یک شرکت خصوصی که برخی از اعضای هیات مدیره آن با اعضای هیات مدیره انجمن تورگردانان ایران نیز مشترک است، اقدام به ساخت برجی ۵۷ طبقه کرده اند که نامش را هتل ۵ ستاره فرشته پاسارگاد گذاشته اند اما این پروژه سرمایه گذاری حاشیه های زیادی را در همین مراحل اولیه که تازه گود برداری آن آغاز شده، پیدا کرده است از جمله اینکه این هتل با ارتفاع حدود ۲۳۵ متر دومین ساختمان بلند تهران بعد از برج میلاد است که زیربنای آن ۱۰۶ هزار متر مربع در نظر گرفته شده است.
جدا از اینکه چرا این ساختمان با چنین زیربنا و ارتفاعی در یک خیابانی کم عرض قرار گرفته و از نظر شهرسازی و اصول شهری مورد سوال واقع شده، باید گفت که این هتل در کمیسیون ماده ۵ مجوز ۴۴ طبقه را گرفته اما محاسبات طراحی این سازه براساس ۵۷ طبقه است البته اکنون مالکان این برج به دنبال دریافت مجوز ساخت برجی ۵۷ طبقه هستند چون تاکنون فقط برای ۴۴ طبقه آن مجوز دارند.
از سوی دیگر ساختمانی با ۵۷ طبقه و ارتفاع حدود ۲۳۵ متر درحالی قرار است با ۱۰۶ هزار متر مربع زیربنا ساخته شود که زمین محل احداث آن تنها ۴۵۷۴ متر مربع است.
این به آن معناست که به متراژ زمینی در اندازه ۵ هزار متر مربع اجازه ساخت ساختمانی تا ۲۰ طبقه داده می شود درحالی که این ساختمان مجوز ۴۴ طبقه را گرفته است حتی اگر مالکان مجوز ۵۷ طبقه را نیز بگیرند با این حساب حدود ۴۰ طبقه ارتفاع مازاد آن خواهد بود!
حمیدرضا خوشدل، مسئول واحد بازرسی گودبرداری سازمان نظام مهندسی تهران درباره مجوز ۴۴ طبقه ای این هتل که توسط کمیسیون ماده ۵ داده شده، گفته که ساختمان فعلی این هتل ۲۴ طبقه مازاد دارد و اضافه کرده که در حالی که جواز صادر شده برای تمام پروژه ها چهار ساله است جواز صادر شده برای این پروژه هفت ساله است!
همچنین در این باره، ابراهیم پور فرج یکی از اعضای هیات امنای این شرکت اعلام کرده که ساختمان این پروژه لوکس ۹ طبقه پارکینگ، ۷ طبقه مرکز خرید و فروشگاه های صنایع دستی و سالن های کنفرانس، ۳ طبقه تاسیسات، ۴ طبقه مراکز تفریحی و رستوران، یک طبقه لابی مجلل و ۳۴ طبقه هتل را در خود جای می دهد.
وی مدعی شده که طرح اولیه توسط معمار عراقی، خانم زاها حدید تهیه شده و طراحی آن مبتنی بر رعایت کلیه استانداردهای معتبر ملی و بین المللی است.
همچنین وی گفته که برای ادامه این پروژه عظیم که حتی میتوان آن را ملی دانست، ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان نیاز است. ما با بانکها وارد رایزنی شدهایم، ولی بانکها برای ساخت هتلها بیشتر از ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارائه نمیدهند.
از آنجا که این پروژه یکی از مهمترین پروژه های سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت هتلداری است و هیات امنای آن نیز از فعالان گردشگری هستند، سعید شیرکوند معاون سرمایه گذاری و طرح های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از آن دفاع کرد و در پاسخ به اینکه مالک اعلام کرده این پروژه هتل ۵۷ طبقه است درحالی که بسیاری از طبقات آن کاربری تجاری دارد و بلاخره این ساختمان از محل بخش های هتلینگ تسهیلات دولتی دریافت خواهد کرد و یا از محل واحدهای تجاری اش؟ گفت: ما بودجه دولت را در آنجا صرف نمی کنیم که بخواهیم برایش تصمیم بگیریم. سرمایه گذار یک شرکت خصوصی است که فعالیتهای اقتصادی را برنامه ریزی می کند و این فعالیت اقتصادی باید برنامه ریزی ها و استانداردهای مربوط به دستگاه ها را رعایت کند یکی از این استانداردها متعلق به شورای عالی شهرسازی است و نشان می دهد که سازه چه سبکی داشته باشد و چطور این پروژه را پیش ببرد یک استانداردهایی نیز شهرداری دارد برای اینکه اجازه ساخت و ساز بدهد و یک استاندارد هم سازمان میراث فرهنگی دارد برای اینکه ببیند این هتل چه ویژگی هایی باید داشته باشد در نتیجه سرمایه گذار بخش خصوصی موظف به رعایت تمامی این استانداردهاست. اگر منابع آن کم باشد باید تامین منابع کند برای این کار سرمایه گذاران روش های مختلفی مانند تشکیل کنسرسیوم را به کار می گیرند و یا سهمشان را واگذار می کنند. برخی دیگر ساختمان را پیش فروش کرده و یا از بانک ها تسهیلات می گیرند این پروژه نیز می خواهد از بانک تسهیلات بگیرد اگر بانک ها پروژه را قابل قبول بدانند، طبیعی است که به آن تسهیلات می دهند و زمانی که این تسهیلات پرداخت شد و کار انجام گرفت، سرمایه گذار آن را بازپرداخت می کند اما ما چیزی به نام بودجه عمومی دولت در آنجا هزینه نمی کنیم که بخواهیم در ارتباط با آن حضور مالکانه داشته باشیم. ما حضورمان فقط حاکمیتی است یعنی رعایت استانداردها و ضوابطی که وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که بالاخره این ساختمان یک مجتمع تجاری است که بخش هایی از آن هتل می شود و یا هتلی ۵۷ طبقه که طبقات زیاد آن به مجتمع تجاری تبدیل خواهد شد، گفت: حدود ۷۵ متر از ارتفاع این ساختمان زیر زمین است چون روی تپه واقع شده و بخشی از آن زیر زمین ساخته می شود مانند واحدهای پارکینگ و ... تعدادی از واحدهایش ورودی مستقل دارد که به عنوان واحدهای تجاری و اداری و ... استفاده می شود. در هر حال نقشه معماری آن را باید شهرداری شورای معماری و شهرسازی تایید کنند. اگر قرار است این ساختمان کاربری هتل داشته باشد، از لحاظ استانداردهای مورد نظر ما باید ورودی، لابی و واحدهای مستقل داشته باشد. ما در هتل مجتمع تجاری نداریم. در هتل فقط هتل داریم. حالا ممکن است که هتل از طبقه هشتم شروع شود و لابی آن در طبقه اول باشد. ما به اینکه دیگران می گویند اینجا ۲۰ طبقه یا ۱۸ طبقه اش هتل است کاری نداریم ما یک هتل فرشته پاسارگاد داریم با ورودی و پارکینگ مستقل که پارکینگ هتل آن از پارکینگ مجتمع تجاری جدا می شود. حالا اینکه روی طبقات هتل چه بخش هایی وجود دارد به ما ارتباطی پیدا نمی کند، چون ورودی آن جداست.
موضوع ساخت برجی هایی با کاربری تجاری و یا هتلینگ تنها مختص به پروژه هتل فرشته پاسارگاد نیست.
پیش از این در بحث ساخت هتل «اسپیناس ۲» نیز حواشی زیادی مطرح شد از جمله اینکه این هتل نیز مانند هتل فرشته پاسارگاد دارای طبقات مازاد بود ولی گویا با ورود رئیس سازمان میراث فرهنگی و توضیح او درباره مشکلات سرمایه گذاران حوزه گردشگری، مخالفان این موضوع در حال حاضر سکوت اختیار کرده اند.(مهر)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه