در همین رابطه «سرینی هانسن» یکی از اعضای کمیته نروژی تحریم اسرائیل گفته است فعالان اروپایی تلاش میکنند، شرکتهای اسرائیلی را تحریم کنند؛ بخصوص شرکتهایی که در زمینههای اقتصادی فعالیت و به تحکیم اشغالگری در مناطق فلسطینی نشین کمک میکنند. هدف آنها این است که نشان داده شود ملت فلسطین حق دارد دولت مستقل خود را داشته باشد و از زیر یوغ اشغالگری خلاص شود. این کمیته تاکنون فعالیت گستردهای در سطح اروپا در زمینههای مختلف داشته و افراد و شرکتهایی را در نروژ و اروپا ترغیب کرده که هرطور صلاح میدانند رژیم صهیونیستی را تحریم کنند. این کمیته میگوید تاکنون دستاوردهای زیادی داشته و توانسته یک حرکت جهانی را برای تحریم رژیم صهیونیستی به راه اندازد و مجازاتهایی را بر اسرائیل تحمیل کند. همچنین این کمیته جلوی فعالیت شرکتهایی را میگیرد که قصد داشته باشند در شهرکهای کرانه باختری سرمایهگذاری کنند. هانسن درباره برنامههای آینده این کمیته میگوید، تصمیمی جدی وجود دارد تا نگذارند دولت نروژ از این پس به اسرائیل سلاح بفروشد. آنها همچنین میگویند تلاش میکنند اجازه ندهند کالاهای نروژی به سرزمینهای اشغالی فرستاده شود.
اینها نشان میدهد اسرائیل با حرکتی جهانی مواجه و به دلیل تداوم جنایتهایش در معرض فشار گسترده افکار عمومی جهان است. طی سالهای گذشته این حرکت که بهطور خاص برنامه تحریم نهادهای اسرائیلی را مد نظر دارد، روز به روز قویتر شده است. نمونهای پررنگ از این حرکت را اخیرا در آمریکا شاهد بودیم که هزاران نفر از جوانان آمریکایی به جنبش مخالفت با سیاستهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان پیوستند و خواستار تحریم این رژیم شدند.
سردمداران جنبش مخالفت با سیاستهای اسرائیلی، سخنرانیهای تند و آتشینی را در دانشگاههای آمریکا برگزار کرده و بصراحت درباره نژادپرستی و ماهیت استعماری رژیم صهیونیستی افشاگری میکنند. جنبش دانشجویی مخالف رژیم صهیونیستی در تجمعات خود از دولت آمریکا میخواهد با شرکتهایی که زمینه تعامل ناشایست این رژیم با فلسطینیان را فراهم میکند، برخورد کند؛ چراکه این شرکتها به صورت کامل از سیاستهای نژادپرستانه رژیم اشغالگر قدس علیه فلسطینیان و پروژههای اقتصادی این رژیم حمایت مالی میکنند و به این ترتیب زمینه تقویت اقتصاد اسرائیل، حمایت از پروژههای شهرکسازی و حمایت از مهاجرت فلسطینیان را فراهم میکنند. ازجمله این شرکتها میتوان به شرکتهای تلفن همراه، شرکتهای تولید لوازم آرایشی و عطر، شرکتهای تولید مواد غذایی و آبهای معدنی و شرکتهای ارتباطات و رایانه اشاره کرد.
یکی دیگر از مصادیق بارز این گرایش ضد صهیونیستی، تجمع دانشجویان آمریکایی نورث وسترن در ایالت ایلینوی بود که در جریان آن، دانشجویان به مدت بیش از 5 ساعت درباره تحریم شرکتهای مذکور بحث کردند و برخی از آنها با خصومت شدید علیه رژیم صهیونیستی صحبت و ضمن متهم کردن این رژیم به نژاد پرستی و اشغالگری، حمایت خود از فلسطینیان را اعلام کردند.
تحقیقات صورت گرفته در بیش از 10 دانشگاه آمریکا نشان میدهد هدف این کمپین ضد صهیونیستی منزوی کردن رژیم اشغالگر قدس و مجازات آن به دلیل سیاستهایش علیه فلسطینیان و اشغال کرانه باختری است. این دانشگاهها صدها دانشکده بزرگ مانند دانشگاه میشیگان، پرینستون، کورنیل و اکثر دانشگاههای ایالت کالیفورنیای آمریکا را در بر میگیرند.
کمپین مذکور طی سالهای اخیر آغاز به کار کرده، اما بتدریج میکوشد در سطح گستردهتری در دانشگاههای آمریکا و اروپا فعالیت داشته باشد.
روزنامه نیویورک تایمز آمریکا در اینباره نوشت: تحرکات دانشجویی خواستار تحریم جدی رژیم صهیونیستی است؛ چراکه دانشجویان تداوم منازعه فلسطینی ـ صهیونیستی را عامل تشدید سرکوب فلسطینیان میدانند. این تحرکات دانشجویی طرفداران و همپیمانان زیادی بخصوص در میان سیاهپوستان، اتباع کشورهای آمریکای لاتین، آسیاییها و اقلیتهای دیگر داشته و مساله فلسطین به مسائل مختلف دیگری مانند خشونت پلیس و مهاجرت و... پیوند خورده و همین موضوع باعث تعجب و شگفتی رهبران یهودی شده است.
به گزارش این روزنامه نتایج رایگیری در دانشگاه نورث وسترن نشان میدهد 24 نفر خواستار تحریم رژیم صهیونیستی و 22 نفر مخالف این مساله بودند. در رایگیری دانشگاه تولیدو در ایالت اوهایو نیز 21 نفر رای به تحریم این رژیم دادند و تنها 4 نفر با این تحریمها مخالفت کردند.
حتی اگر میزان آرای دانشگاه نورث وسترن را نزدیک هم بدانیم، باید گفت اکثر دانشجویان براساس معیارهای دموکراسی خواستار تحریم و مجازات رژیم صهیونیستی هستند و این گرایش در کشوری که افکار عمومی آن تحت تاثیر رسانههای یهودی مخالف فلسطینیان و حامی صهیونیستهاست، میتواند بسیار معنادار باشد.
روزنامه نیویورک تایمز به نقل از خاخام حاییم سدلر، مسئول دانشگاه کالیفورنیا در ایالت لسآنجلس که 40 سال در دانشگاههای آمریکا خدمت کرده، آورده است بسیاری از دانشجویان، رژیم صهیونیستی را بخشی از نهادی میدانند که مخاطب اصلی مخالفتهای آنهاست و آنچه باعث ناراحتی بیشتر آنها میشود، این است که این نفرت روز به روز شدت بیشتری به خود میگیرد.
اعتراض به اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی حتی در میان دانشجویان یهودی مقیم آمریکا گسترش یافته است. بهعنوان مثال، در دانشکده برنارد نیویورک که دانشجویان یهودی یکسوم دانشجویان آن را تشکیل میدهند، گروهی از دانشجویان کمپینی با نام دانشجویان طرفدار رعایت عدالت در حق فلسطینیان تشکیل دادهاند و سعی در تحقق عدالت برای فلسطینیان دارند.
همزمان با این تحولات، تغییرات چشمگیری میان جوانان و بویژه قشر دانشجو مشاهده میشود؛ بهطوری که برای نخستین بار آنها حساب صهیونیسم بهعنوان یک جنبش سیاسی را از آیین یهودی جدا کردهاند. این در حالی است که رژیم صهیونیستی و گروههای یهودی آمریکا همواره سعی داشتند این دو مساله را یکی تلقی کرده و مخالفان سیاستهای اسرائیل را به سامیستیزی متهم کنند.
روزنامه الاهرام چاپ مصر با ارائه گزارشی از حرکت دانشجویان آمریکایی در پایان نتیجه گرفت: «صرفنظر از نتایج بحثها و رایگیریهای صورت گرفته در دانشگاههای آمریکا، گرایش جدید را میتوان سرآغازی برای آشنایی افکار عمومی جامعه آمریکا با چهره واقعی رژیم صهیونیستی و افشاگری درباره جانبداری رسمی کاخ سفید از سیاستهای دولت عبری دانست.»
یوسف رضازاده / جامجم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد