یک کافی شاپ در شهر استانبول ترکیه فقط افرادی را که دارای سندروم داون هستند برای کار می پذیرد. این کارگران باید بین ۱۸ تا ۲۵ سال سن داشته باشند و هدف از این کار، دادن حس استقلال و اعتماد به نفس به این افراد است.
آقای «ساروهان سینگن» کسی است که این کافه را در منطقه «سیسیلی» استانبول تاسیس کرده است. او می گوید این ایده را از تجربه زندگی با دخترش «سزیل» که مبتلا به سندروم داون است گرفته و سزیل نیز در حال حاضر در این کافی شاپ مشغول کار است.
آقای سینگن معتقد است سزیل برای او هدیه ای الهی است و او را با دنیای جدیدی آشنا کرده است: «وقتی به بیماران مبتلا به سندروم داون فکر می کنیم می بینیم که برای آنها واقعا شغلی متناسب با حال و روزشان وجود ندارد و هرکس که می تواند باید از آنها حمایت کند»
به گفته انجمن سندروم داون در ترکیه، سالانه حدود ۱۵۰۰ نوزاد سندروم داونی در این کشور به دنیا می آید. این انجمن تخمین می زند که در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار نفر در این کشور مبتلا به سندروم داون هستند. به گفته آقای سینگن با اینکه مراقبت های پزشکی برای این بیماران بهبود پیدا کرده اما باید کمک های بیشتری برای زندگی مستقل تر و کار و شغل این افراد انجام شود.
آقای سینگن این کافی شاپ را در سال ۲۰۱۱ راه اندازه کرد. در ابتدا کسب و کار کافی شاپ به آرامی جلو می رفت و بسیاری از اطرافیان به موفقیت این کافی شاپ تردید داشتند. اما رفته رفته این بچه ها محیط کارشان را بهتر درک کردند و حالا با خدماتی که ارائه می دهند همه را تحت تاثیر خود قرار داده اند.
حالا پدر سزین معتقد است این کافه باعث شده بسیاری از مردم از تعصبات خود در برابر افراد معلول کوتاه بیایند و کارگران این کافی شاپ بتوانند خودشان را به دیگران ثابت کنند و توانایی ها و مهارتهایشان را به دیگران نشان دهند.
این کافی شاپ هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر باز است و می تواند به طور همزمان به ۴۰ مشتری رسیدگی کند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد