گفته می شود این شرکت با دو بازوی خود یعنی شعبه فولکس واگن برزیل و اشکودا که به دنبال شریک جدید در ایران برای تولید است در بازار ایران حضور خواهد داشت.
اولین محصول فولکس واگن در ایران هم خودرو شاسی بلند تیگوان است. این خودرو از یک موتور 2 لیتری 4 سیلندر توربوشارژ و یک جعبه دنده جدید 6 سرعته اتوماتیک برای تولید 200 اسب بخار قدرت سود می برد. این خودرو در اندازه نزدیک به نیسان قشقایی قرار دارد و در بازار جهانی حدود 26 هزار دلار قیمت دارد.
در صورت واردات با در نظر گرفتن هزینه واردات شامل سود، هزینه حمل و مالیات و تعرفه های مختلف اگر سود زیادی برای واردات این خودرو در نظر گرفته نشود، قیمت این خودرو چیزی در حدود 140 میلیون تومان خواهد بود. این خودرو در صورتی که در ایران تولید شود می تواند قیمتش در حدود 100 تا 120 میلیون تومان باشد.
ارزان ترین مدل فولکس واگن مدل «آپ» است که در اروپا 8 هزار 900 یورو قیمت دارد این خودرو که هم اندازه پژو 206 است در صورت واردات، قیمتی بیش از 54 میلیون تومان خواهد داشت البته در صورت مونتاژ این خودرو می تواند قیمتش به حدود 40 میلیون تومان برسد و به رقیبی برای پژو 206 تبدیل شود.
موتور ارزان ترین مدل آپ 60 اسب بخار قدرت دارد و همچنان برای رقابت با پژو 206 موتور ضعیف تری بنظر می رسد. با این همه این موتور مدرن تر بوده و مصرف سوخت کمتری دارد.
دیگر محصولی که می تواند در ایران موفق باشد محصولی از تولیدات فولکس واگن در برزیل است که voyage نام دارد. این خودرو که هم اندازه تیبا است از موتور 1600 سی سی با قدرت موتور 104 اسب بخار بهره می برد.
این خودرو در صورت تولید در ایران می تواند بین 40 تا 50 میلیون قیمت داشته باشد که با این قیمت این خودرو می تواند رقیب خودروهایی مانند پژو 206 صندوقدار و تندر 90 باشد.
محصول مهم دیگری که می تواند در صورت تولید با استقبال در بازار ایران مواجه شود خودرو «جتا» است.
این خودرو که در کلاس رنو مگان قرار دارد و در بازار جهانی 17 هزار دلار قیمت دارد و در صورت تولید در ایران می توان آن را با قیمتی در حدود 70 میلیون تومان به دست مشتریان رساند. این خودرو دارای موتور دو لیتری با قدرت 115 اسب بخار است.
در گذشته هم بم خودرو و فولکس واگن برنامه های جدی را برای بازار ایران مطرح کرده بودند. این برنامه شامل تولید 200 هزار خودرو فولکس واگن در ایران بود که هیچ گاه به سرانجام نرسید و تنها در تولید نه چندان انبوه فولکس گل طی چند سال در ایران خلاصه شد.(اقتصادنیوز)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد