به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی سی و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، این کارگردان شناخته شده کشورمان، در نخستین جشنواره تئاتر فجر در بهمن 61، با نمایش «خانات»، جوایز اول نویسندگی، طراحی و کارگردانی را دریافت کرد.
وی همچنین در سال 62، به خاطر نمایش «مظلوم پنجم» موفق به کسب عنوان کارگردان برتر جشنواره دوم تئاتر فجر شد.
رضا صابری که از سال 61 تا سال 90 حدود 17 نمایش را در دورههای مختلف جشنواره فجر روی صحنه برده است، میگوید: «دوره اول جشنواره، با گروه هنرمندان تئاتر مشهد، «خانات» را اجرا کردیم که مبتنی بر عناصر و شاخصههای نمایش ملی و ایرانی بود. این شیوه را سالهای بعد هم پیش گرفتم و همیشه به آن اعتقاد داشتم و دارم. در دوره دوازدهم جشنواره تئاتر فجر هم با نمایش «شنا در آتش» شرکت کردم و در دوره سیام با نمایش «خون رقصه» حضور داشتم».
این نمایشنامه نویس با اشاره به شیوه کارهایش افزود:«در نمایشهای ایرانی از ادا و اطوار خبری نیست و سرشار از صداقت است. من همیشه در کارهایم از آنچه که در تعزیه، بازیهای نمایشی سنتی و فرهنگ اقوام ایرانی آموختهام و مردم نیز با آنها ارتباط قوی داشتهاند، بهره بردهام. بدون شک لحنها، رقصها، مراسم و سنن ما برای جامعه ایرانی جذابتر است».
وی با بیان اینکه چنین شیوهای در آغاز راه با مسائل و موانعی روبه رو بوده است، اظهار داشت: «طبیعی است که در آغاز راه، از همان جشنواره سال 61، برخوردها و اتفاقات عجیبی برایمان اتفاق افتاد، اما ما ایستادیم و با قدرت کار کردیم، زیرا به تئاتر اعتقاد داشتیم. معتقد بودیم تئاتر این سرزمین باید سرو سامان پیدا کند.»
این کارگردان با اشاره به این که جشنواره فجر را پیشانی تئاتر جمهوری اسلامی ایران میداند، میگوید: «از نخستین سالی که جشنواره تئاتر فجر راهاندازی شد، اتفاقی شکل گرفت که به واسطه آن ما وارد حوزه جدیدی از هنرهای نمایشی کشور شدیم. بعد از آن، جشنواره فجر شکلی بینالمللی پیدا کرد و اکنون به استقبال سی و سومین دوره خود میرود».
صابری افزود: «با شکل گیری این رویداد هنری، نویسندگان و کارگردانان خوبی به کشور معرفی و به بدنه تئاتر اضافه شدند. این اتفاقات محصول جشنواره بین المللی تئاتر فجر است. این رویداد برای بسیاری از هنرمندان شهرستانها یک آرزوست؛ جایی که علاقمندند تا در آن کارشان را نشان و در معرض قضاوت قرار دهند.«
وی گفت:«ما متاسفانه تئاتر ایرانی را فراموش کردهایم. این وظیفه بدنه جشنواره فجر است که از تئاتر ملی حمایت کند. زیربنای فجر بایستی اشاعه تئاتر ایرانی باشد».
سی و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری اردشیر صالحپور از اول تا دوازدهم بهمنماه برگزار میشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد