شواهد جدید نشان میدهد خیره شدن به صفحه نمایش تلویزیون، تلفنهای هوشمند، تبلت و کامپیوتر بر روی الگوهای خواب تاثیر منفی میگذارد. از این رو کارشناسان میگویند نوجوانان نباید تا یک ساعت قبل از خواب در تماس با صفحات نمایش تلفنهای هوشمند باشند.
محققان با انجام مطالعاتی بر روی ۱۰ هزار تن از نوجوانان ۱۶ الی ۱۹ ساله دریافتند هر چه تماس نوجوانان با تلفنهای همراه و صفحات نمایش آنها، آن هم به ویژه قبل از خواب طولانیتر باشد این افراد بیشتر در معرض خواب ناکافی و بیکیفیت قرار میگیرند.
در میان کسانی که مورد مطالعه قرار گرفتند افرادی که بیشتر از چهار ساعت در روز را در معرض تماس با صفحات نمایش تلفنهای هوشمند بودند به میزان ۴۹ درصد بیشتر از سایرین از خواب ناکافی و بیکیفیت برخوردار بودهاند. این افراد حتی در صورت بودن در رختخواب نیز بیش از یک ساعت دیرتر به خواب میرفتند و مقدار خوابی هم که دریافت میکردند کمتر از پنج ساعت در شب بوده است.
محققان میگویند زمان خواب جای خود را به تماس آنلاین با دوستان و تماشا کردن تلویزیون داده است که این موضوع میتواند ساعت خواب بدن را دچار اختلال سازد. اما از دیگر پیامدهای مضر استفاده بیش از حد از تلفنهای هوشمند به ویژه در ساعات قبل از خواب به افسردگی، الگوهای ضعیف خوابی، اضطراب و عدم تمرکز کافی اشاره شده است. (مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب