در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
مجسمه نامبرده ۱۹ متر ارتفاع داشت و در مکانی در ناحیه زیر کنترل آلمان شرقی برلین قرار داشت.
بعد از فروپاشی بلوک شرق یاد و مجسمه لنین هم دیگر جایی در آینده آلمان نداشتند. از این جهت پیکر گرانیتی لنین ۱۱۰ قسمت شد و آن را درمکان دیگری در برلین خاک کردند. درمیان قطعات تنها قسمتی از مجسمه که کاملا خرد نشده بود سر او بود.
آخرین باری که این سر سنگی مشهور شد در فیلم "Good bye, Lenin" سال ۲۰۰۳ بود که در فیلم حضور یافت ولی بعد دوباره آن را خاک کردند.
بعد از گذشت سال ها خانم "اندرا تایسن" که ریاست اداره فرهنگ برلین را بر عهده دارد می خواهد نمیاشی با نام "شفاف؛ برلین و مجسمه هایش" اجرا کند و در این نمایشگاه سر مجسمه مشهور لنین هم طبیعتا باید حضور داشته باشد.
آنها توانستند با کمک مردم مکانی که مجسمه خاک شده بود را پیدا کنند. اما مشکل جدیدی پیش آمده است:
اولین بررسی ها نشان می دهد که یک نوع مارمولک کله لنین را به عنوان آشیانه برگزیده است. با شنیدن این خبر حزب سبز مخالفت خود را با حفاری اعلام کرده است. از آن سو هم مجلس سنای برلین اعلام کرده است که از نظر قانونی مجمسه بی صاحب نیست و متعلق به شهر برلین است...
در جلسات مختلف کارشناسان بیان کرده اند که این نوع مارمولک در لیست قرمز حیات وحش قرار دارد و از هرگونه استرس بی مورد برای آن باید خود داری شود, به همین خاطر به دام انداختن خزنده ریسک بالایی دارد و میتواند به زخمی شدن و یا مرگ این اشغالگر بی انجامد.
از سوی دیگر بعضی کارشناسان محیط زیست اعلام کرده اند که باید به زودی اقدام شود چون با فرا رسیدن ماه های سرما گرفتن مارمولک غیر ممکن می شود و او میتواند برای خواب زمستانی در جاهایی فرو برود که دسترسی به آن ممکن نباشد.
در نتیجه به این راه حل رسیده اند که جناب مارمولک باید خیلی محتاطانه مجبور به اسباب کشی شود, از این جهت با پول شهر برلین تونلی ایجاد می شود تا مارمولک بتواند به مکان بهتری برای آینده ای بهتر کوچ کند.
منبع: پارسینه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد