ازآن جمله میتوان به امکان پیشبینی زمین لرزه بهعنوان یکی از چالشهای مهم دنیای علم اشاره کرد. این بحثی است که با بروز زلزله اخیر در نپال دوباره در محافل علمی داغ شده است.
گوشیهای هوشمند میتوانند بهعنوان یک سیستم هشداردهنده اولیه برای زمینلرزههای بزرگ عمل کنند. با ترکیب سنسورهای موجود در گوشیهای هوشمند و دستگاههای مشابه میتوان سیستمهای هشداردهنده زمین لرزه اولیه را ساخت. این فناوری در نواحیای به کار میرود که دسترسی به دستگاههای هشداردهنده زمین لرزه وجود ندارد یا حداقل به سیستمهای موجود در آن ناحیه کمک خواهد کرد. با وجود دقت کمتری که سامانه موقعیتیاب (جی.پی.اس) گوشیهای هوشمند نسبت به دستگاههای موقعیتیاب اصلی دارند، گوشیهای هوشمند میتوانند حرکات دائمی زمین (جابهجایی) را که با حرکت گسلها در یک زلزله بزرگ بهوجود میآیند، شناسایی کنند. این سیستم بهگونهای طراحی شده که بسرعت حرکات زمین را شناسایی کرده و قبل از اینکه کاربر گوشیهای هوشمند حرکت زمین را احساس کند، هشدارهای لازم را میدهد. با اینکه بیشتر جمعیت جهان در مناطقی زندگی میکنند که در معرض آسیبهای ناشی از زلزله هستند، سیستمهای ای. ای. دبلیو (هشداردهنده اولیه زلزله) فقط در کشورهای خاصی مانند ژاپن و مکزیک راهاندازی شدهاند. هزینه بالای ساخت شبکههای بازبینی و کنترل علمی هشدارهای مربوط به زلزله موجب شده مردم بسیاری از کشورهای جهان از دریافت این خدمات محروم باشند.
استفاده از گوشیهای هوشمند بهعنوان شبکهای از سنسور توزیع شده، مجموعهای از اطلاعات آماری را تهیه میکند که با استفاده از دستگاههای غیردقیق بهدست آمده است. حجم زیاد این اطلاعات به ایجاد اندازهگیریهای دقیقتر و کاربردپذیرتر در نواحیای که به شبکه دستگاههای علمی دقیق دسترسی ندارند، کمک میکند. در آینده نزدیک این فناوری میتواند برای زمین لرزههای بزرگ، تصویری فوری و با وضوح بالا تهیه کند که اطلاعات آن برای هشدار اولیه و نجات جان انسانها از طریق در نظر گرفتن تدابیر لازم قبل از وقوع زمین لرزه کافی خواهد بود.
Phys.org / مترجم: نرگس عبداللهی
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد