به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی امروز چهارشنبه در جلسه توسعه و سرمایهگذاران استان فارس با تأکید بر اینکه دولت برای دادن فضا به بخش غیردولتی تصمیم قاطع دارد، گفت: دولت از حضور بخش خصوصی در همه بخشهای اقتصادی، استقبال میکند، زیرا دولت نمیتواند کارآفرین و صنعتگر خوبی باشد.
رییس جمهور با اشاره به ساخت آزادراه جدید، اصفهان به شیراز، که حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ کیلومتر مسیر فعلی را کاهش میدهد، افزود: انجام این طرح سرمایه عظیمی میخواهد اما دولت با بخش خصوصی در حال اجرای آن است و در صورت تمایل سایر متقاضیان، حاضر به واگذاری سهم خود میباشد.
روحانی خطاب به سرمایهگذاران حاضر در جلسه، گفت: دولت حاضر است سود سرمایه گذاری در بخشهای مختلف نظیر احداث بزرگراهها را تضمین کند و نسبت به آینده این طرحها، تعهد دهد.
به آینده توسعه ایران امیدوارم
رییس شورای عالی اقتصاد با اشاره به اعلام آمادگی بسیاری از کشورها و شرکتهای خارجی برای حضور در بخشهای مختلف اقتصادی، افزود: شرایط کشور در مجموع امیدوارکننده است و من به آینده توسعه ایران امیدوارم.
رییس قوه مجریه با اشاره به وجود معادن ذیقیمت در استان فارس، گفت: از این معادن تاکنون به دلیل مسایل زیستمحیطی بهرهبرداری نمیشد، اما با در نظر گرفتن مسایل مرتبط با محیط زیست، بهرهبرداری از معادن فارس آغاز خواهد شد و میتواند منجر به رشد کشور و استان شود.
روحانی به تنوع آب و هوا و تولیدات بخش کشاورزی استان فارس اشاره کرد و افزود: برای حل معضل آب و اجرای طرحهای سدسازی، آبخیزداری و آبخوانداری نیازمند سرمایهگذاری هستیم و با توجه به جایگاه ارزشمند کشاورزی استان و ارزش افزوده این تولیدات، سرمایهگذاری در این بخش مفید است.
رییس جمهور سپس به اختصاص اعتبار یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری برای اجرای طرح آلومینیوم جنوب و تأمین اعتبار ۹۰۰ میلیون دلاری یکی از طرحهای پتروشیمی در فارس گفت: این طرحها تحولات خوبی در این منطقه ایجاد خواهد کرد.
وی با اشاره به برنامه دولت برای اعطای تسهیلات، گفت: اگر بتوانیم شرایط لازم را فراهم کنیم، استان فارس با توجه به اینکه دومین استان گازی کشور است و نیز جاذبه بسیار خوبی برای جذب گردشگران دارد، میتواند در مسیر توسعه با سرعت بسیاری پیش برود.
تعامل سازنده به نفع ایران، منطقه و جهان خواهد بود
رییس شورای عالی اقتصاد با تأکید بر اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران بر محور تعامل سازنده با دنیاست، گفت: هر کشوری که دروازههایش بسته باشد، قدرت رقابت نخواهد داشت و امروز برخی کشورها، به صورت مشترک محصول تولید میکنند به همین دلیل تعامل سازنده به نفع ایران، منطقه و جهان خواهد بود.
روحانی تصریح کرد: دولت نشان داد توان، قدرت، منطق و دیپلماتهای لازم برای مذاکره با دنیا را دارد در گام اول، توافق موقت ژنو اجرایی شد، در گام دوم در لوزان، در خصوص چارچوبها و راهحلهای اساسی، به تفاهم رسیدیم و امروز در نیویورک، کار تدوین توافقنامه آغاز شده است. ما از نظر حل مشکلات از ۱+۵ جلوتر هستیم زیرا در کشور ما انسجام وجود دارد و مردم کاملاً با مسایل آشنا هستند و علاقه و رضایتشان را نسبت به خط مشی که شروع شده و ادامه دارد به طرق مختلف نشان دادهاند.
رییس جمهور گفت: اگر طرف مذاکرهکننده همانطور که به زبان میگوید، در مقام عمل نیز جدی باشد و بتوان بر مشکلات داخلی خود فائق شود، میتوانیم مسایل را حل و فصل کنیم.
تحول اقتصادی در کشور نیازمند برطرف شدن بروکراسی است
روحانی با بیان اینکه تحول اقتصادی در کشور نیازمند برطرف شدن بروکراسی است، افزود: ما بخشی از مقرراتزدایی را شروع کردهایم، به طوری که در گمرکات ما امروز کالا به جای ۲۰ روز ۲ تا ۳ روز معطل میماند اما برای جذب سرمایهگذاری نیازمند حذف قوانین دست و پاگیر هستیم.
رییس قوه مجریه با بیان اینکه بانکهای دولتی و خصوصی باید برای رفع مشکلات مالی و بانکی وارد عمل شوند، گفت: متأسفانه برخی از بانکهای ما هنوز بنگاهداری میکنند و دغدغهشان به جای رشد و توسعه کشور بنگاه خودشان است، مؤسسات و بانکهای غیردولتی داریم که نیازمند نظارت دقیقتر هستند. بانک مرکزی باید در این خصوص فعالتر شود. ما اختیارات لازم را به بانک مرکزی داده و خواهیم داد و از طریق مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیز حمایت قوی از این بانک انجام دادهایم.
وی تأکید کرد: تورم نسبت به گذشته حدود ۱۵ درصد کاهش یافته و در چنین شرایطی، سود تسهیلات نمیتوانست ۲۸ درصد باشد البته دیروز گام اول برداشته شد و سود تسهیلات به ۲۴ درصد رسید که خبر خوبی برای کارآفرینان و تولیدکنندگان است، اما این گام باید ادامه یابد و این امر نظارت قوی بانک مرکزی را میطلبد.
تورم گام به گام به سمت کاهش است
رییس جمهور افزود: روند رشد اقتصادی ما مثبت است، تورم گام به گام به سمت کاهش است و تصمیم دولت ادامه این روند تا رسیدن به تورم یک رقمی است که امری ضروری است و باید تحقق یابد.
رییس شورای اقتصاد گفت: امروز ما از دوره رکود که معضل بزرگی در کشور بود، عبور کردهایم و در بخشهای مختلف رشد را تجربه کردهایم. امسال هم این روند ادامه خواهد یافت، این علایم نشان میدهد دولت تلاش میکند شرایط لازم را برای جذب سرمایهگذاری و حمایت از کارآفرینان مهیا کند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه روابط ما با دیگر همسایگان خوب و رو به رشد است و میتواند به توسعه کشور در منطقه کمک کند، نسبت به عملکرد یکی دو کشور در منطقه ابراز تعجب کرد و گفت: من دچار حیرت هستم که چرا این کشورها، روز به روز بر مشکلاتشان اضافه میکنند و نمیدانم به دنبال چه هدفی هستند.
وی افزود: بمباران یک کشور فقیر با کمک مستشاران خارجی، چه دستاوردی برای کشوری که از نظر نظامی بیتجربه است، خواهد داشت؟ اما هر هدفی که مدنظر داشته باشند اعم از گسترش نفوذ منطقهای یا استیلا بر یک کشور دیگر و یا کنترل مرزها، اشتباه است.
رییس جمهور همچنین به گسترش استفاده از آیتی و آیسیتی در کشور، قرار گرفتن ایران در مسیر ترانزیتی، مسیر فیبر نوری و گسترش دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: بدون این اتفاقات تحولات اقتصادی امکانپذیر نیست.
در پایان این مراسم، عملیات اجرایی ۵ پروژه از طریق ویدئو کنفرانس، با فرمان رییس جمهور آغاز شد و دو پروژه نیز افتتاح گردید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم