
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سوختهای زیستی به موادی گفته میشود که عملکردشان شبیه سوختهای فسیلی مانند بنزین و گازوئیل است. انواع سوختهای فسیلی از نفت خام و سوختهای زیستی از برخی گیاهان نظیر ذرت به دست میآیند.
آینده نامطمئن سوختهای فسیلی موجب شده است، بسیاری از دانشمندان سراسر جهان به فکر یافتن راهی برای تهیه انواع سوختهای زیستی باشند. در این میان، گروهی از پژوهشگران بتازگی موفق شدهاند سوخت مورد نیاز هواپیما را با استفاده از نیشکر تولید کنند. این سوخت میتواند در آینده از میزان وابستگی صنعت هواپیمایی به سوختهای فسیلی بکاهد.
سوخت هواپیما برخلاف سوخت خودرو استانداردهای بسیار سختگیرانهای دارد و به همین علت، تهیه آن بمراتب دشوارتر است. سوخت هواپیما نباید اکسیژن داشته باشد، در دماهای پایین نباید به صورت ژلهای درآید و دمای جوش آن نیز باید از معیارهای خاصی پیروی کند. به همین دلیل، با وجود استفاده گسترده برخی کشورها از سوختهای زیستی در خودروهای معمولی، کمتر شاهد بهرهگیری صنعت هواپیمایی از آن بودهایم. به هر حال دانشمندان در فناوری جدید توانستهاند فرآیندی ویژه برای تهیه ترکیبات اصلی سوخت هواپیما از نیشکر و مولکولهای آن بیابند.
کارشناسان امیدوارند، استفاده گستردهتر از سوختهای زیستی در صنعت هواپیمایی تا 81 درصد از میزان گازهای آلاینده جوی بکاهد و به این ترتیب از شدت پدیده گرمایش زمین کاسته شود.
IFL Science - مترجم: صالح سپهریفر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی روزنامه «جامجم» با سجاد سالاروند، نخستین کوهنورد ایرانی دارای معلولیت در مسیر صعود به هفت قله بلند دنیا