هر اونس طلا برای تحویل فوری در ابتدای معاملات روز جاری به 1086 دلار کاهش یافت که پایینترین قیمت از مارس سال 2010 بود و سپس به 1107 دلار صعود کرد با این همه همچنان 2.3 درصد کاهش نشان داد.
در بازار نیویورک هر اونس طلا برای تحویل در اوت با 25.80 دلار یا 2.28 درصد کاهش، به 1106 دلار رسید.
طلا حداکثر 4.2 درصد کاهش یافته و به پایینترین سطح در بیش از پنج سال گذشته نزول کرده است. این فلز ارزشمند تحت تاثیر دورنمای افزایش نرخهای بهره در آمریکا و پس از اینکه چین اعلام کرد میزان ذخایر طلایش کمتر از میزان مورد تصور تحلیلگران است، برای ششمین روز متوالی کاهش یافت. چین هفته گذشته اعلام کرد میزان ذخایر طلایش حدود 1658 تن است که کمتر از میزان مورد برآورد معامله گرانی مانند شرکت گولد کور و شارپس پیکسلی بود و طلا در حال حاضر 1.65 درصد از کل ذخایر خارجی این کشور را در مقایسه با 1.8 درصد در ژوئن سال 2009 تشکیل میدهد.
قیمت طلا هفته گذشته 2.5 درصد کاهش یافت که بیشترین کاهش از ماه مارس بود. سطح پشتیبانی این فلز زرد هفته گذشته پس از اینکه جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا به کنگره این کشور اعلام کرد بانک مرکزی در صورتیکه اقتصاد آمریکا طبق انتظار توسعه پیدا کند، افزایش نرخهای بهره را تصویب خواهد کرد، شکسته شد.
سرمایه گذاران با نزدیک شدن زمان افزایش نرخهای بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا که از ارزش دلار پشتیبانی کرده و قیمتهای کالا را تحت فشار قرار داده است، از بازار فلزات ارزشمند کناره گیری کرده اند.
ذخایر "اس پی دی آر گولد تراست" که بزرگترین صندوق سرمایه گذاری طلای قابل معامله در بورس در جهان است، روز جمعه 1.6 درصد کاهش یافت و به پایینترین سطح از سپتامبر سال 2008 رسید.
ارزش دلار آمریکا 1.0824 در برابر هر یورو بود و در برابر همه ارزهای بزرگ قویتر ظاهر شد. شاخص دلار بلومبرگ برای چهارمین روز متوالی صعود کرد و رشد 0.1 درصدی نشان داد.
در بازار فلزات ارزشمند دیگر، پلاتین تحت تاثیر سقوط طلا، حداکثر پنج درصد کاهش یافت و هر اونس آن 942 دلار معامله شد که کمترین قیمت از فوریه سال 2009 بود. در حالیکه هر اونس پالادیم با 3.4 دلار کاهش به 593 دلار رسید که کمترین قیمت از اکتبر سال 2012 بود. هر اونس نقره با 2.05 درصد کاهش، 14.53 دلار بود.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت