عباس دیلمی زاده به آمار معتادان اشاره کرد و گفت: منابع علمی که کار تحقیقاتی در مورد شیوع شناسی آمار اعتیاد انجام داده اند مربوط به سال های ۸۶ و ۹۲ است و از آن زمان به بعد آمار جدیدی ارائه نشده است.
وی افزود: این آمارهایی که بعضا از سوی سازمان های مختلف ارائه می شود دقیق تخمین زده نشده بطوریکه تعداد معتادان واقعی را یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر اعلام کرده اند که به هیچ عنوان دقیق نیست.
مدیر عامل جمعیت تولد دوباره گفت: یکی از دلایلی که باعث تغییر الگوی مصرف معتادان شده، تحریم هاست که البته تغییر الگوی مصرف فقط مربوط به کشور ما نیست و این موضوع در جنوب شرقی آسیا و همچنین کشورهای اروپایی نیز دیده می شود.
وی با اشاره به اینکه افزایش تولید هروئین در افغانستان باعث کاهش قیمت آن شده است، افزود: یکی از دلایلی که در حال حاضر به سمت مصرف هروئین پیش رفته ایم، ارزان بودن و تولید زیاد آن در افغانستان است که در حال حاضر باعث شده برخی از مصرف کنندگان تفننی آن به مصرف کننده دائمی تبدیل شوند.
دیلمی زاده در پاسخ به این سوال که سن مصرف مواد مخدر کاهش یافته است یا خیر، گفت: در حال حاضر سن مصرف بالای ۲۱ و ۲۲ سال است و میانگین سن اولین بار مصرف نیز از ۱۹ تا ۲۱ و ۲۲ سال است و اینکه گفته می شود سن اعتیاد پایین آمده شاخص درستی نیست، بطوریکه برای ارائه شاخص علمی و دقیق باید کار کارشناسی و آمارهای دقیقی جمع آوری شود و اینکه فقط مبنا را مصرف دانش آموزان و نوجوانان در نظر بگیریم درست نیست چون تعداد آنها بسیار کم است.
مدیر عامل جمعیت تولد دوباره افزود: بر اساس آمارهای ارائه شده کمتر از یک دهم درصد شیوع اعتیاد در میان دانش آموزان است که تعداد آنها ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر نیز نمی شود بنابراین نمی توان سن این افراد را مبنایی برای کاهش سن اعتیاد به مواد مخدر دانست.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد