کاهش 90 درصدی مصرف آب

مهندس ایرانی دوش فضایی ساخت + عکس

یک مهندس ایرانی مقیم سوئد دوش فناوری پیشرفته‌ای را ابداع کرده که بیش از 90 درصد آب مورد استفاده را بازیافت کرده و پس از تصفیه سریع، آن را دوباره به سردوش بازمی‌گرداند.
کد خبر: ۷۶۸۱۱۳
مهندس ایرانی دوش فضایی ساخت + عکس

مهرداد محجوبی، مخترع و مدیرعامل شرکت «Orbital Systems»، سازنده این محصول در سوئد همچنین با پروژه ماموریت مریخ ناسا در حال همکاری است.

این محصول موسوم به «دوش آینده» آب را بجای هدر رفتن در چاه، جمع‌آوری کرده و آن را تا درجه قابل نوشیدن تصفیه می‌کند. این امر باعث کاهش 90 درصدی مصرف آب و کاهش 80 درصدی مصرف انرژی می‌شود.

در ایستگاه فضایی بین‌المللی نیز، تقریبا تمام فاضلاب مجددا بازیافت شده و محیطی تقریبا خودکفا را برای فضانوردان ارائه می‌کند.

جرقه ساخت دوش‌های کم مصرف با این سوال در ذهن مهرداد محجوبی زده شد که در شرایطی که فضانوردان می‌توانند ماه‌ها بدون دسترسی به آب تازه با بازیافت آب در فضاپیمای خود نیازشان به آب آشامیدنی و شست‌وشو را تامین کنند، چرا از این ایده در زمین استفاده نکنیم؟ در واقع ایده پشت این طرح، یک سیستم پیشرفته تصفیه است که آب مصرفی حین شست‌و‌شو را بازیافت می‌کند.

این سیستم، مشابه دوش‌های فضایی، یک سیستم مدار بسته است. آب گرمی که در دوش گرفتن مورد استفاده قرار گرفته پس از تخلیه در سوراخ فاضلاب، بلافاصله با استفاده از تکنیک‌های نانوفناوری به آب آشامیدنی کاملا پاک و استاندارد تصفیه می‌شود و در حالی که کماکان گرم است به دوش منتقل شده و پس از کمی گرم کردن مجدد دوباره استفاده می‌شود.

این گرم ماندن آب خود به کاهش چشمگیر مصرف انرژی منجر خواهد شد.

یک دوش هشت دقیقه‌ای با این فناوری از کمتر 1.3 گالن آب استفاده می‌کند در حالیکه بطور استاندارد این میزان با دوش‌های عادی 18 گالن است.

همچنین سرعت جریان آب در این دوش پنج گالن در دقیقه است که بسیار بالاتر از میزان 2.2 گالنی دوش های امروزی است.

دوش آینده در حال حاضر در چند هتل و تاسیسات استخر مورد استفاده قرار گرفته است.

قیمت این دوش بسته به نوع آن 3629 دلار و 4537 دلار است اما شرکت سازنده بر این باور است که این فناوری سالانه 320 دلار در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد کرد.

محجوبی، طرح اولیه دوش‌های فضایی را زمانی که در حال تحصیل در رشته طراحی صنعتی در دانشگاه لوند سوئد بود مطرح کرد و در قالب بخشی از یک پروژه مشترک با مرکز فضایی جانسون ناسا دنبال شد که با هدف پیشبرد طرح‌های مفهومی کمک کننده به ماموریت‌های سرنشین‌دار ناسا در حال اجراست.(ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها