نتیجه یک سلسله تحقیقات دانشگاه کمبریج انگلیس در خصوص شبکه اجتماعی فیسبوک نشان میدهد که بر اساس علاقمندیهای کاربران فیس بوک، تیپ شخصیتی آنها در الگوریتمی با 5 تیپ شخصیتی کلی دسته بندی شده و ابراز تنها 300 علاقمندی در این فضا توسط یک کاربر، این امکان را به فیس بوک میدهد تا شخصیت وی را از نزدیکترین فرد به او بیشتر بشناسد.
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت با انتشار نتیجه مطالعات دانشگاه کمبریج نوشت، تنها با بررسی عملکرد کاربران فیس بوک در ردیابی مطالبی که به آنها علاقمند بودند، میتوان شخصیت آنان را حتی بهتر از نزدیکانشان شناخت.
تحلیلگران با بررسی مشخصاتی که خود افراد از شخصیتشان ارائه میدهند و در یکی از 5 گروه خصوصیات شخصیتی شامل باز بودن، با وجدان بودن، برونگرا بودن، سازگار بودن و یا خودرنجوری، الگوریتمی ساختند که بر اساس فعالیتهای فیس بوکی کاربران، میتواند شخصیت فردی را به سادگی و به طور دقیق شناسایی کند.
بر اساس این مطالعات دقت این الگوریتم آنقدر بالاست که شخصیت افراد را حتی بهتر از نزدیکانشان میشناسد.
همچنین این تیم تحقیقاتی دریافته است که تنها با 10 بار فشار کلید «لایک» برای علاقمند بودن به یک پست فیس بوکی، شخصیت کاربران را حتی بهتر از همکاران آن فرد خواهند شناخت.
در ادامه این تحقیقات آمده است، اگر کاربری 70 پست را لایک کند یا به عبارتی دکمه علاقمند بودن به آن را فشار دهد، این امکان را به فیس بوک خواهد داد تا شخصیت وی را حتی بهتر از نزدیکترین دوستان و هم اتاقها بشناسد و هر کاربری با 150 لایک این امکان را به فیس بوک میدهد تا تیپ شخصیتی فرد را بهتر از والدین فرد شناخته و بالاخره با 300 لایک یک کاربر این امکان را به فیس بوک خواهد داد تا شخصیت وی را بهتر از همسرش بشناسد.
تفکیک تیپ شخصیتی بر اساس علاقمندیهای فیس بوکی
دکمه لایک در فیس بوک برای نشان دادن علاقه کاربران به مطالب منتشر شده آنلاین یا صفحات موجود منجمله محصولات مختلف، فعالیتهای مورد علاقه، ورزش ،موسیقی، کتب، غذاها، پایگاههای اینترنتی و غیره است.
با احتساب بیش از 1 میلیارد و 300 میلیون کاربر فیس بوک، تنوع موارد برای لایک کردن و شمار بالای لایکها میتوان گفت اکنون فیس بوک یکی از بزرگترین بانکهای دیجیتال از گونههای ژنتیکی انسانهاست.
این دادههای دانشگاه کمبریج با بررسی دقیقتر از نحوه ارتباط لایک کردن افراد با تیپ شخصیتیشان نیز گفته و ادامه میدهد به زودی رایانهها قادر خواهند بود خصوصیات روانی افراد را به راحتی استنباط کرده و با ظهور ماشینهای هوشمند احساسی و اجتماعی، بر اساس تیپ روانی افراد با آنان رفتار کنند.
مطالعات دانشگاه کمبریج به این مساله اشاره دارد که دقت شناسایی شخصیت افراد از فعالیتهای فیس بوکی آنان میتواند بخشهای اصلی شخصیت اجتماعی اشخاص را از تصمیمات روزانه تا برنامههای طولانی مدت برای زندگیشان شامل معیارهای انتخاب همسر فرد، بحث اعتماد، اجاره و انتخاب یک مقام سیاسی همچون رییس جمهور، دریابد.
شناسایی شخصیت افراد این امکان را به صاحبان صنایع و مشاغل میدهد تا رفتار خود را برای جذب افراد بر اساس شخصیت افراد، تغییر حالات شخصیتی آنان هماهنگ کنند.
با پیشرفتهای بشر در زمینههای مختلف تکنولوژی، آنچه نگران کننده است حریم خصوصی افراد میباشد و این درحالیست که صاحبان این غولهای اجتماعی مدعی هستند از سیاستهایی که به کاربران کنترل کاملی از عملکرد دیجیتالیشان میدهد، حمایت کاملی میکنند.
پیش از این خبرهایی منتشر شده بود که از قصد فیس بوک به عنوان ابزاری برای پیشبرد سیاستهای دولت آمریکا در دیگر کشورها خبر دادند. (فارس)
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد