یواشکی روزنامه‌ها

بیشترین پورشه‌های خاورمیانه در ایران

شما هر روز چقدر بابت خرید روزنامه پول می پردازید؟ چند تا روزنامه را می توانید بخرید؟ چند تا از آن روزنامه ها را فرصت می کنید، بخوانید؟ بیشتر مشتری کدام روزنامه هستید؟ اگر از شما بپرسند آیا دلتان می خواهد بدانید روزنامه های دیگر چه نوشته اند احتمالا سرتکان می دهید و می گویید «کاشکی ممکن بود ...» ما از آرزوهای شما خبر داریم و به همین علت می خواهیم به جای تان، هر روز همه روزنامه ها را بررسی کنیم و جالب ترین خبرهای شان را برای تان دستچین کنیم و به نقل از آن روزنامه ها در ستون « یواشکی روزنامه ها» بنویسیم.
کد خبر: ۸۰۰۶۴۰
بیشترین پورشه‌های خاورمیانه در ایران

بیشترین پورشه‌های خاورمیانه در ایران

روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که روزنامه ال موندو اسپانیا ایران را صدرنشین تعداد خودروهای پورشه در منطقه خاورمیانه معرفی کرد و نوشت: پس از وقوع چند تصادف مرگبار و بازتاب گسترده آن دستور برخورد با رانندگانی که خودروهای لوکسشان را با سرعت غیرمجاز می‌رانند، صادر شد. ایرنا نوشت؛ این رسانه اسپانیایی همچنین به مواردی از بروز سانحه برای چند خودرو گرانقیمت در تهران اشاره کرده و افزوده است: انتشار این اخبار بازتاب گسترده بین مردم و رسانه‌ها داشت. در ادامه گزارش آمده است: در سال‌های گذشته، واردات ماشین‌های لوکس در ایران افزایش قابل توجهی یافت و شمار این خودروها در طول دولت قبلی به اوج رسید که دلیل آن کسب درآمدهای بادآورده توسط عده‌ای با فرصت طلبی از تحریم‌ها بود. در پایان این مطلب آمده است: ایران کشوری است که بیشترین تعداد پورشه در تمامی خاورمیانه را وارد می‌کند. بنا به اعلام شرکت پورشه این شرکت در سال ۲۰۱۱ بیشترین فروش اتومبیل در خاورمیانه را در ایران داشته است.

بنی‌صدر به دنبال کشتن غرضی!

آرمان نوشت:شنیده شد که وزیر اسبق ارتباطات گفت: بنی‌صدر یک‌بار به دزفول آمد و بحثش این بود که من در مسائل نظامی دخالت می‌کنم. من ‌گفتم نظامی‌ها نمی‌توانند بجنگند اما ما می‌توانیم بجنگیم. بنی‌صدر شروع به داد و قال کرد. فردا نوشت؛ گفتم: بنی‌صدر، از خوزستان می‌روی و دیگر برنمی‌گردی. او رفت و دیگر نیامد. او هنوز در پی کشتن من است. او می‌خواست هدایت جنگ به سمت ارتش برود اما می‌خواستیم جنگ را مردم مدیریت کنند. محمد غرضی افزود: جنگ که شروع شد من به مرز رفتم و دیگر تا 40 روز بعد پیدایم نشد. در شکست محاصره سوسنگرد، هر 2 بار من جلودار بودم. رفتم ایستادم و آرپی‌جی زدم. ما محتاج به آرپی‌جی بودیم. تانک‌های عراقی تا نخلستان‌های اطراف آمده بودند و اگر یکی از آنها را می‌زدیم، دیگری جلو نمی‌آمد.

دانمارک هم زندان‌های ایران را ندارد

آرمان آورده:شنیده شد که رئیس سازمان زندان‌ها با اشاره به مشکلات و کمبودهای پیش روی سازمان زندان‌ها گفت: ما به‌دلیل مشکلات و کمبودهای اعتباری، کمبود فضا و نیروی انسانی تا تحقق نگاه امام فاصله زیادی داریم. جماران نوشت؛ علی‌اصغر جهانگیر اظهار داشت: البته تلاش‌هایی کرده‌ایم و به جرأت می‌توان گفت زندان‌های کشور نسبت به زندان‌های خیلی از کشورهای دیگر شرایط فوق‌العاده خوبی را دارند. در زندان‌های ما به هیچ عنوان آزار و اذیت زندانی وجود ندارد. اخیرا بازرس کل دانمارک از زندان تهران بزرگ ما بازدید داشتند و اذعان داشتند ما در دانمارک هم، چنین زندان‌های خوبی نداریم.

دستگیری جاسوسان مامور حمله به کشتی ایرانی

روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که جنبش «انصارا...» ۱۵ عضو دستگاه اطلاعات عربستان سعودی را در یکی از بنادر یمن دستگیر کرد. فارس نوشت؛ «حمید طارق العدنانی»، یکی از رهبران جنبش انصار‌ا... در این خصوص تصریح کرد که این عناصر دستگاه اطلاعات عربستان سعودی برای انجام عملیات‌های تروریستی علیه کشتی کمک‌های ایرانی و شلیک موشک به سمت آن وارد بندر الحدیده یمن شده بودند. این مقام مسئول در جنبش انصار‌ا... تاکید کرد که به همراه این تروریست‌ها سلاح‌های پیشرفته و موشک جهت انجام عملیات تروریستی کشف و ضبط شد.

64درصد موافق بی‌طرفی صدا و سیما در مذاکرات

آرمان نوشت:شنیده شد که رئیس رسانه ملی گفت: بر اساس نظرسنجی صداوسیما طی سه روز گذشته حدود ۷۰ درصد مردم ایران معتقدند که آمریکایی‌ها در مذاکرات هسته‌ای به تعهدات خود پایبند نخواهند بود. فرارو نوشت؛ محمد سرافراز عنوان کرد: در این نظرسنجی ۶۴ درصد مردم موافق بی‌طرفی رسانه ملی در پخش نشست‌های مربوط به مذاکرات هسته‌ای بوده‌اند. 9/72 درصد مردم در این نظرسنجی اعلام کرده‌اند اگر مذاکرات هسته‌ای به توافق نرسد باید غنی‌سازی در ایران ادامه پیدا کند.

بروز مشکل در فرود هواپیما در مشهد

روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که پرواز شماره 995 مسیر هوایی قشم- مشهد شرکت هواپیمایی ایرتور پنجشنبه‌شب هنگام فرود در فرودگاه بین‌المللی شهید ‌هاشمی‌نژاد مشهد دچار مشکل شد. مدیرکل فرودگاه‌های خراسان‌رضوی اظهارکرد: در حادثه مشکل خاصی برای هیچ‌یک از 155 مسافر این پرواز رخ نداد و همه آنها به سلامت از هواپیما خارج شدند. محمدباقر قاسم‌زاده افزود: این هواپیما روی باند فرودگاه مشهد فرود آمد اما هنگام توقف کامل و در مسیر حرکت به سمت پارکینگ اصلی به علتی نامعلوم هواپیما در مسیر تاکسی وی زمین‌گیر شد.

پذیرش پناهندگی 4 ایرانی در کامبوج!

آرمان آورده:شنیده شد که کامبوج چهار پناهجو را که 3 نفر از آنها ایرانی هستند و در استرالیا با مشکل اقامت مواجه شده‌اند به موجب توافقی با استرالیا پذیرفت. این چهار نفر شامل دو مرد ایرانی، یک زن ایرانی و یک مرد روهینگیایی می‌باشند. تابناک نوشت؛ استرالیا ماه گذشته در تلاش برای ممانعت از ورود قایق‌های حامل پناهجویان با کامبوج توافق کرد آنها را به این کشور بفرستد. اما منتقدان نسبت به توان اقتصادی کامبوج برای پذیرش این افراد هشدار داده‌اند.

فرصتی دست نیافتنی برای توافق وجود دارد

آرمان نوشت:شنیده شد که وزیر امور خارجه روسیه گفت: جامعه بین‌الملل نباید فرصت ایجاد شده برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای نهایی با ایران را از دست بدهد. سرگئی لاوروف اظهار کرد: در حال حاضر یک فرصت جدی برای دستیابی به توافق نهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران به وجود آمده است و این فرصت نباید از دست برود. وی ادامه داد: باید از حضور سازنده تمام مذاکره‌کنندگان تشکر کرد که منجر به ایجاد یک فرصت جدی برای دستیابی به یک توافق نهایی شده است.

پاسخ چمران به احتمال حضور احمدی‌نژاد در انتخابات

روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که عضو ارشد جبهه آبادگران گفت: بنده تصمیمی برای حضور در انتخابات مجلس دهم نگرفته‌‌ام هر چند که در این زمینه با من نیز صحبت شده است. فارس نوشت؛ مهدی چمران اظهار کرد: آبادگران نیز به مانند سایر احزاب و گروه‌ها خود را برای انتخابات مجلس آماده می‌کنند اما تلاش می‌کنیم تا به فهرست مشترک اصولگرایان بپیوندیم و از دادن لیست واحد جلوگیری کنیم.رئیس شورای شهر تهران در مورد حمایت از احمدی‌نژاد به عنوان گزینه آبادگران برای حضور در انتخابات مجلس گفت: ما از فرد حمایت نخواهیم کرد بلکه از یک فهرست مشترک حمایتمان را انجام می‌دهیم و تاکنون صحبتی بر حضور احمدی‌نژاد در انتخابات نشده است.

خسارت سنگین کشاورزان خوزستان

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: کشاورزان خوزستان در معرض خسارت سنگین قرار دارند. جواد کاظم نسب (الباجی) عضو خانه کشاورز خوزستان و عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران در گفتگو با خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در اهواز با انتقاد شدید از سازمان آب و برق خوزستان بخاطر عدم صدور مجوز برای استفاده از آب رودخانه‌های این استان برای کشت تابستانه، گفت: با این وضعیت کشاورزی در بسیاری از مناطق روستایی خوزستان نابود و کشاورزان در معرض خسارت سنگین و مهاجرت به شهرها قرار دارند. این درحالی است که در فصل کشت زمستانه تمام محصولات دیم و آبی کشاورزان بخاطر وجود دو عامل کاملاً از بین رفته است. این دو عامل عبارتند از: خشکسالی و پدیده گرد و خاک که مانع از انجام عمل لقاح در محصولات آبی شده است.

داعش را جدی بگیرید

جمهوری اسلامی آورده:«جوکو ویدودو»، رئیس‌جمهور اندونزی از پلیس و ارتش اندونزی خواست خطر گروه‌های تندرو، رادیکال و تروریستی بویژه داعش را جدی بگیرند. وی فعالیت گروه‌های تروریستی و داعش را یکی از مشکلات کشورهای بزرگ دانست و خاطرنشان کرد: تنها راهکار مقابله با آن حفظ ثبات جامعه در کنار توجه به زیرساخت‌های کشور می‌باشد. وی ادامه داد: بر همین اساس دولت اندونزی با کنترل وضعیت امنیتی کشور و حفظ ثبات، تمرکز خود را بر روی اجرای طرح‌های زیرساختی قرار داده است و من از تمامی نهادهای مسئول منجمله ارتش و پلیس اندونزی می‌خواهم با جدیت تمام به حفظ ثبات و امنیت کشور کمک نمایند.

دستور ویژه دولت برای جلوگیری از فروش 64 واحد مسکونی

روزنامه خراسان نوشت:در حالی که بر اساس قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، کلیه وزارتخانه ‌ها و سازمان های دولتی مکلفند به منظور کمک به تأمین مسکن کارکنان شاغل و بازنشسته، خانه‌ های سازمانی در مالکیت خود را پس از پایان مدت اجاره استفاده کنندگان فعلی به فروش برسانند، بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به تعدادی از اعضای کابینه، اعلام شده است که ۶۴ واحد مسکونی متعلق به قوه مجریه در کرج، نباید جزو دستور فوق محسوب شوند و فروش آنها از نظر دولت ممنوع است.

ابلاغ یک مصوبه توسط روحانی؛ 13 ماه پس از تصویب

خراسان نوشت:در حالی که اساسنامه دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) در جلسه شماره 744 مورخ 19 فروردین ماه سال 93 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و مقرر شده بود به دلیل مشکلات موجود در فعالیت مرکز آموزش عالی اهل بیت مانند اعتبار مدارک دانش آموختگان، تنظیم توافقنامه با سایر کشورها و جذب دانشجو، ارتقاء آن اجرایی شود، این مصوبه پس از گذشت 13 ماه، توسط حجت الاسلام روحانی رییس این شورا، رسما ابلاغ شده است.

روایت «رویترز » از تغییر استراتژی تجاری ایران

روزنامه ایران در ستون دیگه چه خبر نوشت:«منابع نزدیک به مذاکرات تجاری با هند گفتند چشم‌انداز کاهش تحریم‌ها علیه ایران ظاهراً باعث جسورتر شدن مذاکره کنندگان این کشور ازجمله درمورد موافقتنامه‌ای قابل توجه در زمینه واردات ریل‌های راه‌آهن شده است. براساس این قرارداد 233 میلیون دلاری که اکتبر گذشته امضا شده است قرار شد گروه تجارت دولتی هند ریل‌های راه آهن را به ایران صادر کند اما ایران به مذاکره کنندگان هندی اعلام کرد پیشنهادهایی از کشورهای دیگر ازجمله ترکیه در زمینه تأمین این قطعات و تجهیزات با قیمت ارزان‌تر دریافت کرده است». به گزارش «انتخاب»،« رویترز» با اعلام این خبر افزود:« یکی از این منابع گفت هند ماه گذشته «راجیو کر»، وزیر تجارت خود را فرستاد تا تهران را متقاعد کند به مفاد این قرارداد پایبند باشد اما او با دست خالی به هند بازگشت. آنها دیگر ایرانی‌هایی نیستند که سال گذشته برای امضای موافقتنامه به هند آمده بودند. آنها این بار مؤدبانه برخورد کردند اما در مذاکرات از موضع برتر برخوردار بودند».

تحریم شرکت عراقی و اماراتی بابت همکاری با تهران

ایران آورده:امریکا یک شرکت عراقی و یک شرکت اماراتی را به خاطر کمک به ایران در خرید هواپیمای دست دوم مورد تحریم قرار داد. شرکت‌ عراقی «الناصر ایرلاینز» و شرکت هوایی «اسکای بلو‌برد»، مستقر در امارات، به خاطر کمک کردن به شرکت هواپیمایی ماهان تحریم شده‌اند. به گزارش «بی بی‌سی»، این اقدام دولت امریکا پس از آن انجام می‌گیرد که یک مقام اسرائیلی به تندی از دولت باراک اوباما به خاطر خرید هواپیماهای مسافربری توسط ایران انتقاد کرد. به گفته وزارت دارایی امریکا شرکت «الناصر ایرلاینز» به هواپیمایی ماهان برای خرید ۹ هواپیمای ایرباس کمک کرده است. کمتر از دو هفته پیش این خبر منتشر شد که ایران ۹ هواپیمای ایرباس خریده است.

بیانیه رژیم اسرائیل درباره حکم پرداخت غرامت به ایران

ایران نوشت:روز پنجشنبه، وزارت دارایی رژیم اسرائیل بیانیه‌ای را منتشر کرده که در آن، خبر رسانه‌های ایران درباره محکومیت طرف اسرائیلی نه تأیید و نه تکذیب شده است. در این بیانیه آمده است، «بدون اظهار نظر درباره محتوای مسأله، باید یادآوری کنیم که مطابق قانون تجارت با دشمن، انتقال منابع مالی به دشمن که از جمله شرکت ملی نفت ایران را شامل می‌شود، ممنوع است». به گزارش «تابناک» به نقل از«فرانس پرس»، اعلام این موضع از طرف رژیم اسرائیل، بعد از آن صورت می‌گیرد که «ایرنا»، روز چهارشنبه اعلام کرد، دادگاهی در سوئیس، رژیم اسرائیل را در ماجرای خط لوله نفت ترانس آسیایی مجرم شناخته و به پرداخت 1/1 میلیارد دلار جریمه به شرکت ملی نفت ایران محکوم کرده است.

خشم پاکستان از اتهام فروش سلاح هسته‌ای

ایران نوشت:سخنگوی وزارت خارجه پاکستان اخبار منتشرشده در برخی از رسانه‌های بین‌المللی مبنی بر وجود توافق هسته‌ای میان این کشور با عربستان را تکذیب کرد. به گزارش «ایسنا»، به نقل از روزنامه مصری «الیوم السابع»، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در کنفرانس خبری این اخبار را «کینه توزانه» توصیف کرد و گفت که به هیچ وجه پایه و اساسی ندارد.

اظهارات هیأت دانمارک در بازدید از زندان‌های ایران

ایران نوشت:علی‌اصغر جهانگیر رئیس «سازمان زندان‌ها» به «جماران» گفت: «ما به دلیل مشکلات و کمبودهای اعتباری، کمبود فضا و نیروی انسانی تا تحقق نگاه امام فاصله زیادی داریم. البته تلاش‌هایی کرده‌ایم و به جرأت می‌توان گفت زندان‌های کشور نسبت به زندان‌های خیلی از کشورهای دیگر شرایط فوق‌العاده خوبی دارند. در زندان‌های ما به هیچ عنوان آزار و اذیت زندانی وجود ندارد. اخیراً بازرس کل دانمارک از زندان تهران بزرگ ما بازدید داشتند و اذعان داشتند ما در دانمارک هم، چنین زندان‌های خوبی نداریم».

بانک مرکزی به جای اصلاحات اقتصادی فقط ژست آن را می‌گیرد

روزنامه کیهان نوشت:«بانک مرکزی به جای تمرکز روی پروژه‌های بزرگ و هزینه و زمان‌بر از جمله طرح تحول نظام بانکی توجه خود را به سوی راحت‌ترین اقدام یعنی کاهش نرخ سود بانکی معطوف کرده است غافل از اینکه چنین مصوبه و اقدامی به هیچ عنوان فتح‌الفتوحی به حساب نمی‌آید.»

روزنامه دولتی شهروند با انتشار این تحلیل نوشت: بانک مرکزی به جای چنین ژست‌هایی باید به سراغ طرح‌های بزرگ و زمان‌بری مانند تحول نظام بانکی برود که تاثیرات ماندگاری خواهد داشت. با این همه متولی بازار رسمی به سراغ طرح و اقدامی رفته که هیچ بازاری را جز بازار اجاره مسکن تحت تاثیر قرار نداده است. به این ترتیب با کاهش نرخ سود، صاحبان ملک و مسکن به این دلیل که سپرده‌گذاری نزد بانک‌ها دیگر سودی ندارد علاقه‌ای هم به دریافت ودیعه از خود نشان نمی‌دهند و به جای آن دنبال اجاره بهای بیشتر هستند. نتیجه اینکه بانک مرکزی با چنین اقدامی به جای تاثیرگذاری بر شاخص‌های کلان اقتصادی تنها اقشار کم‌درآمد و ضعیف جامعه را تحت فشار مضاعف قرار داده است.

شهروند با تصریح بر ارتکاب تخلفات مختلف از سوی بانک‌ها نوشت: بانک‌ها در تجربه قبلی کاهش نرخ سود نشان دادند که وقتی پای حفظ سهم‌شان از جذب نقدینگی مردم به میان می‌آید مایل به یک قدم عقب‌نشینی هم نیستند. این بار هم که خود بانک‌ها دست پیش را گرفتند و لیست پیشنهادات خود را به شورای پول و اعتبار فرستادند. معلوم نیست تا چه اندازه به تعهدات‌شان پایبند خواهند بود. به شعب بانک‌ها که مراجعه می‌‌کنی خبر مهم، تغییر قراردادها با سپرده‌گذاران با شرایط جدید است. اما به وضوح می‌توان دید که آنها کماکان تلاش می‌کنند سپرده‌گذارانشان را مجاب کنند که راه حلی برای افزایش میزان سودشان پیدا خواهد شد. این راه حل را هم بانک مرکزی پیش پای آنها گذاشت. بعد از ابلاغ مصوبه کاهش نرخ سود، این بانک بخشنامه مکملی هم به دست زیرمجموعه‌های خود رساند که براساس آن دست بانک‌ها در تعیین سود سپرده‌های روزشمار بازگذاشته شد. به عبارت دیگر آنها می‌توانند روی نرخ حداکثری 20 درصدی با هم رقابت کنند یعنی کف تعیین شده را کنار بگذارند و به سراغ سقف نرخ تعیین شده بروند با این اوصاف این پرسش اساسی پیش می‌آید که چه میزان از تصمیم بانک مرکزی تلاش برای واقعی کردن نرخ سود است و چه میزان از آن نوعی ژست اقتصادی است.

این روزنامه در ادامه یکی از نشانه‌های خطا بودن تصمیم در کاهش نرخ سود بانکی به شیوه فعلی را ادامه رکود در بازار سرمایه دانست و افزود: بازار سرمایه، سهامداران و حتی متولیان این بازار بر این باور بودند که کاهش نرخ سود بانکی رونق را دوباره به بورس باز خواهد گرداند.

اما در عالم واقع آن طور نشد که انتظار می‌‌رفت. این در حالی است که بازار پول رقیب سنتی بازار سرمایه به شمار می‌رود. بنابراین کاهش بازده یکی از بازارها کسب و کار در بازار دیگر را رونق می‌دهد با این حال اگر چه نرخ سود بانکی کاهش یافت اما در بورس تهران آب از آب تکان نخورد و شاخص کل هم به روند نزولی خود ادامه داد.

رابرت گیتس: نباید بگذاریم نفوذ ایران در عراق افزایش یابد

کیهان نوشت:وزیر دفاع اسبق آمریکا گفت، باید دامنه نفوذ ایران را در عراق کاهش دهیم.

رابرت گیتس وزیر دفاع دولت‌های بوش و اوباما که سابقه چند سال ریاست سازمان سیا را هم در کارنامه خود دارد، در مصاحبه با چارلی رز در شبکه بلومبرگ گفت: با کمک شبه نظامیان شیعه که ایران آنها را هدایت می‌کند و همچنین پشتیبانی هوایی آمریکا، نیروهای عراق توانستند شهر تکریت را پس بگیرند. داعش اصولاً به گسترش قلمرو خود در مناطق سنی نشین ادامه می‌دهد. بدیهی است که آنها با نزدیک شدن به مناطق شیعه‌نشین با مانع طبیعی در مسیر پیشروی خود روبرو می‌شوند. زیرا در اینگونه مناطق، افراد زیادی سرسختانه با داعش که دشمن آنها به شمار می‌رود، مبارزه می‌کنند. بنابراین، بعید است که غیر از مناطق سنی‌نشین، بخش‌های زیادی از سایر مناطق عراق به دست داعش بیفتد. با وجود این، بیرون راندن داعش از این مناطق و بالاخص الرمادی، فلوجه و موصل نیز حقیقتاً دشوار است.

گیتس همچنین گفته است: «روشن است که دولت عراق از شبه نظامیان شیعه استفاده می‌کند؛ اما پذیرفتن این ایده که سردار قاسم سلیمانی، ژنرال ایرانی در منطقه و خط مقدم نبرد حضور داشته باشد، برایم دشوار است. او دشمن بزرگ آمریکا است.»

مجری برنامه گفت مگر نمی‌گویند دشمن دشمن من، دوست من است؟ و گیتس پاسخ داد: نتانیاهو یک بار به من گفت در خاورمیانه، دشمن دشمن آدم، هم دوست و هم دشمن (Frenemy) آدم است. ما باید با این اوضاع کنار بیاییم. اما باید دامنه نفوذ ایران در عراق را که هم اینک نیز چشمگیر است، کاهش دهیم. باید راهی به جلو پیدا کنیم که نفوذ ایران را محدود یا دستکم از افزایش آن جلوگیری کند. حقیقتاً نمی‌دانم آیا در این زمینه موفق خواهیم شد یا نه و این مسئله بزرگی است.

احمد خرم: هماهنگی اقتصادی در دولت وجود ندارد

روزنامه کیهان نوشت:وزیر راه دولت اصلاحات نسبت به برخی بی‌برنامگی‌ها و ناهماهنگی‌ها در دولت هشدار داد.

احمد خرم در مصاحبه با روزنامه آرمان و در پاسخ این سوال که «میزان هم راستایی دولتمردان کنونی مناسب است؟ دستگاه‌ها با یکدیگر همکاری مناسبی دارند و تصمیم‌گیری‌های وزرای اقتصادی دولت در یک جهت است؟»‌ اظهار داشت: الان هماهنگی لازم وجود ندارد. نمونه‌اش همین مسکن مهر. یک سال و نیم است که دولت می‌خواهد درباره مسکن مهر تصمیم بگیرد که می‌خواهد بالاخره ادامه بدهد یا خیر.

وی ادامه می‌دهد:‌ یکی از مشکلاتی که دولت دارد، هماهنگ نبودن ارکان اقتصادی آن است. در همان ابتدا کمیته‌ای به عنوان «ستاد هماهنگی‌های اقتصادی دولت»‌ تشکیل شد که دبیر آن آقای محمدعلی نجفی بودند. این ستاد که برای هماهنگی بیشتر سیاست‌‌های اقتصادی دولت تشکیل شد، تاحدودی نتایج مثبتی داشت.

وی درباره این نظر که «در حال حاضر در بحث تصمیم‌سازی اقتصادی دولت در بعضی مباحث متوقف مانده است، نمونه‌اش مسکن مهر. الان یک سال و نیم است که دولت هنوز نتوانسته تصمیم جدی در این باره بگیرد» می‌گوید: به نظر من وزیر راه و شهرسازی می‌توانست بهتر عمل کند آقای آخوندی در این مدت وزارتش باید به جای اینکه غصه‌‌خوار بانک مرکزی باشد، غصه‌خوار وزارت خودش می‌بود.

وزیر اسبق راه می‌گوید: در حال حاضر دولت هنوز تصمیم نگرفته که کار را خودش ادامه بدهد یا بسپارد به دست سازندگان. به نظر من دولت باید توپ را به زمین سازندگان می‌فرستاد. پیمانکار خودش بلد است چطور از متقاضی پول بگیرد.

وی درباره بالا بودن معدل سنی دولتمردان و همراه نکردن وزیران جوان می‌گوید: نقطه ضعف دولت فعلی همین است. باید وزیران تازه‌نفسی انتخاب می‌شدند و مشاوران عالی از بین مدیران باسابقه انتخاب می‌شدند... وقتی مدیر بالای 65 سال را بر سر کار بگذاری، مسلما حوصله کادرسازی ندارد و نمی‌تواند در تصمیم‌گیری و پیگیری سرعت عمل داشته باشد.

خرم با وجود بیان اینکه دولت روحانی مجبور شد برخی مدیران چند دهه پیش را به کار بگیرد، تعلل و تاخیر در تصمیم‌گیری‌های دولتی را می‌پذیرد و می‌گوید: با کمی جرح و تعدیل می‌شود گفته‌های شما را تائید کرد. تصمیمی که می‌شود در یک هفته گرفت، امروز یک سال طول می‌کشد. دولت باید در تصمیم‌گیری بین بیکاری، رکود و تورم، توازن را برقرار کند و در کنار ایجاد تعادل میان رکود و تورم باید به فکر اشتغال فارغ‌التحصیلان باشد. اینکه دولت تصور کند با حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان مسئله اشتغال حل می‌شود تصوری اشتباه است. همان‌طوری که می‌دانید 3-5 درصد دانشگاهیان و تحصیلکرده‌ها موفق به اختراع یا تهیه طرح‌های دانش‌بنیان می‌شوند و 95-27 درصد از فارغ‌التحصیلان بدون متولی هستند. فارغ‌التحصیلان در هر رشته‌ای باید مهارت‌آموزی و کارورزی داشته باشند.

پاول: ایران می‌تواند در چند ساعت عربستان را به عصر ماقبل صنعتی برگرداند

وزیرخارجه اسبق آمریکا می‌گوید واشنگتن نباید فریب وعده شیخ‌سلمان درباره اتمام 10 روزه جنگ یمن را می‌خورد کالین پاول در مصاحبه با فاکس‌نیوز ضمن تأکید بر این مطلب که واشنگتن در واگذاشتن عربستان برای حمله به یمن مرتکب اشتباه شده، گفت: ما نباید قول‌های سلمان و پسرش در مورد اینکه این جنگ ده روز بیشتر طول نخواهد کشید و ارتش سعودی قادر است در عرض هفت روز وارد صنعا ‌شود را باور می‌کردیم، نتیجه این جنگ اکنون فاجعه‌آمیز است.

وی افزود: هم‌اکنون فریادهای متحدان‌مان را می‌شنویم که خواستار کمک هستند چرا که یمنی‌ها همه را شوکه کردند، هیچ‌کس تصور نمی‌کرد که آنها بتوانند به شهرهای سعودی حمله کنند و سربازان آن را بکشند و سلاح‌هایشان را در اختیار خود بگیرند.

پاول تصریح کرد: ما کمک‌های نظامی و لجستیکی بسیاری به سعودی‌ها کرده‌ایم، اما اشتباه کردیم که به ارتش ضعیف عربستان تکیه کردیم، وزیردفاع آنها حتی نمی‌داند که واژه جنگ به چه معناست.

به گزارش انتخاب وی تاکید کرد: من به دوستان سعودی توصیه می‌کنم دست از مشاجره با ایران بردارند، چرا که دستشان برای تهران رو شده و این کشور می‌تواند عربستان را در ظرف چندین ساعت به دوران پیش از عصر صنعتی بازگرداند. در آن زمان، ما قادر نیستیم که از نابودی تاسیسات سعودی‌ها توسط ایران جلوگیری کنیم و سعودی‌ها نیز حتی یک خط تلفنی پیدا نخواهند کرد که با ما تماس بگیرند.

دولت در تهیه مسکن مردم چه نمره‌ای می‌گیرد؟

دولت در تهیه مسکن برای مردم چه نمره‌ای می‌گیرد؟ این پرسشی است که پس از فراز و نشیب‌های 2 ساله و به دنبال افزایش وام مسکن مطرح شده است.

برخی مقامات دولتی در آغاز کار با توپ پر علیه مسکن مهر سخن گفتند و حتی وزیر راه از این طرح که به صاحبخانه شدن 2 میلیون خانوار انجامیده بود، به عنوان طرح مزخرف یاد کرد! این در حالی است که با وجود سپری شدن نزدیک به 17-18 ماه هنوز از چند و چون طرح «مسکن اجتماعی» رونمایی نشده است. مسکن مهر هرچند نواقصی داشت اما انتظار می‌رفت در دولت جدید اهتمام بر رفع این نواقص باشد و نه نفی کلی و ریشه‌ای آن؛ به ویژه اینکه همین طرح می‌توانست به رونق ده‌ها فعالیت اقتصادی زیرمجموعه تولید مسکن کمک کند. با این وصف برخی مسئولان دولتی ترجیح دادند با نگاهی سیاسی به ماجرا، کار را به نقطه صفر برگردانند و چیزی هم در عمل جایگزین نکنند.

آخرین تصمیم در این زمینه افزایش وام مسکن است به ارقام 40، 60 و 80 میلیونی در شهرهای مختلف است؛ اتفاقی که روزنامه‌های حامی دولت از آن به عنوان «مسکّن» و «دارای ابهام» یاد می‌کنند.

روزنامه آرمان با طرح این سوال که دولت در تهیه مسکن ارزان قیمت چه نمره‌ای می‌گیرد؟ نوشت: در حالی که دولت یازدهم با علم به اینکه بنابر اصل 43 قانون اساسی، تهیه مسکن ارزان‌ از وظایف قوای اجرایی است و با این استدلال که دولت نباید وارد کار اجرایی ساخت مسکن شود، طرح مسکن مهر را متوقف کرده است. اما با این اوصاف در عوض، طرح مسکن امید را با بودجه دولتی در دستور کار خود قرار داده است. طرح مسکن مهر از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم به بهانه نبود بودجه و اثرگذاری بر تورم، متوقف شد و این مسئله سبب سرگردانی تعداد زیادی از خانوارهایی شد که چشم امید به خانه‌دار شدن از طریق مسکن مهر داشتند. قرار بود دولت در این طرح (مسکن امید) بررسی کند که در صورت عملیاتی شدن 3 تا 6 میلیون کارگر بیمه شده و همچنین بازنشسته فاقد مسکن می‌توانستند در یک دوره 5 ساله خانه‌دار شوند. در حالی که مقامات دولتی معتقد بودند این طرح اجرایی‌تر از مسکن مهر برای تامین مسکن کارگران خواهد بود اما شواهد حاکی از این است که تاکنون هیچ اقدام عملیاتی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان متولی اصلی این طرح صورت نگرفته است. ضمن اینکه هیچ وزارتخانه‌ای تاکنون پیرامون منابع مالی تامین این طرح در وزارتخانه‌ها سخنی نگفته است.

روزنامه اعتماد نیز با بیان اینکه افراد محدودی می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند، از قول یک کارشناس اقتصادی نوشت: در طرح جدید دولت که پرداخت تسهیلات خرید مسکن را برای تهرانی‌ها 80 میلیون تومان درنظر گرفته است صندوق‌های پس‌انداز قرار است بدون استقراض و از طریق برقراری تعادل منابع و مصارف صندوق نسبت به پرداخت این تسهیلات اقدام کنند. این به آن معنی است که در سال‌های نخست عملکرد این صندوق‌ها می‌تواند مثبت باشد اما پس از چند سال پرداخت تسهیلات با عقب افتادن میزان ورودی‌ها از خروجی این صندوق‌ها، پرداخت تسهیلات با مشکل مواجه شده و حتی این پرداخت‌ها ممکن است متوقف شود... از سال چهارم با کند بودن روند سپرده‌گذاری نسبت به پرداخت تسهیلات یعنی عقب‌ماندگی ورودی‌ها از خروجی‌ها، کم‌کم پرداخت این تسهیلات غیراقتصادی شده و در صورتی که چاره جدیدی برای آن اندیشیده نشود، ادامه پرداخت سخت خواهد شد. در کل می‌توان گفت میزان تعهد این صندوق‌ها از ورودی آن بیشتر می‌شود. این عدم تعادل اصلی‌ترین بحث اقتصاد کلان بخش مسکن است. اگر تورم در اقتصادی کم باشد چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ بانک می‌تواند این مابه‌التفاوت را از سایر بانک‌ها تسهیلات گرفته، اوراق به فروش رساند یا از پس‌اندازهای عمومی جبران کند. مشکل وقتی به وجود می‌آید که نرخ بهره بالا باشد و زمانی که بانک می‌خواهد این کسری را از بازار تامین کند باید زیر بار پرداخت سودهای بالا برود.

روزنامه شرق نیز با ناکافی و مسکّن خواندن وام جدید می‌نویسد: اگر بانک مرکزی نگرانی‌هایی بابت افزایش سقف وام خرید مسکن داشت و با شگردهای متفاوت، مخالفت خود را با این طرح اعلام کرد؛ اما بالاخره طرح وزیر به کرسی نشست... اما اظهارات کارشناسان حوزه مسکن از تبعات این مصوبه در تضاد با هدف‌گیری موجود است. اگرچه معاونان آخوندی در حمایت از این طرح عنوان می‌کنند با این طرح بازار مسکن از رکود خارج می‌شود اما به اعتقاد کارشناسان اهل فن به علت مدت انتظار یک ساله برای دریافت این وام از سوی بانک، خروج مسکن از رکود تا یک سال دیگر میسر نیست.

این روزنامه خاطرنشان کرد: با پرداخت اقساط این وام که سال آینده پرداخت آن کلید می‌خورد، یکی از موضوعات قابل توجه دیگر است. در شرایطی که حقوق ماهانه اقشار کم‌درآمد حدود یک میلیون تومان برآورد شده، فرد متقاضی این تسهیلات 80 میلیونی باید توانایی بازپرداخت یک میلیون و 200 هزار تومان قسط ماهانه را داشته باشد، در غیر این صورت بهتر است از ابتدا سراغ چنین تسهیلاتی نرود چون تازه با کمترین سود در شبکه بانکی باید به همان میزان که وام دریافت کرده، سود به بانک پرداخت کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها