وقتی فقط برای پورشهسواران گریه میکنیم !
روزی نیست که در گوشهای از کشورمان تصادف رانندگی مرگبار نداشته باشیم، چند وقت پیش یکی از مسئولان اعلام کرد که برخلاف کاهش آمار فوتشدگان ناشی از حوادث رانندگی طی ده سال اخیر، هنوز این آمار در کشور بالاست؛ به طوری که روزانه ۵۰ نفر بهدلیل حوادث رانندگی فوت میکنند. اما از این میان دو تصادف مرگبار هفته پیش در تهران که هر دو با ماشینهای مدل بالا ـ پورشه و بیامو ـ بود کلی سر و صدا به پا کرد و موجی از حرف و حدیثهای کاربران شبکههای اجتماعی را بهدنبال داشت.
موضوعات مختلفی درباره این حوادث مطرح شد. اولین ماجرا شایعه فوت یکی از مجریان معروف تلویزیون بود که گفته شد در این تصادف کشته شده است. این شایعه آنقدر سریع و گسترده در شبکههای اجتماعی منتشر که حتی تلویزیون در بخش اخبار آن را مطرح و تکذیب کرد.
از میان دو حادثه، حواشی سرنشینان پورشه از بیامو بیشتر بود. این که مثلا این ماشین ابتدا برای هوتن پسر امیر قلعهنویی (سرمربی تیم استقلال) بوده، اما بتازگی به دوستش که راننده شب حادثه بوده فروخته است هم باعث شد، خیلیها ابتدا تصور کنند راننده هم هوتن قلعهنویی بوده است.همزمان با انتشار شایعات در شبکههای اجتماعی، واکنشهای دیگری هم شکل گرفت، عدهای به خودروهای مدل بالای این جوانان توجه و موضوعات فقیر و غنی و طبقاتی را زنده کردند و گروهی دیگر به رانندگی غیراصولی این جوانان انتقاد داشتند. در همین حال، صفحههای شخصی دختر جوانی که در پورشه جان خود را از دست داده بود بسرعت به صفحههای پرمخاطب یکی دو شبکه اجتماعی تبدیل شد که انواع و اقسام صحبتها درباره حادثه آنجا بین کاربران رد و بدل شد و هزاران نفر را مشغول خود کرد.
من همان سگ هستم !
هفته گذشته در همین ستون ماجرای سگکشی اسیدی در شیراز و واکنشهای هنرمندان را گفتیم. اما داستان تمام نشد و این هفته باز هم کاربران فضای مجازی نسبت به آن حادثه واکنش نشان دادند. ماجرای این هفته به اعتراضهای مدنی در شهرهای مختلف مربوط میشود. گروهی از مردم که به سگکشی اعتراض داشتند در شیراز و تهران تجمع کردند و تصاویری هم از این اعتراضات در فضای مجازی منتشر شد. مثلا تصویری از پلاکاردی که روی آن نوشته شده بود «من همان سگ هستم». این اقدامات دوباره موجی از اظهارنظرهای مختلف را بهدنبال داشت که من اسمش را میگذارم «موج دوم»، موج دوم در حادثه تصادف پورشه هم دقیقا تکرار شد. اینطور که ابتدا حادثهای اتفاق میافتد، بعد از آن به سرعت در موج اول، واکنشهای احساسی صورت میگیرد و در موج دوم، موج اول خود به یک سوژه جدید تبدیل میشود.
بهعنوان مثال بخشی از یادداشت یک روزنامهنگار قدیمی که موج دومی است درباره سگکشی شیراز و تصادف پورشه اینطور بود: «حتما واکنش به خبر سگکشی در شیراز لازم بود. حتما واکنش به قضیه فرودگاه جده لازم بود. ولی چرا برای وقایع بدتر از آن واکنش نشان داده نمیشود؟ دلیل کاملا روشن است. حمایت از محیطزیست و تلاش برای نجات فلات ایران از نابودی، زحمت و تلاش طاقتفرسا میخواهد. ولی کمپین اعتراض به سگکشی، ابدا هزینهای ندارد! حمایت از زنان بیسرپرست و دختران آسیبپذیر، برنامه و پژوهش و پول خرج کردن و مناعت طبع و پاکی نیت را میطلبد. ولی فحاشی به عربها، هزینه و زحمتی ندارد! بهتر شدن وضع معیشت و از بین بردن اقتصاد رانتی و مبارزه با نوکیسهها، نیاز به هزینه و زحمت و مطالعه دارد. ولی فحاشی به یک دختر پولدار پورشه سوار که مرده است و شاید فرزند یک پولدار نوکیسه باشد، هزینه و زحمتی ندارد.»
تصویری جدید از فرمانده نظامی ایرانی در عراق
پس از این که حاجقاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه بهطور رسمی اعلام کرد که از بسیاری از اخبار و تصاویری که از او در فضای مجازی منتشر میشود، راضی نیست، هفته گذشته تصویری از جنازه عزت ابراهیم الدوری، نفر دوم حکومت صدام و رئیس حزب بعث پس از سقوط صدام در فضای مجازی به شکل گستردهای منتشر شد که در آن سردار سیدمحمد باقرزاده، فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستادکل نیروهای مسلح بالای سر جنازه مشاهده میشود.
استاتوسهای انتخابی هفته:
مساله هستهای داره فرهنگ مردم رو هم عوض میکنه!
به دوستم میگم خواستگاریات چطور پیش رفت؟
میگه: پیشرفتهای مهمی حاصل شده ولی هنوز ابهامات زیادی باقی مانده!
**
خب به سلامتی توافق هم صورت گرفت و کمکم تحریمها لغو میشه...!!!
از فردا توی تمام فیلمهای هالیوود منتظر دیدن مهران رجبی باشید.
رضا مهدوی / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد