مجوز ویژه به یک وزارتخانه برای واردات 200 خودرو
روزنامه خراسان در ستون ویژه خود نوشت:بر اساس گزارش کارشناسان یک نهاد نظارتی، در حالی که بر اساس مصوبه شهریورماه سال 93 هیئت دولت، واردات خودروهایی با حجم موتور بیش از 2500 سی سی ممنوع شده است، طبق ابلاغیه یک مسئول ارشد اجرایی به تعدادی از اعضای کابینه، اعلام شده است که یکی از وزارتخانه ها، مجوز ترخیص کردن بیش از 200 دستگاه خودرو با حجم موتور بیش از 2600 سی سی را جهت انجام ماموریت های خود، تا پایان سال آینده خواهد داشت.
تداوم شکایت ها از دولت بابت قراردادهای اجلاس عدم تعهد
خراسان آورده:در حالی که مدت زمان قابل توجهی از ایام برگزاری شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد می گذرد، بر اساس گزارش یک نهاد مسئول در دولت به تعدادی از مدیران ارشد اجرایی، مشکلات و برخی اختلافات مالی مربوط به برگزاری این اجلاس همچنان ادامه داشته و برخی شرکت ها و پیمانکاران حاضر در فراهم کردن مقدمات این همایش، با ارسال شکواییه به مراجع قضایی، خواستار دریافت مبالغ درج شده در قرارداد با مسئولان اجرایی وقت و همچنین خسارت تأخیر تأدیه این مبالغ شده اند.
پترائوس: سردار سلیمانی؛ توانمند، مدبر و دشمنی شایسته
روزنامه ایران در ستون دیگه چه خبر خود نوشت:رئیس سابق ستاد مشترک ارتش امریکا و مدیر کل سابق سیا طی اظهاراتی از سردار سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران به عنوان فردی توانمند، مدبر و دشمنی شایسته یاد کرد. به گزارش «تسنیم» به نقل از «پولیتیکو»، «دیوید پترائوس» روز 29 اسفند 93 گفت: «چیزی که من میتوانم بگویم این است که وی فردی بسیار توانمند، مدبر و دشمنی شایسته است. وی بازی خود را بخوبی انجام میدهد اما این بازی طولانی است پس اجازه دهید ببینیم حوادث چگونه به پیش میرود.»
از سوی دیگر رئیس اسبق مجلس عراق نیز که خود از اهل تسنن است گفت: «سنیها، شیعیان و ایران را سرزنش نکنند خودشان را سرزنش کنند.» به گزارش پایگاه خبری «تیک» به نقل از «القانون»، عراق محمود مشهدانی که هماکنون از نمایندگان مجلس عراق است، افزود: «آیا به جای اشک تمساح و شکایت از نقش ایران، زمان نهضت سنی عربی عملی نرسیده است؟ ای کاش یک سعودی، کویتی، اماراتی یا قطری مانند قاسم سلیمانی [فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی] پیدا میشد که با اسرائیل در جنوب لبنان و با تروریسم در خاک عراق و سوریه میجنگید آیا در آن صورت همه اعراب اعم از سنیها، شیعیان و مسیحیان پشت سر او جمع نمیشدند؟ پس اگر ذرهای انصاف یا غیرت در قبال امت دارید فقط خودتان را سرزنش کنید این امت پیش از هر کسی از دست شما در عذاب است.»
ارتباط داماد جان کری با واژه خلیج فارس!
ایران نوشت:«القدس العربی» نوشت اقدام جان کری وزیر خارجه امریکا در به کار بردن عبارت خلیج فارس ممکن است به ایرانی بودن دامادش ربط داشته باشد. این روزنامه چاپ لندن با اشاره به تبریک جان کری وزیر خارجه امریکا به مناسبت عید نوروز در صفحه «توئیتر» خود که نوشته بود: «واقعاً برای من افتخار است که پس از رئیس جمهوری امریکا، نوروزی پر از سلامت و شادی برای همه افرادی که این عید را در سراسر جهان، در آسیا و قفقاز، در منطقه خلیج فارس و افرادی که در امریکا جشن میگیرند آرزو کنم »، افزود: کاربران پایگاههای اجتماعی این اظهارات را نشان تمایل و تعهد جان کری به ایران دانسته و آنرا به ایرانی بودن دامادش ربط دادهاند. البته معمولاً مقامات رسمی و رسانههای امریکایی بر خلاف رسانههای انگلیسی عمدتاً از واژه خلیج فارس به جای واژههای مجعول استفاده میکنند.
مطهری: نمیتوان برای منطقه خاص،قانون خاص بگذاریم
ایران آورده:علی مطهری در پاسخ به سؤالی درباره اینکه « اخیراً آیتالله علم الهدی با طرح احادیثی به این نتیجه رسیده که چون کل شهر مشهد حرم امام رضا(ع) محسوب میشود، برگزاری کنسرت در این شهر جایز نیست و برگزاری کنسرت را مطرب بازی نامید...نظر شما درباره این موضوع چیست؟» گفت: ملاک باید احکام اسلام باشد، نمیتوانیم برای یک منطقه خاص قانون خاص در نظر بگیریم. کشور ما که حکومت فدرالی ندارد، به طوری که هر ایالتی قانون خود را داشته باشد. اگر انواعی از موسیقی حرام نباشد، دیگر فرق نمیکند در کجا میخواهد اجرا شود... وزارت ارشاد باید اینجا ایستادگی کند. او در بخش دیگری از گفتوگوی خود با ویژه نامه نوروزی «مثلث»، افزوده است: فضای آزادی بیان تا سال ۸۸ قابل قبول بود. از سال ۸۸ یک وضعیت خاصی در کشور پیدا شد و خیلی فضا بسته شد که تا امروز این شرایط ادامه دارد. مطبوعات میترسند به خیلی از مسائل وارد شوند. این نگاه درست نیست و با آرمانهای اولیه ما سازگار نیست، قرار بر چنین اتفاقی نبود که کسی نتواند اظهارنظر کند.
نظر علم الهدی درباره برخورد با مطهری
روزنامه ایران نوشت:حجتالاسلام علم الهدی پیرامون واقعه شیراز گفت: افرادی که با مطهری نماینده مجلس برخورد کردند اراذل و اوباش نبودند بلکه همین مردم ارزشمدار بودند که وظیفه خود دیدند با یک عنصر غیرارزشی و منحرف برخورد کنند و نیروهای متدین پای آرمانهای خود ایستادهاند. به گزارش «انتخاب»، امامجمعه مشهد با اشاره به اینکه «نوع برخورد با مطهری صحیح نبوده» در عین حال گفت: نباید مسئولان اعم از رئیس جمهوری و غیره علیه این افراد اینچنین واکنش نشان دهند بلکه انتقاد خود را به صورت مطلوب بیان کنند.
نمایشگاه یادبود مصدق در دانشگاه نوشاتل در سوئیس
ایران نوشت:هفته آخر اسفندماه نمایشگاهی از اسناد و مدارک مربوط به تحصیل و اقامت محمد مصدق، نخستوزیر ایران در سالهای ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۲ در دانشکده حقوق دانشگاه نوشاتل برپا شد. محمد مصدق که دانشجوی دکترای حقوق دانشگاه نوشاتل بود، یکی از نخستین فارغ التحصیلان دکترای دانشکده تازه تأسیس حقوق این شهر و همچنین نخستین غیر سوئیسی بود که درجه دکترای خود را از این دانشگاه گرفت. او همچنین نخستین ایرانی است که به درجه دکترای حقوق نائل شد. به گزارش «بی بیسی »، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه مصدق در دهم مارس که با استقبال بسیاری روبهرو شد، ژان ژاک آبرت، معاون دانشگاه نوشاتل، پرفسور رمی شورر (رئیس پیشین دانشگاه)، پرفسور فرانسوا انئار از انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه و کولت روسا فاور از دانشکده حقوق و رئیس انجمن فارغ التحصیلان سخنرانی کردند و هر یک به یکی از جنبههای زندگی دکتر مصدق پرداختند.
روایت آمنه بهرامی از سعید مرتضوی
روزنامه ایران به نفل از ویژه نامه نوروزی «پنجره» نوشت: «از آمنه بهرامی(که در گذشته مورد اسیدپاشی قرار گرفت) سؤال کردیم شما دفتر آقای مرتضوی دادستان وقت تهران هم رفتید؟ گفت: «بعد از دستور رئیس وقت قوه قضائیه به دفتر آقای مرتضوی رفتیم اما همیشه میگفت دارم فکر میکنم! هیچوقت هم کمک نکرد. از شانس بد من سعید مرتضوی رئیس تأمین اجتماعی شد و کار من افتاد به تأمین اجتماعی! دلیل حضورم در تأمین اجتماعی این بود که آقای احمدینژاد گفت الآن چه مشکلی داری که گفتم حقوق من در تأمین اجتماعی ماهانه ۷۵۰ هزار تومان است و میخواهم آن را ۲ برابر کنید (از کارافتادگی) و آقای رئیسجمهور (احمدینژاد) دستور دادند که انجام شود. برای همین کارم به جناب مرتضوی افتاد. خلاصه نامه رئیسجمهوری را به آقای مرتضوی رئیس وقت تأمین اجتماعی دادم اما باز هم کاری برای من نکرد. یادم هست یک روز در همدان بودم که از دفتر تأمین اجتماعی با من تماس گرفتند و گفتند همسر آقای سعید مرتضوی میخواهند کاندیدای شورای شهر شوند، آیا کمک میکنید؟ بعد به من گفتند که اگر کمک کنید ۷ میلیون تومان کتابهای شما را خریداری میکنیم که من قبول نکردم؛ هرچند خیلی به پول احتیاج داشتم.»
تکذیب تیراندازی به راهیان نور
روزنامه آرمان در ستون شنیده های خود نوشت:شنیده شد که فرماندار شهرستان شوش ایجاد هرگونه مزاحمت برای کاروانهای راهیان نور در این شهرستان را تکذیب کرد و گفت: شایعه تیراندازی به سمت اتوبوسهای راهیان نور در شوش کذب بوده و واقعیت ندارد. ایرنا نوشت؛ شایعه تیراندازی به سمت کاروان راهیان نور در شهرستان شوش و منطقه عملیاتی فتحالمبین روز یکشنبه در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی گسترش یافت. رضا نجاتی افزود: تردد کاروانهای راهیان نور به مناطق عملیاتی فتحالمبین و کرخه در شهرستان شوش در امنیت کامل و در فضایی با نشاط معنوی و استقبال گسترده راهیان نور درحال انجام است. وی همچنین پیرامون اقدام چند نفر از اراذل و اوباش و تیراندازی در آیین تشییعجنازه در شهر شوش در روز یکشنبه گفت: به دنبال تیراندازی هوایی چند نفر موتورسوار و با توجه به اعلام ممنوعیت این اقدام از سوی دستگاه قضایی، نیروهای انتظامی و امنیتی وارد عمل شده و این افراد موتورسوار تحت تعقیب قرار گرفتند.
انتقاد از زیادی تعطیلات نوروزی
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که آیتا... مکارمشیرازی گفت: تعطیلات زیاد نهتنها مفید نخواهد بود بلکه یک خسران است. پارسینه نوشت؛ این مرجع تقلید از تعطیلات زیاد حوزه و همچنین تبعیت حوزههای علمیه از سایر مراکز انتقاد کرد. وی اظهار کرد: حوزه باید در موضوع تعطیلات مستقل عمل کند ولی متاسفانه استقلال خود را در این زمینه از دست داده و این برای حوزه یک خسارت بهشمار میرود. وی افزود: حوزه باید برای پرورش طلاب و نخبگان و پاسخگویی به شبهات تلاش کند و به همین منظور باید کرسیهای درس خارج و غیره فعال باشد، اما با اینگونه تعطیلات نمیتوان پاسخگوی نیازها بود. آیتا... مکارمشیرازی در ادامه به تعطیلات کشور و تبلیغات رسانهها برای جذب گردشگر داخلی در جذاب نشان دادن مراکز تفریحی مناطق مختلف اشاره کرد و گفت: معنا ندارد، کشوری برای مدتی در تعطیلی باشد و رسانهها نیز یک ماه قبل از عید، برای جذب گردشگر داخلی مردم را تشویق کنند تا کارهای خود را تعطیل نموده و به مراکز تفریحی بروند.
ناگفتههای نامزد خلبانی که 150 نفر را به کشتن داد
آرمان نوشت:شنیده شد که آخرین شماره نشریه بیلدز مصاحبهای با نامزد سابق کمکخلبان پرواز ژرمن وینگز ترتیب داده که در ادامه بخشی از این مصاحبه را میخوانیم. پارسینه نوشت؛ این زن میگوید: وقتی خبر سقوط هواپیما را شنیدم یاد جملهای از او افتادم که میگفت، روزی کاری میکنم که همهچیز عوض شود و به زودی همه اسم من را خواهند شناخت. در آن زمان متوجه منظور او نشدم، اما حال همهچیز واضح است، او این کار را انجام داد چون متوجه شده بود به خاطر شرایط بیماریاش (این کمکخلبان مدتها تحتنظر دکتر روانشناس بوده است) رویایی بزرگی که در سر داشت، یعنی استخدام به عنوان خلبان هواپیمایی لوفتانزا برایش دستنیافتنی شده است. همیشه کابوس سقوط هواپیما میدید، تا این اواخر که به کل رفتار او عوض شد و تبدیل به انسان غمگین و خشنی شد که همین امر باعث جدایی ما گردید.
پیداشدن تصاویر لحظات پیش از سقوط هواپیمای آلمانی
روزنامه آرمان آورده:شنیده شد که دو رسانه اروپایی اعلام کردند که تصاویری ویدیویی از صحنه سقوط هواپیمای خطوط هوایی جرمن وینگز آلمان پیدا شده است که ثانیههای پایانی پرواز را لحظاتی پیش از سقوط نشان میدهد. الف نوشت؛ درحالی که دو رسانه اروپایی این خبر را اعلام کردهاند، پلیس فرانسه پیدا شدن این تصاویر را بهطور کامل تکذیب کرده است. این تصاویر شامل صحنههایی پر از تکان، سرآسیمگی و تنش است و صدای مسافران در حال فریاد زدن شنیده میشود. نشریه فرانسوی پاری مچ و روزنامه بیلدآلمان اعلام کردند صحت این تصاویر که توسط تلفن همراه ضبط شده است غیرقابل انکار است و این تصاویر از یک تلفن که در میان بخشهای لاشه هواپیما پیدا شده، پیاده شده است.
پیتزای «جان کری» در لوزان
آرمان نوشت:شنیده شد که نام وزیر خارجه ایالات متحده، صرفنظر از گفتوگوهای هستهای جاری در شهر لوزان، در خاطرات این شهر زیبای سوئیسی باقی خواهد ماند. انتخاب نوشت؛ رستورانی در مقابل هتل بوریواژ، محل برگزاری مذاکرات جاری بین شش قدرت جهانی عضو گروه 1+5 ازجمله آمریکا- با نمایندگان ایران، از روز دوشنبه پیتزایی با نام «جان کری» را به منوی غذای خود اضافه کرده است. گوشت مرغ، بیکن، پیاز، راکت سالاد و پنیر، مواد و مخلفات «مینیپیتزاهای جان کری» در این رستوران را تشکیل میدهند. قیمت این مینیپیتزاها هم معادل ۱۸ فرانک سوئیس (کمی بیش از ۱۸ دلار آمریکا) است.
درگیری مجازی پولاد کیمیایی و پسر قلعهنویی
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که بعد از پیروزی تیم ملی فوتبال ایران به سرمربیگری کیروش، پولاد کیمیایی بازیگر سینما و تلویزیون طی نوشتهای در صفحه مجازی خود به تجلیل از کیروش پرداخت. وی در ادامه از برخی افراد که با ایجاد حواشی سعی در تضعیف تیم ملی داشتند انتقاد کرد. انتقاد مستقیم پولاد کیمیایی به امیر قلعهنویی، باعث شد آقازاده سرمربی استقلال، هوتن قلعهنویی که پیش از این شاهد انتشار عکسهای او با انواع و اقسام خودروها و بازخورد آن در شبکههای اجتماعی بودیم، پاسخ او را بدهد. همچنین پولاد کیمیایی نیز با انتشار متنی پاسخ هوتن قلعهنویی را داد.
استعفای سناتور ضدایرانی آمریکا
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که سناتور ضدایرانی که به سوءاستفاده از قدرت برای پیشبرد منافع شخصی متهم شده از سمت خود استعفا میکند. فارس نوشت؛ رابرت منندز که رسماً به سوءاستفاده از قدرت برای پیشبرد منافع شخصی متهم شده بود اعلام کرده قصد دارد از سمتش به عنوان عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس سنا کنار برود. رسانههای آمریکایی این خبر را از قول یک منبع نزدیک به منندز افشا کردهاند که خواسته است نامشان به دلیل حساسیت موضوع فاش نشود.
نمایش پیروزی با وعده 15 ساله لغو تحریمها!
روزنامه کیهان در ستون ویژه خود نوشت:سایت وابسته به همکار سابق مهدی هاشمی بیانیه قرائت شده از سوی ظریف را غیرواقعی و برای نشان دادن پیروزی معرفی کرد.
خودنویس وابسته به نیک آهنگکوثر (همکار متواری نشریات زنجیرهای اصلاحطلب و همکار سابق مهدی هاشمی در سازمان بهینهسازی مصرف سوخت) با اشاره به مفاد تفاهمنامه منتشره در لوزان و تعهدات بیشمار آن برای طرف ایرانی نوشت در بخشی از بیانیه اصطلاحات طوری است که در ابتدا به نظر میرسد بسیاری از تحریمها بلافاصله برداشته خواهد شد. این را به اصرار تیم مذاکرهکننده و طوری نوشتهاند که به نظر برسد در برابر امتیازهای فراوان امتیاز دندانگیری هم گرفته شده است. یعنی بیشتر برای مصرف داخلی است تا بتوانند برای رهبری و کیهان و هممیهنان نمایش پیروزی بدهند اما حقیقت چیز دیگری است. هنگامی که به قسمت «فازبندی» اجرای تعهدات میرسیم، مشخص میشود که برداشتن عمده تحریمها در بازهای ده-پانزدهساله- آن هم تازه در صورت تمکین بند به بند به توافقنامه هنوز نوشته نشده- انجام میشود.
همزمان رضا تقیزاده از حامیان فتنه سبز در وبسایت رادیو فردا تصریح کرد: براساس متن مشترک منتشر شده در پایان گفتگوهای اخیر لوزان، تعهدات ایران دست کم در ابعاد «طرح اقدام مشترک» (توافق موقت ژنو) بلافاصله اجرایی تلقی میشوند و مورد بازرسی قرار میگیرند حال آنکه لغو تحریمها، موکول به بعد از رفع ابهامهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیرامون فعالیتهای اتمی مشکوک به داشتن ابعاد نظامی برنامه ایران شده است. به این ترتیب تعهدات ایران براساس متن بیانیه منتشر شده نقد و لازمالاجراء و لغو تحریمها مشروط، تدریجی و زماندار خواهد بود. پیشتر رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده بود که لغو همزمان همه تحریمها جزئی از مذاکرات است و نه نتیجه آن.
در ادامه این تحلیل آمده است: براساس متن سند منتشر شده اتحادیه اروپا تحریمهای اقتصادی و مالی علیه ایران را، که صرفا به دلایل اتمی اعمال شدهاند، و ایالات متحده اجرای تمامی تحریمهای اقتصادی و مالی ثانوی و مرتبط با فعالیتهای اتمی را زمانی پایان خواهند داد که همزمان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأیید نماید که کلیه تعهدات کلیدی ایران در زمینه فعالیتهای اتمی اجرا شدهاند. همچنین به موجب کد 3/1 معاهده الحاقی که جمهوری اسلامی تاکنون به آن عمل نکرده، ایران مکلف خواهد بود در صورت داشتن هر نوع تاسیسات و تجهیزات اتمی 180 روز پیش از قرار دادن هر نوع مواد اتمی در آنها آژانس را از موضوع مطلع سازد. اجرای پروتکل الحاقی یکی دیگر از مفاد توافق است.
این محدودیتها در یک فاصله 10 ساله بطور قطع و در 5 سال بعد به صورت تدریجی ادامه خواهند یافت.
در «جرس» در لندن تخته شد
کیهان نوشت:اتاق فکر فتنه سبز در لندن پس از 6 سال فعالیت، ارگان رسانهای خود را تعطیل کرد.
وبسایت جرس بدون هیچ توضیح بیشتری اعلام کرد به 6 سال فعالیت خود که از 28 تیر 1388 آغاز شده بود پایان میدهد. جرس (مخفف جنبش راه سبز) به دنبال شروع فتنه و آشوب 88 و پس از آن راهاندازی شد که تیم پنج نفره شامل عطاءالله مهاجرانی، محسن کدیور، عبدالعلی بازرگان، عبدالکریم سروش و اکبر گنجی تشکیل اتاق فکر جنبش سبز در خارج کشور را اعلام کردند. این تیم با شکست فتنه سبز به واگرایی رسید و عملاً جرس در خدمت کسانی چون کدیور، رجب مزروعی، حسین باستانی و برخی اعضای متواری حزب منحله مشارکت و گروهک ملی- مذهبی قرار گرفت. جرس یکی از دو بازوی اصلی رسانهای فتنه گران در خارج کشور (در کنار کلمه) بود. سایت کلمه نیز مدتهاست به حالت نیمه تعطیل درآمده است.
یادآور میشود برخی همکاران جرس و شبکه دولتی بی.بی.سی مشترک بودند. جرس برخی گافها و دروغپردازیهای بزرگ نیز داشت که تبدیل به رسوایی برای این سایت شد.
اجازه هست از جنایات آل سعود در یمن انتقاد کنیم؟!
کیهان آورده:روزنامه وطن امروز در نامهای به معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد خواستار تعیین حدود و ثغور مطبوعات در انتقاد از حمله نظامی عربستان به یمن از سوی این معاونت شد.
پیش از این وطن امروز به خاطر برجسته کردن خبر مرگ شاه عربستان مورد بازخواست و تذکر قرار گرفته بود.
مهدی شکیبایی سردبیر و رئیس شورای سیاستگذاری روزنامه وطن امروز در نامهای به حسین انتظامی خاطرنشان کرد: با توجه به تجاوز گسترده عربستان سعودی به یمن با فرمان ملک سلمان بن عبدالعزیز و به خاک و خون کشیدن زنان و کودکان و مردان بیگناه این سرزمین و با توجه به اینکه دولت محترم قبلاً در چند نوبت نسبت به تیترهای وطن امروز درباره آل سعود تذکر داده یا روزنامه را به دادگاه فرستاده است، از جنابعالی تقاضا دارم برای ما و کلیه اهالی رسانه، حدود و ثغور انتقاد از این عمل وحشیانه آل سعود در حق ملتی که تنها گناهشان آمریکاستیزی و علاقه به انقلاب اسلامی است را مشخص فرمایید. مزید امتنان خواهد بود با توجه به پایان تعطیلات و انتشار مجدد روزنامهها، مراتب تدبیر دولت محترم در این زمینه در اسرع وقت ابلاغ شود.
انفعال و بیبرنامگی اقتصادی دولت با توافق هستهای حل نمیشود
کیهان نوشت:«دولت هنوز برنامه اقتصادی روشنی ندارد».حسین راغفر اقتصاددان با بیان این مطلب در مصاحبه با مجله مثلث گفت: سیاستهای دولت در مورد اقتصاد، انفعالی است و یک امیدواری به توافق وجود دارد، اما این نکته در نظر گرفته نشده که اگر توافقهای هستهای هم انجام شود، مشکل حل نمیشود. در دورههایی که تحریمها به این حد نبود، حتی در دورههایی که نرخ رشد کشور بالا بود، حتی در سالهای 52 تا 56 که نرخ بالای رشد داشتیم، کشور با مشکل رو به رو بود. اما آن چیزی که مهم است کیفیت رشد است، باید مشخص شود که در رشد اقتصادی برندگان و بازندگان چه کسانی هستند. حتی اگر رشد اقتصادی هم محقق شود، باید به این نکته دقت داشت که به هر حال رشد بدون کیفیت کافی نیست.
وی در پاسخ این سوال که «مشکل اشتغال و رکود با مدیریت منابع بانکی برطرف میشود، چرا دولت به این راهکار تن نمیدهد؟ آیا نگرانی از این وجود دارد که تزریق منابع به بخش تولید، باعث رشد تورم شود؟» گفت: سوال ما هم همین است که چرا دولت کاری نمیکند. به نظر من اشکال اصلی در نگاه معیوب به نظام برنامهریزی و بخش خصوصی است. اگر دولت اقدامی برای سودآور شدن سرمایهگذاری در تولیدی بزرگ انجام ندهد بخش خصوصی هم تمایلی به این سرمایهگذاری ندارد. به هر حال سود فعالیتهای دلالی بسیار زیاد است و در نتیجه بخش خصوصی رغبتی به سرمایهگذاری در بخش تولید ندارد.
«دولت همانطور که اشاره کردید حساب زیادی روی رفع تحریمها باز کرده است، فرض کنیم امروز، یک روز بعد از رفع تحریمهاست، چه اتفاقی در اقتصاد ایران میافتد؟ راغفر در پاسخ این پرسش میگوید: من بعید میدانم که برنامهای برای این موضوع وجود داشته باشد. دولت نمیداند که با این پولها در صورتی که آزاد بشود چه کاری باید انجام دهد. گرفتاری ما همان چیزی است که در تمام 50-60 سال گذشته به آن دچار بودهایم. هر وقت درآمد ارزی ما بالا رفته واردات بیشتر شده است و گروههای ذینفع پرقدرت به وجود آمدهاند و کار دولت برای تخصیصهای بعدی سختتر شده است.
کمحافظگی سبزها به روایت مشاور سابق کروبی
روزنامه کیهان نوشت:قرائت شوپنهاور مبنی بر اینکه برخی هیجانهای زودگذر تبدیل به دغدغههای دایمی میشود، قرینه جنبش سبز است که سال 88 هیجانزده، جهان را زیر پای خود فتح شده میانگاشت و به همان سرعت نیز عرقاش درآمد و مبدل به یک ندامت دائمی شد!
داریوش سجادی با درج این تحلیل نوشت: ابراز ارادت اخیر مشاهیری از جنبش سبز نسبت به سردار قاسم سلیمانی را میتوان مصداقی از همان جوزدگی مسبوق به سابقه دانست که اکنون منجر به آن شده تا فردی مانند «مسعود بهنود» در توصیف سردار سلیمانی متشبث به توصیف «سردار عارف» شود و «ابراهیم نبوی» نیز «سردار» را «آبروی ایرانیان» بنامد!
همکار سابق نشریات اصلاحطلب میافزاید: هرچند کمالات و فضائل و رشادتهای سردار غیرقابل کتمان است اما در این میان آنچه که محل تحیر است ابتلای سبزها یا تمارض سبزها به نسیانی مصلحتی است. ظاهرا ایشان فراموش کردهاند سردار سلیمانی یک استثنا نیست. «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» برون دادش سردارانی از جنس سلیمانی است که به وقت مقتضی یا همان درایت و صلابتی که فتنه را در لبنان و سوریه و عراق سرکوب میکنند با همان صلابت کوبنده سنگ بر فرق فتنه در آشوب 88 بودند.
مشاور سابق کروبی خاطرنشان کرد: ظاهرا حافظه تاریخی سبزها بغایت نحیف است و به همین سرعت فراموش کردهاند خاستگاه «قاسم سلیمانی» همان جائی است که پیش از آن «سردار شوشتری» از آن روئیده و بالیده بود با این تفاوت که در 88 وقتی «شوشتری» توسط «جنودالشیطان» تحتالامر «ریگی» به شهادت رسید غالب سبزهای جو زده به تناوب و تعدد و تکثر در وبسایتهای خود بابت شهادت شوشتری به یکدیگر تبریک میگفتند(!) و اکنون مدیحهسرای سلیمانی شدهاند.
سجادی تصریح کرد: ظاهرا سبزها به همین سرعت فراموش کردهاند که سردار همان کسی است که با درایت و به استعداد دیگر همرزمانش در خطوط مقدم همان جبهههایی مشغول سلحشوری است که پیشتر بابتش توسط «جماعت سبز» و با شعار «نه غزه - نه لبنان» مورد شماتت قرار میگرفتند! ملالی نیست. اما این بخش از سبزها چنانچه مایل به سهیم شدن و سهم بردن از افتخارات سردارانی مانند سلیمانی با خاستگاه سپاهیشان هستند قبل از آن موظفند با ابراز برائت خود از شیطنتها و شرارتهای 88شان، بستر بازگشت خود به آغوش عقلانیت را فراهم سازند.
تسلیت جابهجا به خاطر یک لجبازی!
روزنامه کیهان نوشت:هاشمیرفسنجانی درگذشت همسر آیتالله جنتی را به آیتالله مظاهری تسلیت گفت و این در حالی است که مرحومه مظاهری جز تشابه اسمی، نسبتی با آیتالله مظاهری ندارد!
به گزارش رجانیوز، به دنبال درگذشت بانو مظاهری، همسر مکرمه آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان قانوناساسی، مقامات عالیرتبه نظام از جمله رهبر معظم انقلاب و روسای سهقوه با صدور پیامهای تسلیت جداگانه، این مصیبت را به صاحبان آن خصوصا روحانی مجاهد و انقلابی، آیتالله جنتی تسلیت گفتند. در این میان اما پیام تسلیت هاشمی رفسنجانی بسیار جالب توجه و البته حاشیهساز بوده است.
هاشمی رفسنجانی در پیامی که به مناسبت درگذشت این بانوی مکرمه صادر کرد، تلاش کرده است با نام نبردن از آیتالله جنتی، صاحب عزا را دیگران معرفی کند و با توجه به عنوان فامیلی این بانو و شباهت آن به عنوان فامیلی آیتالله مظاهری و حضور ایشان در شهر اصفهان، صاحب عزا را آیتالله مظاهری، ریاست حوزه علمیه اصفهان و از علمای برجسته اخلاق تشخیص داده و پیام تسلیت خود را خطاب به ایشان و البته خاندان جنتی صادر کند. اما نکته قابل تأمل این است که مرحومه مظاهری هیچ نسبت فامیلی با آیتالله مظاهری ندارد.
آمریکا برای جنگ احمقانه عربستان در یمن هورا نکشد
روزنامه کیهان آورده:نشریه آمریکایی ویک در تحلیلی هشدارآمیز نوشت: برای جنگ احمقانه عربستانسعودی در یمن هورا نکشید.
وبسایت خبریtheweek در مقالهای نوشت: ریاض، با همراهی گروهی از هممسلکانش علیه جنبش حوثیهای یمن دست به حملات هوایی زد که از سپتامبر گذشته پایتخت کشور، یعنی صنعا را تصرف کردند. عربستان سعودی به خاطر مقابله با پیشرویهای حوثیها، در واشنگتن از حمایت هر دو حزب ایالات متحده برخوردار شد.
نویسنده مقاله کوین سالیوان میافزاید: اگرچه برخی در غرب عربستان سعودی را برای چنین اقدام قاطعی تحسین کردهاند، ولی بررسی دقیقتر این ائتلاف نشان میدهد برخی از رژیمهای داخل آن شباهتهای نه چندان اتفاقی با یکدیگر دارند. این فهرست شامل دیکتاتور نظامی مصر است که اکنون رئیسجمهوری عبدالفتاح السیسی خوانده میشود یا حکومتهایی با مشروعیت سوالبرانگیزی چون سودان، پاکستان و قطر.
ویک خاطرنشان کرد: اگر اعتقاد تازه عربستان سعودی به صلح و آرامش شما را متعجب یا مشکوک میکند، احتمالا تنها نیستید، چه کسی میتواند فراموش کند آخرین باری را که دستگاه سلطنتی عربستان برای دفاع از ثبات، در سال 2011، گارد ملی خود را فراخواند تا برای کمک به خلیفه حاکم بحرین به مزدوران پاکستانی بپیوندند و جنبش اعتراضی مسالمتآمیز بحرین را سرکوب کنند؟
نویسنده تصریح کرد: درحالی که رد پای حاکمان عربستان بر دههها قیام و شورش و اعمال تروریستی دیده میشود، حقیقتا ابرام عربستان سعودی بر تقدس نظم و ثبات جهانی خیلیها را شگفتزده کرده است. اتکای حکومت پادشاهی عربستان بر طبقهای از افراطیون وهابی برای تضمین بقای قدرت، سراسر جهان را در بحران فرو برده و این حکومت میلیاردها دلار در اقصی نقاط عالم، از غرب آفریقا تا دورترین مناطق شمال غربی چین، صرف تبلیغ تفسیر اغلب خشونتبار از اسلام کرده است.
در ادامه این تحلیل آمده است: مشاهده بیاعتنایی عربستان به ثبات جهانی دشوار نیست. هرچند ریاض ممکن است تهاجم اخیرش را نوعی سخاوتمندی از روی اجبار جلوه دهد، ولی پردهها به سرعت کنار رفته و جنگ سرد پادشاهی وهابی با شیعه ایرانی هویدا میگردد. عربستان به دلیل هراسش از پیدا شدن یک کشور متمایل به ایران دیگر در همسایگی، با عجله دست به ایجاد ائتلافی زده است. جبهههای این جنگ از جنگ داخلی سوریه تا نبرد علیه داعش در عراق و اکنون یمن گسترده شده است.
ویک میافزاید بنا به گزارشها عربستان با وجود حملات هوایی، برای سرکوب قیام در یمن نیاز به سرباز بر روی زمین دارد، که ماموریت پیچیدهای برای ارتش جنگ ندیده عربستان است. دلیل زیادی هم در دست نیست که حتی با کمک نیروهای زمینی مصر، این تلاشها به نتیجه برسد.
سالیوان در پایان مقاله نتیجه میگیرد: واشنگتن باید در جهت تنشزدایی اقدام کرده و همه طرفهای درگیر در یمن را به پای میز مذاکره فرابخواند. تحریک تنشهای فرقهای احتمالا مناسب نیازهای برخی از واقعا بدترین عناصر خاورمیانه است، اما نباید سیاست حکومت ایالات متحده باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد