داستان این دیپلمهای بدلی هم از سال 83 باب شد و ترویج پیدا کرد. بسیاری از موسسات در این 11 سال اخیر، دیپلمهای فوری را صادر کردهاند که فاقد وجاهت علمی است البته در جلسات متعددی که با مسئولان آموزشی داشتیم، بارها نسبت به این موضوع هشدار داده و عنوان کردهایم که این شرایط باید مدیریت شود اما در صورتی که این رویه ادامه یابد و همچنان روند صدور دیپلمهای بدلی ادامه داشته باشد، شاهد تبعات بسیاری در جامعه خواهیم بود.
یکی از مهمترین تاثیرات منفی این فرآیند غلط این است که برخی از همین افراد، بعدها در مقاطع بالاتر آموزش عالی تحصیل خواهند کرد و چه بسا در نهادهای عمومی هم به عنوان مدیر فعالیت کنند.
حال تصور کنید مدیری که دیپلمش بدلی است، اطلاعات کافی و دلسوزی لازم برای خدمت به مردم را ندارد و نمیتواند برای آن سازمان و برای مردم مفید باشد.
در این شرایط، افراد توانمند هم رفتهرفته از چرخه مدیریت کشور خارج میشوند و جای آنها را کسانی میگیرند که از توان علمی لازم برخوردار نیستند.
مشکل بعدی که این شرایط به وجود میآورد این است که وقتی افرادی بدون زحمت به دیپلمهای فوری دسترسی پیدا میکنند، انگیزه تحصیلی دیگر افراد زحمتکش هم پایین میآید و شأن و وجاهت مدارک علمی هم زیر سوال میرود.
از سوی دیگر، ادامه این روند در نهایت به افت علمی در کشور منجر میشود و اعتماد مردم به نظام آموزشی را خدشهدار میکند.
علیرضا سلیمی - عضو کمیسیون آموزش مجلس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم