قصد اختلال در برنامه استقبال از رئیس جمهور
روزنامه جمهوری اسلامی در ستون جهت اطلاع خود نوشت :سایت تدبیر و امید مدعی شد دستهای از مخالفان دولت تصمیم گرفتهاند با جمعآوری و ساماندهی برخی معتادان به مواد مخدر، آنها را وارد برنامه استقبال از رئیسجمهور در رشت کرده و به بهانه توفیق اخیر تیم هستهای دولت در مذاکرات سوئیس مراسم را به حاشیه بکشانند. براساس این تصمیم که در جلسه اخیر منتقدان در یکی از شهرهای اطراف رشت گرفته شده، قرار است ابتدا تعدادی از معتادان به مواد مخدر از چند شهر استان گیلان جمعآوری شده، سپس با وعده پول، آنها را راضی به تجمع در مقابل محل سخنرانی رئیسجمهور در رشت و دردست گرفتن تعدادی پلاکارد در حمایت از تیم هستهای دولت کنند. براساس این گزارش، مخالفان دولت تدبیر و امید ابتدا قصد داشتند به گونه دیگری با شعارهای تند علیه شخص رئیسجمهور در مراسم استقبال از دکتر روحانی اخلال ایجاد کنند اما در نهایت، طرح مذکور با هدف تمسخر توفیقات هستهای دولت، به تصویب آنها رسیده است.
مبلغ سعودی به یمن خمپاره شلیک کرد
جمهوری اسلامی آورده:از مبلغ سعودی «محمد العریفی» فیلمی منتشر شده که وی را در مرز عربستان با لباس نظامی درحال شلیک خمپاره به سمت یمن نشان میهد و دعا میکند که این خمپاره به هدف خورده و باعث مرگ بشود. وی از چهرههای شناخته شده وهابیون عربستانی است که فتوای جهاد نکاح را برای تروریستهای حاضر در سوریه صادر کرده است.
پیام جدید علی عبدالله صالح
رئیسجمهور سابق یمن به عربستان سعودی و متحدانش توصیه کرد برای خارج شدن از باتلاق یمن به دنبال راهی باشند. علی عبدالله صالح در صفحه خود در شبکه اجتماعی «فیس بوک» خطاب به عربستان و متحدان آن نوشت: «زخم موجود در یمن را تشدید نکنید. برای خروج خود از باتلاق یمن به دنبال راهی باشید. یمن مانند هر کشور دیگری نیست. اگر به دنبال این هستید که به ایران پیام بدهید، این پیام را نباید با ویران کردن یمن بدهید.»
داعش مرد سوری را گردن زد
تروریستهای تکفیری داعش که به اتهامات واهی و دروغ به بدترین شکل ممکن مردم مناطق تحت سیطره خود را مجازات میکنند روز دوشنبه یک مرد سوری را در استان حماه که نام آن را ولایت حماه تغییر دادهاند گردن زدند. این گروه تکفیری با انتشار تصاویری اعلام کرد این فرد به جرم اشاعه کفر به اعدام محکوم شده است. اعدام این مرد که با دستها و چشمانی بسته از یک خودروی وانت پیاده شد در یکی از مناطق حماه صورت گرفت.
داعش 100 شهروند ترکمن عراقی را ربود
نماینده ترکمن مجلس ملی عراق از ربوده شدن بیش از 100 شهروند ترکمن عراقی توسط عوامل داعش در چند روز گذشته خبر داد و نسبت به عاقبت گروگانها ابراز نگرانی کرد. «آیدین معروف» با تاکید بر این که هنوز خبری در مورد سرنوشت افراد ربوده شده دردست نیست و حتی مکان اختفا این گروگانها نیز هنوز معلوم نشده است، گفت: اکثر این افراد، کارکنان سابق ارتش ملی عراق بودهاند. همچنین یک نماینده ترکمن مجلس عراق با انتشار بیانیهای کتبی از اسیر شدن 416 زن ترکمن عراقی به دست داعش در روزهای گذشته خبر داد و خواستار رسیدگی سریع مسئولان و مجامع بینالمللی به این مساله و انجام اقدامات لازم برای آزادسازی آنها شد. «نحله حبوبی» گفت: هدف اصلی داعش از این گروگانگیریها استثمار جنسی این زنان و استفاده از آنان برای فشار روانی بر مردم است. وی در این بیانیه خود افزود: تاکنون 4 هزار ترکمن در اثر درگیریهای مختلف در عراق جان خود را از دست دادهاند. همه ترکمنهای عراق شیعه هستند.
بخشنامه را باور کنیم یا افزایش قیمتها را؟!
روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت:روزنامههای اصلاحطلب از حرکت دولت خلاف جهت بخشنامه خود برای عدم افزایش قیمتها خبر میدهند.
روزنامه اعتماد با بیان اینکه «پلکان تعرفه گاز تغییر میکند»، تیتر زد «شنای دولت خلاف بخشنامههای صادره خودش» و نوشت: نخستین روز هفته بود که جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور از ممنوعیت افزایش قیمتهای دستگاههای دولتی و خصوصی و نهادهای مختلف خبر داد و رسما با ابلاغ این بخشنامه گام نخست برای تثبیت قیمتها در سال 94 را برداشت. بخشنامهای که بنا به گفته فعالان و کارشناسان اقتصادی تکرار مکررات بخشنامههای مشابه قبلی است.
اعتماد افزود: این پیشبینی و تحلیلها با آنچه در روزهای گذشته روی داد مطابقت داشت چرا که با وجود ابلاغ این بخشنامه خودروییها نخستین ساز ناکوک تقابل با دولت را به صدا درآوردند و با افزایش قیمت خودرو موجب شدند تا اجرایی بودن این ابلاغیه همانند تمام بخشنامههای قبلی با علامت سوال مواجه شود.
این روزنامه مینویسد: یکی از بخشهایی که مورد اعتراض تولیدکنندگان و کارشناسان اقتصادی است شنای دولت خلاف بخشنامه خود است، دولت که خود مجوز عدم افزایش قیمتها را صادر کرده است پیش از ابلاغ مصوبه خود مجوز افزایش قیمت برخی کالاها را صادر کرده که این افزایش قیمت به خوبی تاثیر افزایشی بر قیمت بقیه کالاها دارد. افزایش 20 درصدی حمل و نقل، تعرفه آب و تلفن و غیره از جمله این تعرفههاست که اجرا شده است.
اعتماد در تیتر و گزارش دیگری نوشت: زنگ خطر گرانی مسکن به صدا درآمد. در این رابطه حسن محتشم رئیس انجمن صنفی کارفرمایی انبوهسازان مسکن با بیان اینکه، اعمال سیاست ضدتورمی دولت در سال گذشته موجب رکود بیش از انتظار بخش مسکن شد، از ادامه رکود در سال 93 سخن گفته که موجب کاهش 70 درصدی سرمایهگذاری و ساخت و ساز در کشور و تهران شده است.
محتشم در این باره گفته است: «در سال 93 شاهد رکود بیسابقه در بخش مسکن بودیم که دلیل این رکود و شدت راکد ماندن خرید و فروش و اعمال سیاست ضدتورمی دولت بود.
اتفاقی که در سال 93 رخ داد و با سالهای قبل تفاوت عمدهای داشت این بود که احتمال سیاست ضدتورمی دولت باعث شد رکود بیش از انتظاری در بازار مسکن به وجود بیاید.»
روزنامه شرق نیز دو گزارش خود را به «احتمال جهش قیمتها با ادامه رکود مسکن» و «افزایش قیمت خودروها از سوی دو شرکت خودروساز دولتی» اختصاص داد و نوشت: افزایش قیمت خودرو توسط دو خودروساز بزرگ با بخشنامه معاون اول رئیسجمهور در 22 فروردین ماه مقارن شد؛ بخشنامهای که در تضاد با اقدام اخیر خودروسازان بود. بر اساس این بخشنامه، افزایش قیمتها به هر نحو و بدون هماهنگی با دولت و ستاد تنظیم بازار ممنوع است. معاون اول رئیسجمهور در این بخشنامه تاکید کرده کلیه نهادهای قوای مجریه، مقننه و قضائیه، وزارتخانهها، سازمانها و موسسات دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی و استانداریها و مراجع قیمتگذاری از افزایش قیمتها به هر نحو و بدون هماهنگی با دولت منع هستند و در صورت لزوم مکلفند قبل از هرگونه اقدام به تغییر قیمت، مراتب را با دلایل توجیهی برای بررسی به کارگروه تخصصی تنظیم بازار اعلام کنند تا پس از هماهنگیهای لازم و در صورت مقتضی، تغییر قیمت اعمال شود. در بند دوم این بخشنامه هدف دولت ضرورت کنترل و نظارت بر قیمتها و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در قیمتگذاری کالاها و خدمات عنوان شده است.با وجود ابلاغ این بخشنامه، بار دیگر این پرسش طرح میشود که آیا افزایش قیمت خودرو در چند روز اخیر قانونی بوده است؟
شرق اتفاق اخیر را نشانه شکست سیاست کنترلی دولت در بازار توصیف کرده است.
روزنامه آرمان نیز در تیتری مبنی بر «آغاز سال جاری با افزایش قیمت 7 قلم کالای خوراکی» و «شکست دوباره تثبیت دستوری قیمتها» نوشت: افزایش قیمت 7 قلم کالای خوراکی در ابتدای سال 94 خبری بود که دیروز در تناقض با اظهارات اخیر معاون اول رئیسجمهور مبنی بر عدم تغییر قیمتها بدون هماهنگی دولت منتشر شد. اسحاق جهانگیری در بخشنامهای که در سایت اطلاعرسانی دولت نیز منتشر شده بود، همه دستگاههای دولتی و غیردولتی و مراجع قیمتگذاری را از افزایش قیمتها به هر نحو و بدون هماهنگی با دولت منع کرد. این فرمان دولتی به بازار در شرایطی بود که بانک مرکزی متوسط قیمت خردهفروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به 21 فروردین ماه را اعلام کرد که بر اساس آن نرخ 7 گروه نسبت به هفته مشابه ماه قبل افزایش یافته است.
آرمان میافزاید: بانک مرکزی متوسط قیمت خردهفروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به 21 فروردینماه 94 را اعلام کرد که بر اساس آن نرخ 7 گروه مواد خوراکی نسبت به هفته مشابه ماه قبل (اسفند 93) افزایش و قیمت سه گروه دیگر کاهش یافت و نرخ یک گروه مواد خوراکی تغییری نکرد. بر اساس اعلام بانک مرکزی نرخ لبنیات در هفته مذکور نسبت به هفته مشابه ماه قبل از آن 1/5، تخممرغ 0/1، میوههای تازه 18/4، سبزیهای تازه 8/7، گوشت قرمز 0/4، قند و شکر 0/4 و روغن نباتی 0/1 درصد رشد داشته است. البته در همین حال برنج 0/2 درصد، حبوب 0/4 درصد و گوشت مرغ 5/8 درصد کاهش یافته و قیمت چای تغییری نداشته است. در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای ماست غیر پاستوریزه معادل 3/3 درصد و شیر پاستوریزه 4/2 درصد نسبت به هفته مشابه ماه قبل افزایش داشت.
طفره وزارت خارجه از همفکری با منتقدان اصلی بیانیه لوزان
کیهان نوشت:یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: در نشست وزارت امور خارجه شماری از اصحاب رسانه، منتقدان و موافقان بیانیه سوئیس حضور داشتند.
مهدی فضائلی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفت: در این نشست که از تیم مذاکرهکننده هستهای فقط آقای عراقچی حضور داشت فقط از حدود 15 نفر دعوت شده بود و از آن میان، هیچ یک از منتقدان اصلی و جدی بیانیه سوئیس دعوت نشده بودند.
وی افزود: گرچه افراد حاضر در این نشست به عنوان موافق یا مخالف دستهبندی نشده بودند و فقط دو نفر نقدهای جدی در باب بیانیه سوئیس و بخشهایی از عملکرد تیم مذاکرهکننده هستهای مطرح کردند و باقی افراد یا صحبت نکردند یا در تأیید و حمایت از تیم مذاکرهکننده صحبت کردند.
فضائلی تصریح کرد: در مجموع این نشست به نوعی رفع تکلیف بود و مصداق و پاسخی به توصیه رهبر معظم انقلاب مبنی بر برگزاری نشست با مخالفان برای شنیدن نکاتشان یا متقاعد کردن آنان نبود.
این کارشناس مسائل سیاسی، صراحت نداشتن لغو همزمان و یکباره تحریمها و منوط کردن آن به راستیآزمایی آژانس در بیانیه سوئیس، نظارتها و بازرسیهای پروتکلی و فراتر از آن، غیرعادی بودن پرونده ایران و نادیده گرفتن معاهده انپیتی درباره ما و نبودن ضمانت بینالمللی برای تأمین سوخت را از مهمترین دغدغههای مطرح شده در این نشست برشمرد.
وی همچنین، انتقاد به رفتارهای رسانهای تیم مذاکرهکننده هستهای و تاثیر منفی برخی شادمانیهای سازماندهی شده و تاثیر آن بر مذاکرات را از دیگر مسائل مطرح در نشست مشترک برخی منتقدان با تیم مذاکرهکننده هستهای برشمرد که آقای عراقچی هم آن را وارد دانست.
فضائلی گفت: در این نشست که خانم افخم نیز حضور داشت آقای عراقچی توضیحات مفصلی درباره محتوای بیانیه و چارچوب عملکرد تیم مذاکرهکننده هستهای ارائه کرد.
وی درباره میزان پذیرش اظهارات منتقدان افزود: آقای عراقچی برخی نقدها را به صراحت پذیرفت، درباره برخی توضیحاتی ارائه کرد و برای رفع برخی دغدغهها نیز وعدههایی داد اما در مجموع ضمانت مشخصی برای رفع دغدغههای منتقدان ارائه نشد.
در همین حال به گزارش فارس، در نشست مورد اشاره آقایان هانیزاده، فضائلی، مطهرنیا، مولایی، بهشتیپور، مرندی، بهروز، عمادی، جعفر محمدی، برزگر و ابوالفتح حضور داشتهاند.
یادآور میشود رهبر معظم انقلاب در بیانات مهم پنجشنبه گذشته تأکید کردند: «من به خود مسئولین هم این را گفتهام. مسئولین باید بیایند مردم را و نخبگان را از جزئیات و واقعیات ]مذاکرات[ مطلعکنند. ما چیز محرمانه و مخفی نداریم. این مصداق همدلی با مردم است. همدلی یک چیز زورکی نیست، یک چیز دستوری نیست که کسی دستور بدهد که مردم همدلی کنند، مردم هم بگویید چشم. این همدلی نمیشود... یک عدهای مخالفند، یک عدهای اعتراض دارند. خیلی خوب، مسئولین ما که مردمان صادقی هستند، مردمان علاقهمند به منافع ملیاند، بسیار خب، یک جمعی از مخالفین را در آن افرادی که شاخصند دعوت کنند حرفهای آنان را بشنوند، ای بسا در حرفهای آنان یک نکتهای باشد که این نکته را اگر رعایت کنند، کارشان بهتر پیش برود. اگر چنانچه نکتهای هم نبود، آنها را قانع کنند؛ این میشود همدلی. این میشود یکسانسازی دلها و احساسها و به تبع آن عملها. به نظر من بنشینند، بشنوند، بحث کنند. حالا ممکن است بگویند آقا ما سه ماه بیشتر زمان نداریم. خب حال سه ماه نبود چهارماه، آسمان که به زمین نمیآید؛ چه اشکالی دارد؟ کما اینکه آنها در یک برهه دیگر 7 ماه زمان را عقب انداختند.
مگر در فتنه 88 اصل نظام نشانه نبود؟!
کیهان نوشت:حفظ نظام از منظر امام جزو اوجب واجبات است و باید دید آقای هاشمی در فتنه به هشدارهای بعدی خود در این باره عمل کردهاند؟
روزنامه رسالت با درج این مطلب به نقد اظهارات اخیر هاشمی در مراسم بزرگداشت خانم ثقفی همسر حضرت امام(ره) پرداخت. آنجا که هاشمی ادعا کرده «اگر راه امام منحرف شود خطرات بسیار جدی ایجاد میشود» و «سال 84 راضی نبودم به رقابتهای انتخاباتی وارد شوم اما خانم ثقفی (همسر امام) مرا خواستند و فرمودند: امام(ره) این انقلاب را به دست شما و دوستانتان سپردهاند. آیا میدانید اینها چه کسانی هستند و با انقلاب چه خواهند کرد؟ و با این حرفشان تکان خوردم و اشک به چشمم آمد و قبول کردم.» هاشمی در این همایش از رای مردم به عنوان حقالناس یاد کرد و انکار آن را بزرگترین منکر و ظلم نامید.
رسالت در واکنش به این سخنان مینویسد: باید دید آیتالله هاشمی رفسنجانی در فتنه سال 88 که دشمنان قسمخورده نظام اقتدار و امنیت ملی نظام جمهوری اسلامی را هدف قرار داده بودند به هشدار خود عمل کردند؟! وقتی حرامیان در خیابانهای تهران شعار میدادند؛ «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است» و وقیحانه فریاد میزدند: «مرگ بر اصل ولایت فقیه»، آقای هاشمی رفسنجانی که در همه صحنهها چه پیش و چه پس از انقلاب در برابر منافقان و نامحرمان سینه سپر میکردند، کجا بودند؟ برخی فرزندان او در لابهلای فتنهگران که اصل نظام را نشانه گرفته بودند، در اردوکشی خیابانی چه میکردند؟
محمدکاظم انبارلویی در این یادداشت خاطرنشان میکند: آیا فیلم و عکسی از ایشان که نشانه حمایت از نظام مظلوم جمهوری اسلامی در فتنه 88 باشد وجود دارد؟ غیر از فرمان شورش خیابانی که ساعات نخست رایگیری انتخابات ریاست جمهوری سال 88 توسط همسر محترم ایشان صادر شد و نیز قبل از آن نامه بدون سلام و بسمالله ایشان که خبر از ظهور آتشفشانهای جدید میداد، سند دیگری هست؟!
انبارلویی میپرسد: چرا آقای هاشمی در سال 88 از این فریضه الهی که در خط امام(ره) یک شاخص است غفلت کردند و تاریخ خدمات خود به انقلاب را مخدوش نمودند و حاضر نیستند حتی آن را به نوعی ترمیم کنند؟
وی ادامه میدهد: ایشان در مورد نامزدی خود در سال 84 مطالبی به همسر گرامی امام(ره) نسبت میدهند که موجب وهن و تحقیر نامزدهای مطرح در این سال میباشد. بانو ثقفی الان در قید حیات نیستند تا نسبت به صحت و سقم آن اظهارنظر کنند.
اولا: اگر این نقل قول درست باشد و ایشان نسبت به آینده برخی از نامزدها به هاشمی هشدار دادند که قرار است با انقلاب چه کنند، یکی از آن نامزدها آقای کروبی بوده است. چرا ایشان برخلاف توصیه همسر امام(ره) در فتنه 88 در مورد خیانتی که کروبی به رای ملت کرد و با منافقان و ضد انقلاب همراه شد، چیزی نگفتند و جلوی محاربه او با نظام را نگرفتند؟
ثانیا: به غیر از آقای کروبی، عناصری چون آقایان لاریجانی، محسن رضایی، قالیباف و... نامزد بودند. آیا بانوی انقلاب در مقام تحقیر این افراد بودند که سابقه آنها در خدمت به انقلاب و کشور روشن است؟ آیا دلیل اینکه سال 92 هم میخواستند نامزد شوند همین است؟ یعنی آقای روحانی را لایق این سمت نمیدانستند؟!
رسالت خاطرنشان کرد: مسئله حقالناس بودن رای ملت که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده و برای چندمین بار مورد تاکید آقای هاشمی قرار گرفته چیز بسیار خوبی است. آیا از نظر ایشان سال 84 که مجری انتخابات، دولت خاتمی بوده است رای ملت به عنوان یک امانت و حقالناس رعایت شده است یا نه؟ اگر شده چرا وی و برخی افراد خانواده وی آن را زیر سوال میبرند؟ چرا حق مردم را در تعیین سرنوشت خود به رسمیت نمیشناسند؟ چرا همین حق را سال 88 به رسمیت نشناختند و از پروژه «دروغ تقلب» به عنوان رمز آشوب حمایت نموده و یا در خوشبینانهترین تحلیلها سکوت کردند؟! آیا رای ملت فقط در یک دوره خاص، حقالناس است و در ادوار دیگر حقالناس نیست و میتوان نظام را تا مرز بغی و محاربه در معرض تاراج گرگهای جهانی قرار داد؟
دستور ویژه برای توقف مجوز خاص به دستگاه دولتی
روزنامه خراسان نوشت:در حالی که بر اساس ابلاغیه یک مسئول ارشد اجرایی، مقرر شده بود یکی از سازمان های متمول دولتی با الحاق به یکی از مصوبات سال های گذشته دولت، از پرداخت 40 درصد از سود پیش بینی شده هر سال خود به حساب درآمد عمومی معاف باشد، بر اساس ابلاغیه رسمی یک نهاد نظارتی، این ابلاغیه به علت مغایرت با قوانین مختلف، قابلیت اجرایی نداشته و باید فرآیند اجرایی آن متوقف شود.
درخواست یک مسئول برای اعطای اقامت دائم ایران به سرمایه گذاران خارجی
خراسان آورده:بر اساس نامه یکی از مسئولان مهم اجرایی به مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری، درخواست شده است با توجه به اختیارات قانونی و علاقه برخی اشخاص حقیقی جهت سرمایه گذاری در کشورمان، مقرراتی تحت عنوان تعیین شروط جهت اعطای اجازه اقامت دائم به سرمایه گذاران سایر کشورها به تصویب هیئت دولت برسد. در این نامه، ضمن تعیین حداقل سرمایه مورد نیاز برای تحقق این موضوع، برخی مناطق خاص کشورمان به عنوان اولویت های اول ارائه اقامت دائم، پیشنهاد شده اند.
وزیرخارجه عراق: ما به سردار سلیمانی نیاز داریم
روزنامه ایران در ستون دیگه چه خبر نوشت:ابراهیم الجعفری گفت: زمانی که مستشار ایرانی در زمان و در میدان جلوتر از دیگران حرکت میکند بیشک میزان کمک گرفتن ما از او بیشتر خواهد بود اما در مجموع، ما از همه مستشاران که به کمک ما آمدهاند کمک میگیریم». به گزارش «انتخاب»، وزیر خارجه عراق که در برنامه پرسش و پاسخ مرکز بروکینگز در «دوحه» سخن میگفت، در پاسخ به این سؤال که مستشاران ایرانی چه تعداد هستند، گفت: « صراحتاً بگویم که شمار مستشاران نظامی کشورها را به تفکیک نمیدانم». وی در مورد نیروهای مردمی و سردار سلیمانی گفت:« ما به اینگونه مستشاران نظامی نیاز داریم. چرا در مورد مستشاران امریکایی و انگلیسی حساسیت وجود ندارد؟ ما در مورد ایران هم اجازه نمیدهیم پایگاه نظامی و نیروی نظامی به عراق وارد کند، اما از مستشاران نظامی استقبال میکنیم»
مواضع ضد ایرانی فابیوس
ایران آورده:وزیر خارجه فرانسه ادعا کرد: «عملیات «طوفان قاطعیت» با توجه به حمایت ایران از حوثیهای یمن، عملیات بازدارندگی علیه ایران در منطقه است». لوران فابیوس در گفتوگو با «عکاظ» عربستان مدعی شد: «ایران نمیتواند بگوید که خواهان صلح در منطقه است، اما در عین حال برای مشروعیت بخشیدن به اقدامات گروه الحوثی تلاش میکند». وی همچنین درباره مذاکرات هستهای با ایران به روزنامه «الریاض» گفت:«نگرانی ساکنان کشورهای منطقه و رهبرانشان را درک میکنم. همه از سخت گیر بودن من در این پرونده آگاه هستند... من در مذاکرات اصرار کردم که لغو تحریم ها، «تدریجی» و در صورتی که ایران توافق را نقض کند، برگشت پذیر باشد».
گلایه یک عضو خانواده قربانیان حادثه فرودگاه «جده»
ایران نوشت:یکی از اعضای خانواده ماجرای جده باانتقاد از عملکرد برخی رسانه ها و فضای محازی گفته: «این نوجوانان در ابتدای مسیر زندگی هستند. ما نباید کاری کنیم که شرایط برای آنان دشوار شود. این شایعاتی که در مورد خودکشی آنها مطرح میشود، این جوکهایی که در فضای مجازی منتشر میشود، واقعاً ناراحتکننده است. به هر حال این نوجوانان نیز به فضای مجازی دسترسی دارند، این جوکها را میبینند. نباید کاری کرد که زندگی برای آنها دشوار شود». یکی از اعضای خانواده قربانیان حادثه فرودگاه «جده» با یادآوری این نکته در گفتوگو با «مشرق» افزود: « همه اقشار مردم اعتراض کردند. این افرادی که روز شنبه زیر باران جلوی سفارت عربستان تجمع کردند، نشان دادند که غیرت ملت از این حادثه به جوش آمده است».
خطبه های نماز جمعه نباید به دولت ستیزی تبدیل شود
روزنامه ایران نوشت:امام جمعه مشهد با تاکید بر این که «ائمه جمعه نباید دولت را جریان مقابل خود بدانند» گفت: «خطبه های نماز جمعه نباید به فرصتی برای دولت ستیزی تبدیل شوند، بلکه باید بستر مناسبی برای تبیین خدمات دولت یا انتقاد سازنده باشد.» به گزارش ایرنا، آیت الله سید احمد علم الهدی افزود: «باید بدانیم که دولت از خودمان است و باید در کنار انتقاد سازنده، خدمات آنها برای مردم بازگو شود. نقطه نظرات در خصوص امر به معروف نباید با ادبیات خشن و دولت ستیزانه ارائه شود، بلکه باید با ادبیات نصیحت بیان گردد.»
مطهری: به خاطرات آقای هاشمی اعتماد کنیم
روزنامه ایران نوشت:علی مطهری با اشاره به پخش گزینشی سخنان برخی از مقامات در رسانه ملی از صدا و سیما به دلیل بایکوت صحبتهای آیتالله هاشمی رفسنجانی در پخش سخنرانیهای همایش «بانوی انقلاب» انتقاد کرد و گفت: «هر کس باید در اظهار نظر خود آزاد باشد و رسانهها هم باید نظر همه مقامات کشور را به طور دقیق منتشر کنند.» به گزارش «آنا»، نماینده تهران در مجلس پیرامون خاطره آیتالله هاشمی رفسنجانی درباره انتخابات ۸۴ ریاست جمهوری گفت: «ما باید به کسی مثل آقای هاشمی که از یاران امام خمینی(ره) بودند اعتماد و خاطرات او را قبول کنیم و الا اساساً باید در اصل انقلاب شک کرد.»
ابهام در اجرای یک دستور 100 میلیون دلاری
روزنامه آرمان درستون شنیده های خود نوشت:شنیده شد که درحالی که بر اساس مصوبه قبلی هیأت دولت، مقرر شده بود سرمایه دولت در شرکت بینالمللی اسلامی تأمین مالی تجاری وابسته به بانک توسعه اسلامی از حدود یک میلیون دلار به بیش از 100 میلیون دلار افزایش یابد، این دستور به علت مغایرت با قانون برنامه پنجم توسعه مغایر قانون اعلام شد. خراسان نوشت؛ بر اساس گزارش یک نهاد نظارتی، درحالی که بر اساس مصوبه دیماه هیأت دولت، مقرر شده بود سرمایه دولت جمهوری اسلامی ایران در شرکت بینالمللی اسلامی تأمین مالی تجاری وابسته به بانک توسعه اسلامی از حدود یک میلیون دلار به بیش از 100 میلیون دلار افزایش یابد، این دستور به علت مغایرت با قانون برنامه پنجم توسعه مغایر قانون اعلام شد و از زمان ابطال مصوبه مذکور نیز اصلاحیهای برای اجرایی شدن این دستور، به نهادهای مسئول ابلاغ نشده است، درحالی که اعلام رسمی خبر تصویب 100 میلیون دلار مذکور، قطعاً بازتابها و تبعاتی برای کشورمان به همراه خواهد داشت .
ادعای جنجالی کارگردان علیه دیپلماتهای فرهنگی
آرمان نوشت:شنیده شد که جمال شورجه، کارگردان سینمای ایران گفت: هفتههای فیلم ایران در خارج از کشور، فرصت و ابزار مناسبی برای معرفی و تبلیغ برای فرهنگ ایرانی و همچنین ارزشها و آرمانهای انقلاب است. رایزنیهای فرهنگی باید رویکرد، جهتگیری و برنامه مشخصی برای معرفی سینما و فرهنگ واقعی ما در خارج کشور داشته باشند. چون این فیلمها علاوه بر ایرانیان مقیم دیگر کشورها برای مردم همان کشورها هم به نمایش در میآیند. اما متأسفانه با بیتدبیری و کجسلیقگی برخی مسئولان فرهنگی، این فرصت همواره به هدر رفته است. وقتی دوره کاری برخی از رایزنهای فرهنگی ما در کشورهای مختلف به اتمام میرسد، آنها در همان کشور محل مأموریت خود مقیم میشوند و فرزندانشان در همان کشورها به تحصیل ادامه میدهند. یکی از دلایل تمرکز رایزنهای فرهنگی بر نمایش فیلمهایی مغایر با ارزشها در هفتههای فیلم، کسب «اقامت» در آن کشورهاست.
تجارت ۱۵4 میلیون دلاری ایران و آمریکا در سال ۹۳
آرمان نوشت:شنیده شد که بنا بر آمار منتشر شده گمرک، ایران در سال گذشته ۱۹۵ هزار و ۶۱۶ دلار کالا به ایالات متحده آمریکا صادر و در مقابل ۱۵۴ میلیون و ۱۱۷ هزار و ۷۱۳ دلار کالا از آن کشور وارد کرده است. براساس آمار گمرک ایران سال گذشته ورق های روکش و لایی برای استفاده در تخته های چندلا به ضخامت حداکثر 6 میلی متر و چوب های گرمسیری، ساعت دیواری، رومیزی و دارای محرک ساعت مچی و جیبی به آمریکا صادر کرده است. همچنین ایران در دوره مورد بررسی از آمریکا گاو شیری، جوجه اجداد تخمگذار، کره بسته بندی، روغن غیرخام، روغن خام ذرت، مکمل غذایی، فرآورده های غذایی سگ، گربه و میگو، روغن صنعتی، خون انسان و حیوان، انواع دارو و واکسن، نخ جراحی، کامپوزیت، کودهای معدنی و شیمیایی، عطریات و غیره وارد کرده است.
بررسی رانت 2میلیارد دلاری توسط سازمانبازرسی
روزنامه آرمان آورده:شنیده شد که رئیس سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد که این سازمان به موضوع رانت 2میلیارد دلاری که نمایندگان طی نامهای آن را اعلام کرده بودند ورود پیدا کرده و آن را به صورت دقیق بررسی میکنند. فارس نوشت؛ناصر سراج در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا سازمان بازرسی کل کشور به موضوع رانت دو میلیارد دلاری که اخیراً نمایندگان طی نامهای آن را اعلام کردهاند ورود پیدا میکند، گفت: این نامه به سازمان نیز رونوشت شده، ما موضوع را دقیقاً بررسی خواهیم کرد. وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا میتوانید جزئیاتی از این پرونده را اعلام کرده و آیا شما انحصار را تأئید میکنید، اظهار داشت: اطلاعات سازمان بازرسی محرمانه است و حق انتشار آن را نداریم.
درگذشت یک قربانی اسیدپاشی در تهران
روزنامه آرمان آورده:شنیده شد که «سمیه» از قربانیان اسیدپاشی در بم، صبح دیروز در اثر عارضه ریوی ناشی از اسید در یکی از بیمارستانهای تهران درگذشت. ایسنا نوشت؛ سمیه مهری که در اردیبهشتماه سال 90 از سوی همسرش مورد اسیدپاشی قرار گرفته بود، امروز بعد از مدتها تحمل بیماری و دو روز بستریشدن در بیمارستان و زیر چادر اکسیژن بودن، به دلیل از کار افتادگی ریه در اثر زخمهای ناشی از اسید در یکی از بیمارستانهای تهران درگذشت. سمیه که از روز جمعه (همزمان با روز مادر) دیگر به سختی نفس میکشید توسط مادرش به بیمارستان برده شد، تا شاید امیدی به درمانش باشد.
عبدی در ترمیه خبرساز شد
آرمان نوشت:شنیده شد که تصمیم اکبر عبدی هنرمند سرشناس ایرانی بازتاب گسترده در رسانهسهای ترکیه داشته است. پارسینه نوشت؛رسانههای ترکیه روز دوشنبه گزارش دادند که اکبر عبدی با خرید خانه ای در آلانیا تصمیم گرفته است که مابقی عمر خود را در این شهر بگذراند. عبدی که نقش اول را در بیش از 90 فیلم در ایران بازی کرده است با برگزاری کنفرانس خبری در یک بنگاه معاملات املاک در آلانیا گفت: به خاطر برخی مشکلات سلامتی تصمیم گرفته است که در این شهر به زندگی ادامه دهد. ادعا شده که اکبر عبدی بازیگر سرشناس سینما، تئاتر و تلویزیون ایران دارای بیماری دیابت بوده و اخیرا نیز به بیماری کلیوی دچار شده است. او گفته است که به توصیه دوست قدیمی خود منصور پیری، به آلانیای ترکیه آمده و در این شهر منزلی خریداری کرده تا عمر خود را در این شهر بگذراند.
اظهارات محمدتقی رهبر درباره عربستان
آرمان نوشت:شنیده شد که نامه نیوز نوشت محمدتقی رهبر، امام جمعه اصفهان درخصوص لغو و به تعلیق درآمدن پروازهای حج عمره از سوی وزیر ارشاد گفت: بعد از این اتفاق تلخ در فرودگاه جده، چندینبار اعلام کردم که جا دارد حج عمره را لغو کنیم و از آن طرف سفیر آنها را نیز اخراج و سفیر خود را فراخوان کنیم و اینگونه یک واکنش تند در مقابل این عمل شنیع ابراز کنیم.
ممنوعیت سفر جوانان به حج در تاجیکستان
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که کمیته دین تاجیکستان با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که در سال جاری افراد بالای 35 سال سن اجازه تشرف به حج را خواهند شد. ایرنا نوشت؛ «کمیته دین، تنظیم جشن و مراسمهای ملی تاجیکستان»، روز سهشنبه با صدور اطلاعیهای، اعلام کرد که در سال جاری به خاطر فراهم ساختن امکان و دادن امتیاز بیشتر برای کهنسالان افراد کمتر از 35 سال به حج مشرف نخواهند شد. در این اطلاعیه همچنین به ساختوسازهای مکه و کاهش سهمیه20 درصدی کشورها از سوی عربستان اشاره شده است.
فرزند آوری وظیفه اصلی زن است
آرمان آورده:شنیده شد که «فرزندآوری و فرزندپروری از جمله وظایف اصلی زن است»آیتالله مصباحیزدی با اشاره به تفاوتهای زن و مرد، گفت: «فرزندآوری و فرزندپروری از جمله وظایف اصلی زن است» و خاطرنشان کرد: «طبیعی است که اگر وظایف دیگر برعهده زن گذاشته میشد، زن نمیتوانست از عهده این وظیفه خطیر برآید؛ لذا خداوند متعال حقوق و وظایف را براساس تفاوتهای جسمی و روحی زن و مرد و متناسب با آنها وضع کرده است. »
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد