این بازیگر سینما و تئاتر که شب گذشته (جمعه 29 خرداد) و همزمان با دومین شب از شبهای ماه رمضان در محله «طهرون» جشنواره رمضانی شهر خدا برج میلاد تهران حضور پیدا کرده بود، برای شهروندان ماجرای اذانگویی خود را از پشت بام تشریح کرد.
وی در حاشیه اجرای مراسم برخوانی و ترنا بازی گفت: کودکی من در تجریش و در نزدیکی امامزاده صالح گذشت. روزهای خوب و خاطرهانگیزی بود سحرهای رمضانی که مادرم از خواب بیدارمان میکرد و با هم سحری میخوردیم. 10، 12 تا بچه قد و نیم قد و بازیگوش بودیم که حسابی خوش میگذراندیم. ماههای رمضان وقت اذان که میشد روی پشت بام میرفتیم و با صدای بلند اذان ظهر و مغرب میگفتیم.
رویگری درباره بازی ترنا و خاطرات ماههای رمضان کودکیاش ادامه داد:«یادم است برای یکی از برادرهایم که صدای خوبی نداشتد قیف درست کرده بودیم و سر آن تور بسته بودیم تا علاجی برای زیباتر شدن صدایش برای اذان گویی باشد. بزرگتر که شدیم شبهای رمضان را به قهوهخانهای در تجریش میرفتیم و بازی ترنا را تماشا میکردیم. آنجا شعر زیبایی میخواندند. حالا متاسفانه دیگر خبری از آن رسم و رسومهای گذشته نیست.
او با اشاره به ضرورت احیای سنتهای قدیمی در زندگی امروز شهروندان تصریح کرد: اقدام مناسب جشنواره رمضانی شهر خدا برج میلاد تهران ایجاد محله طهرون و احیای آیین سنتی "ترنابازی" و "برخوانی" است. قطعاً نسل جوان پایتخت هیچگاه از برگزاری چنین آیینهایی در تهران قدیم آگاهی ندارد و امروز با اجرای آن نسل جدید با آن آشنا شده و آن را به نسل بعدی نیز منتقل میکند.
به گفته این بازیگر، ایجاد محله طهرون و همچنین فراهم کردم برنامههای شاد و مفرح برای شهروندان خوب و جذاب است. همین که محلی به وجود آمده که مردم میتوانند در آن شاد باشند جای تشکر و خرسندی دارد. به هر حال مردم از حضور در برنامههای شاد استقبال میکنند.
وی صحبتهای خود را اینگونه تکمیل کرد: برنامهای که در آن اجرای موسیقی و نمایشهای طنز داشته باشد و لبخند را بر روی لبهای مردم جاری کند قطعا مورد توجه مردم قرار خواهد گرفت. من هم از اینکه در بین آنها حضور دارم و شادیشان را میبینم، خوشحال میشوم.
بازی ترنا از بازیهای سنتی و قدیمی ایرانی است که در ماههای رمضان در قهوهخانهها اجرا میشد و حالا مانند بسیاری از بازی های سنتی و بومی ایرانی به فراموشی سپرده شده است. اما در محله طهرون جشنواره رمضانی شهر خدا برج میلاد با مشارکت مردم بازی ترنا اجرا میشود تا علاوه بر احیای این بازی، جوانترهایی که تا پیش از نام این بازی را به گوش نشنیده بودند با آن آشنا شوند.
جشنواره رمضانی شهر خدا در برج میلاد تهران همه روزه تا 26 تیرماه از ساعت 18 تا 2 بامداد میزبان علاقهمندان و بازدیدکنندگان است. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: