گزارش اختصاصی جام جم آنلاین

47 سناتور «خائن» و توافقی که مطالبه اجتماعی شد

سناتورهای آمریکایی که اخیرا به مقام های ارشد ایرانی نامه نوشتند و تلاش کردند توافق هسته ای احتمالی با ایران را کم اهمیت و موقتی تر از حد انتظار نشان دهند، همان اشتباهی را کردند که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با سخنرانی در کنگره آمریکا مرتکب شد؛ حالا توافق هسته ای با ایران در حال تبدیل به یک مطالبه اجتماعی در امریکا است.
کد خبر: ۷۸۰۷۱۲
47 سناتور «خائن» و توافقی که مطالبه اجتماعی شد

به گزارش جام جم آنلاین، زمانی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکا سخنرانی و با توافق احتمالی هسته ای ایران با 5+1 از طریق طرح اتهامات نخ نما شده گذشته مخالفت کرد، موجی از انتقادات متوجه این مقام صهیونیستی شد و کاخ سفید نیز اظهارات نخست وزیر اسرائیل را بی اهمیت و «فاقد حرف تازه» خواند. دولت آمریکا پیشتر نیز مخالفت خود را با سخنانی نتانیاهو اعلام کرده اما با بی توجهی توهین آمیز وی به عرف دیپلماتیک مواجه شده بود.

سخنرانی نتانیاهو به قدری فاقد استدلال های اقناع کننده و مملو از بدبینی بود که بسیاری از ناظران سیاسی گفتند این سخنرانی آنها را به یاد سخنرانی ضد ایرانی و نقاشی های کودکانه نتانیاهو در سازمان ملل در سال 1391 انداخت که در آن با نمایش کاریکاتوری و طرح فانتزی یک بمب هسته ای مدعی شد ایران تا یک سال دیگر به بمب هسته ای دست خواهد یافت.

نتانیاهو از نقاشی های کودکانه در سازمان ملل تا سخنرانی در کنگره آمریکا

محور اصلی سخنان نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۲ ایران و برنامه هسته‌ای آن بود. در این سخنان او گفت: «برای فهمیدن اینکه دنیا در صورت مسلح شدن ایران به انرژی هسته‌ای چه وضعی خواهد داشت، تنها وضع دنیا را در صورت مسلح شدن القاعده به انرژی هسته‌ای تصور کنید».

او سپس خط قرمزی برای برنامه هسته‌ای ایران تعیین کرد. نتانیاهو تصویری از یک بمب فرضی را به حاضرین نشان داد و گفت که ساختن بمب اتم سه مرحله دارد. مرحله اول که هفتاد درصد راه است ایجاد اورانیوم غنی‌سازی شده با درصد کم به مقدار کافی است، که ایران این مرحله را تمام کرده است. مرحله دوم که پایان آن نود درصد راه است، ایجاد اورانیوم غنی‌سازی شده با درصد بالا به مقدار کافی است. سپس او با ماژیک قرمز رنگی خط قرمزی را در بخش نود درصد کشید و گفت اینجا خط قرمز ماست. او گفت: خط قرمزها از جنگ جلوگیری می‌کنند.

پس از این سخنرانی، بسیاری از مشاهده کنندگان به ویژه گرافیست ها و طراحان کاریکاتور، تصویر نتانیاهو در حال کشیدن خط قرمز را ویرایش کردند و آن را در شبکه اجتماعی توییتر به سخره گرفتند.

نتانیاهو در آن زمان مدعی شد که ایران تنها یک سال دیگر با ساخت بمب هسته ای فاصله دارد. اکنون حدود سه سال از دروغ بزرگ نخست وزیر جنگ طلب رژیم صهیونیستی به افکار عمومی مردم جهان می گذرد و هنوز ادعای یکساله وی محقق نشده است، هر چند اثبات بی اعتمادی به اظهارات نتانیاهو در نظرسنجی های اخیر انتخاباتی رژیم صهیونیستی کاملا مشهود است که او را فاقد محبوبیت، نشان می دهد و از انزوای بی سابقه این رژیم در جامعه جهانی حکایت دارد. این بارزترین تاثیر تکرار دروغ هایی بود که حنای تل آویو را در مناسبات سیاسی و بین المللی بی رنگ کرد.

در این موضوع تردیدی نیست که حمایت از رژیم صهیونیستی در مجموعه حاکمیتی آمریکا ربطی به روی کار بودن دموکرات ها و یا جمهوری خواهان ندارد و این التزام به امنیت و حمایت از اسرائیل تابویی ناشکستنی به نظر می رسد. با این وجود، اختلاف بین شخصیت های سیاسی دو طرف چیز تازه ای نیست اگر چه در نوع خود بی سابقه است.

جمهوری خواهان در تله نتانیاهو

حالا جمهوری خواهان آمریکایی در همان تله ای افتاده اند که نتانیاهو از سر لجاجت گرفتار آن شده است.

47 سناتور جمهوری خواه اخیرا در نامه ای به مقام های عالی ایران هشدار داده اند هرگونه توافق بر سر برنامه هسته ای، با پایان دوره ریاست جمهوری اوباما منقضی خواهد شد.

این نامه را بسیاری از مقام های آمریکایی خودزنی نامیدند، برخی سناتورهای امضا کننده از اقدام خود ابراز پشیمانی کردند و حتی شماری از تحلیلگران غربی تصریح کرده اند که این کارشکنی سناتورها در سیاست خارجی امریکا می تواند آینده سیاسی آنها را با مخاطره روبرو کند.

خود اوباما نامه را مایه شرمساری توصیف کرد. کری نیز این نامه را «فکر نشده و خلاف قانون اساسی امریکا» و کار کسانی خوانده است که « هنوز 60 روز از ورود آنها به مجلس سنا نمی گذرد.»

وزیر خارجه امریکا تصریح کرده است که در نشست امروز «لوزان» به طرف ایرانی توضیح خواهد داد در صورت رسیدن به هرگونه توافق، کنگره حق تغییر یا لغو آن را ندارد.

یکی دیگر از نتایجی که به نظر می رسد در اثر این مطالبه جدی در سیاست های آمریکا ایجاد شده باشد اعلام امروز منابع آگاه به نقل از کاخ سفید است که گفته است: هر توافقی با ایران از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد صورت خواهد گرفت.

اکنون توافق یک مطالبه جدی است

هر چند، برخی بر این باورند که اختلاف باراک اوباما رییس جمهور آمریکا با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی بیشتر به جنگی زرگری با هدف مدیریت نزاع های خاورمیانه ای همچون بحث بر سر برنامه هسته ای ایران شبیه است تا اختلافی واقعی و دردسرساز، با این حال، تاثیرات این تنش دستکم در افکار عمومی مردم آمریکا و جهان سرریز شده تا خود را با طرح پیشنهادهایی در شبکه های اجتماعی نشان دهد.

در این چارچوب، یک درخواست اینترنتی در آمریکا با استقبال گسترده ای از سوی کاربران شبکه های اجتماعی روبرو شده است؛ پیشنهادی که بر اساس آن تاکنون 220 هزار کاربر شبکه های اجتماعی، سناتورهای امضا کننده نامه به ایران را «خائن» خوانده اند؛ نامه ای که در آن تصریح شده بود توافق هسته ای احتمالی تنها تا پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما اعتبار دارد.

شبکه تلویزیونی خبری فرانس 24 گزارش داد: این هشتگ پرطرفدار در میان کاربران شبکه های اجتماعی این عنوان را دارد: «47 خائن»؛ (#47 traitors). این برچسب که کاخ سفید آن را به اشتراک گذاشته، مانند یک نظرسنجی عمومی عمل می کند و همچنان مورد استقبال کاربران است.

هشتگ ( # ) یک نماد پیشوندی و یکی از تگ های ابرداده است. هشتگ برچسبی است که برای دسته بندی و به اشتراک گذاری پست ها و نظرات درباره موضوعی خاص در سطح جهانی و فراتر از حلقه و فهرست دوستان بکار می رود.

برای مثال، پس از صحبت های جنجال برانگیز بنیامین نتانیاهو درباره ممنوعیت پوشیدن شلوار جین در ایران، کاربران برای رساندن صدای اعتراض خود به جامعه جهانی، عکس های خود با شلوار جین را در شبکه های اجتماعی ارسال و از کلمه کلیدی «#jeans» استفاده کردند. حال شما با کلیک بر روی این هشتگ می توانید همه پست های ارسال شده در خصوص این موضوع از کاربران سراسر جهان را به سادگی و بدون اتلاف وقت مشاهده کنید.

واشنگتن دیگر نمی تواند بی تفاوت باشد

سناتورهای ضد ایرانی امضا کننده نامه به مسئولان ارشد ایران حالا با ارتکاب اشتباهی مشابه سخنرانی ضد ایرانی نتانیاهو، به جای انداختن توپ در زمین تهران، به دست خود یک مطالبه اجتماعی را به سود ایران ایجاد کرده اند.

پایگاه خبری «مارکت واچ» می نویسد: درخواست های طرح شده از سوی کاربران برای طرح این درخواست(مثلا صادر شدن بیانیه از سوی کاخ سفید درباره خیانت این سناتورها) نیاز به تنها 100 هزار تایید، آن هم در طول 30 روز دارد در حالی که این پست از روز دوشنبه تا کنون در کمتر از یک هفته مورد تایید حدود 220 هزار کاربر در پایگاه رسمی کاخ سفید « whitehouse.gov » قرار گرفته است.

در مجموع، اکنون به نظر می رسد موضوع توافق هسته ای قدرت های بزرگ با ایران در افکار عمومی تبدیل به یک مطالبه اجتماعی در امریکا و جهان شده است و صرفنظر از اینکه بعد از اوباما کدام طیف سیاسی (دموکرات یا جمهوری خواه) در آمریکا حاکم باشد دیگر واشنگتن نمی تواند نسبت به مطالبه توافق هسته ای بی تفاوت باشد.

جام جم آنلاین- جواد ارشادی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
محمد
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۴
۰
۰
كاری كه یك دیپلماسی عقلانی با طرف مقابل میكنه، آیا هزار تا فحش و ... و توپ و تشر میكنه؟، حالا آقایونی كه دلواپس بودند چرا یك كلمه تشكر از این دولت به زبان نمیارن؟، خوب بالاخره قبول دارند كه این دولت منتخب مردمه هرچند كه اونا خوششون نمیاد
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها