28 هزار بیمار دیالیزی در کشور وجود دارد

چندی پیش وزارت بهداشت اطلاع داد روزی هفت تا ده بیمار به دلیل پیدا نکردن عضو پیوندی از دنیا می‌روند. حالا آن‌طور که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داده، هم‌اکنون 28 هزار بیمار دیالیزی در کشور وجود دارد که را‌ه‌حل درمان قطعی این بیماران، پیوند کلیه است.
کد خبر: ۸۱۹۹۵۳

به گزارش ایرنا، حسن قاضی‌زاده ‌هاشمی با بیان این‌که شرایط دیالیز قابل مقایسه با گذشته نیست و اکنون تجهیزات خوبی در این زمینه وجود دارد، افزود: آنچه موجب طولانی شدن فهرست انتظار می‌شد، واقعی نبودن تعرفه‌ها و ضعیف بودن فرهنگ اهدای عضو بود که با تلاش‌های دولت، تعرفه‌های این حوزه واقعی شد، اما فرهنگ اهدای عضو نیازمند تقویت هر چه بیشتر است. وی با اشاره به این‌که عده‌ای به دلیل امرار معاش مجبور به فروش کلیه می‌شوند، خاطرنشان کرد: این مساله بسیار دردآور است که باید با بهبود شرایط اقتصادی از بین برود.

هاشمی با بیان این‌که در دیگر کشور‌ها مردم بدون وجود هیچ قانونی به نیازمندان پیوند اعضا کمک می‌کنند، تصریح کرد: اعضای خانواده و بستگان بیماران باید کمک کنند تا تعداد بیماران دیالیزی
کاهش یابد.

وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد که کشور با همکاری دولت و مجلس شورای اسلامی تا پنج سال آینده به نقطه مطلوب در زمینه اهدای عضو دست یابد. وی تاکید کرد: امروز بخشی از تجهیزات پزشکی موردنیاز در داخل کشور تولید می‌شود و بخشی که تولید آن صرفه اقتصادی نداشته، از خارج وارد می‌شود. هاشمی، آمار پیوند اعضا در کشور را 40 هزار مورد در سال عنوان کرد. وزیر بهداشت یادآور شد: بیماری فشارخون باعث سکته قلبی، مغزی و آسیب به کلیه می‌شود که باید با کاهش مصرف نمک، از آن جلوگیری کرد. هاشمی، مصرف نمک در کشور را 12 گرم عنوان کرد و افزود: کشورهایی همچون انگلیس مقدار مصرف نمک را به سه گرم کاهش داده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: نسل آینده به دلیل مصرف غذاهای وارداتی با تهدید بیماری‌های متعددی روبه‌رو خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها