عجایب آماری

بدهکارترین کشورهای جهان کدامند؟

امروزه توجه کشورها به بخش اقتصادی افزایش قابل توجهی داشته است. فعالیت‌‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی گاه در زیر سایه اقتصاد و توان مالی دولت‌ها قرار می‌گیرد و سرنوشت یک کشور را تغییر می‌دهد.
کد خبر: ۷۶۵۳۱۳
بدهکارترین کشورهای جهان کدامند؟

هنگام بررسی وضعیت اقتصادی دولت‌ها، میزان بدهی خارجی از معیارهای قابل توجه است. بدهی خارجی به معنای آن بخش از بدهی کشورها است که از وام‌دهندگان خارجی ازجمله بانک‌های تجاری، دولت‌ها یا موسسات مالی بین‌المللی قرض گرفته شده است. این نوع بدهی شامل بدهی عمومی (دولتی) و خصوصی است. بدهی عمومی دربردارنده قرض گرفتن پول یا اعتبار از دولت دیگر است در حالی که نوع خصوصی، شامل پول و اعتباری است که از شرکت‌های خصوصی موجود در دولت‌های دیگر قرض گرفته می‌شود. طبق آمار منتشرشده از سوی World Fact Book سال 2012، اتحادیه اروپا با مبلغ 15 تریلیون و 950 میلیارد دلار در صدر فهرست بدهکاران دنیا قرار دارد. این میزان به اندازه کل تولید همه کشورهای این اتحادیه در یک سال و 15 برابر کل تولید ناخالص داخلی ایران است. دولت آمریکا با 270 میلیارد اختلاف در رده دوم قرار گرفته است. در حالی که نام کشورهای اروپایی همچون آلمان و فرانسه در رده‌های بعدی به چشم می‌خورد، ژاپن به عنوان اولین کشور قاره کهن در این فهرست با سه تریلیون و 17 میلیارد دلار جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است. چین، یکی از بزرگ‌ترین قدرت‌های اقتصادی دنیا، با بدهی کمتر از یک تریلیون پایین‌تر از سنگاپور و هنگ‌کنگ ـ رقیبان خود در این عرصه ـ جای گرفته است. روسیه، پهناورترین کشور دنیا با 714 میلیارد و 200 میلیون دلار در رده بیست و دوم جای دارد.

ماکائو، پالائو، برونئی و لیختن اشتاین که همگی از کشورهای نسبتا ثروتمند و نیز بسیار کوچک هستند بدون هیچ بدهی در جایگاه آخر فهرست قرار گرفته‌اند. بقیه کشورهای پایین فهرست هم از همین نوع سرزمین‌ها هستند؛ البته به غیر از همسایه ما ترکمنستان که با 428 میلیون دلار بدهی در جایگاه 179 جهان قرار گرفته است. در سیستم اقتصاد جهانی و در تعاملات میان کشورها حتی 428 میلیون دلار هم ارزشی معادل صفر دارد.

رتبه 87 با 15 میلیارد و 640 میلیون دلار بدهی متعلق به ایران است، گرچه این آمار مربوط به سال 2013 است. این در حالی است که همسایگان ایران ازجمله ترکیه، عراق و پاکستان به ترتیب با رتبه 31، 58 و 61 بالاتر از ایران قرار گرفته‌اند، ولی افغانستان با یک میلیارد و 380 میلیون دلار جایگاه 154 را به خود اختصاص داده است.

چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها