شرکت بزرگ آلمانی با شرکای مقتدر دانست و گفت: فولکس می تواند شریک خوبی برای ایران باشد و در مذاکرات هیات آلمانی نیز با این شرکت صحبت شد.
وی اظهار داشت: سیاست ایران خودرو این است که با هر شرکتی که کار میکند، ساخت داخل و ایجاد مرکز تحقیقات مشترک را در دستور کار قرار دهد، ولی اینکه شریک فولکس واگن چه شرکتی است باید از سوی فولکس اعلام شود اما اگر ایران خودرو شریک او باشد، فولکس میتواند یکی از شرکای اصلی ایران خودرو هم باشد.(مهر)
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
پایین وقیمت بالای محصولات مونتاژی خودتولیدرابه مسخره گرفتندباجان مردم بازی كردندوهمچنین بخاطرمصرف بالای انرژی ضمن هدردادن سوخت به محیط زیست هم آسیب زدندهمه كسانی كه باعث بوجودآمدن این انحصارشده اندبایدپاسخگوباشندنتیجه این انحصارآیاتولیدملی است یا سرافكندگی ملی مدیرعامل گروه ایران خودروتولیدكننده وسایپامفهوم تولیدملی رابرای مردم بازگوكنند آیاتولیداین است كه خودرودیگران را بایك آرم شركت های به ظاهرخودروسازبه مردم بفروشنددرآمدشرایطی بایدداشته باشدویكی ازمهم ترین شرایط ضمن شرافتمندانه بودن آن ارزش افزوده است بهترین خدمت به
كشورومردم پایان انحصاروتعطیل كردن مونتاژكاران وخصوصی كردن كامل خودروسازی است عملكرداین شركت هاضدخصوصی سازی است