«محسن یگانه»، «حمید عسکری»، «علی عبدالمالکی» و «مهدی یراحی» چهار خواننده ای هستند که چنین شرایطی دارند. در این بین فقط حمید عسکری اعلام کرده که با احتمال 9/99 درصد آلبومش در تاریخ 15 اردیبهشت به بازار عرضه می شود. پاسخ فقط در یک کلمه خلاصه می شود؛ قیمت!
4هزار یا 3 هزار و پانصد؟
معضل اصلی شرکت های پخش محصولات صوتی و تصویری افزایش قیمت این آثار نظیر فیلم های سینمایی و آلبوم های موسیقی است. فیلم سینمایی «آتش بس 2» به کارگردانی «تهمینه میلانی» و قسمت نهم سریال «ابله» به کارگردانی «کمال تبریزی» اولین آثار در قسمت سینمایی و سریال بودند که خط شکنی کردند و با قیمت چهار هزار تومان به بازار عرضه شدند. اما شرکت های پخش هنوز درباره قیمت آلبوم های موسیقی به اجماع نرسیده اند. برخی از آنها به دلیل احتمال افت مخاطب مخالف این موضوع هستند. برخی با افزایش قیمت پانصد تومانی موافقت دارند و جمعی از فعالان این صنف هم بهای چهار هزار تومان را مناسب می دانند. در حال حاضر اختلاف اصلی بر سر آلبوم هایی است که در قالب ولت و به شکل مویرگی و سوپرمارکتی عرضه می شوند. زیرا آثاری که در قالب دی جی پک عرضه می شوند برحسب شرایط بسته بندی نظیر قاب، بروشور یا دی وی دی تصویری قیمت های متغیری دارند.
با در نظرگرفتن شرایط موجود یعنی افزایش هزینه هایی نظیر قیمت سی دی خام، جوهر و کاغذ، دستمزد مصوب وزارت کار و مالیات بر ارزش افزوده که از ابتدای سال 94 شاهد آن بودیم احتمال ارائه آثار جدید با قیمت چهار هزار تومان بسیار بیشتر به نظر می رسد. به این ترتیب یکی از دو آلبوم حمید عسکری یا محسن یگانه که به انتشار نزدیکتر هستند باید در بحث قیمت جاده صاف کن سایر آثار باشند.
از سال 85 آغاز شد
از سال 85 و همزمان با کمرنگ شدن نقش نوار کاست، سی دی ها موسیقی در قالب ولت با قیمت هزار تومان منتشر می شدند. این قیمت تا ابتدای سال 90 فقط پانصد تومان افزایش پیدا کرد. آلبوم «خاص» که در تیرماه سال 90 به بازار عرضه شد، اولین اثر با قیمت دو هزار تومان بود. سپس در پاییز سال 91 آلبوم های «عاشقانه ها» با صدای «احسان خواجه امیری» و حباب محسن یگانه دستخوش افزایش بهاء پانصد تومانی شدند. از نیمه دوم سال 92 این روند صعودی قیمت روی عدد سه هزار تومان متوقف شد. در سال 93 هم این عدد ثابت ماند و همین تثبیت، گلایه برخی ناشران و شرکت های پخش را به دنبال داشت.
به اعتقاد اهالی موسیقی، عددهایی نظیر سه یا چهار هزار تومان قیمت واقعی یک آلبوم موسیقی نیست زیرا برای جمع آوری یک آلبوم دهها و بعضا بیش از صدمیلیون تومان هزینه صرف می شود. اگر همه تیراژ یک آلبوم به فروش برسد این هزینه ها بازگشت خواهد داشت که چنین اتفاقی خیلی کم رخ داده است. معضل دانلود غیرمجاز و فروش نسخه های کپی و منتخب آثار موسیقی طی سال های یکی از دلایلی است که باعث شده تا شاهد فروش بالا در حد فروش میلیونی آثار موسیقی نباشیم. (موسیقی ما)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت