معاون فنی دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: براساس اطلاعات به دست آمده، در سال گذشته (1392) در هر ساعت 18 طلاق در کشور اتفاق افتاده است.
کد خبر: ۷۴۹۶۴۸
ثبت 18 طلاق در هر ساعت

محمد اسلامی امروز دوشنبه در همایش رویکردهای جدید جمعیتی گفت: در سال 91 نیز در هر ساعت، 18 طلاق در کشور رخ داده، ضمن اینکه 80 درصد افرادی که طلاق گرفته اند کمتر از 30 سال داشته اند.

وی افزود: همچنین براساس اطلاعات به دست آمده، عمده طلاق ها برای افرادی صورت گرفته که تک فرزند بوده و والدین آنها اتفاقا بسیار تحصیل کرده بوده اند.

اسلامی اظهار داشت: اغلب تک فرزندها نیز در خانواده های با والدین تحصیل کرده به سر می برند و متاسفانه زوج های تک فرزند وقتی دچار کمترین ناملایمتی می شوند، از سوی والدین خود به جدایی از همسرشان تشویق می شوند.

معاون فنی دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: بررسی ها نشان داده که 50 درصد طلاق ها در پنج سال اول و 14.2 درصد نیز در یک سال نخست زندگی مشترک رخ می دهد.

پایلوت طرح خدمات پس از ازدواج اجرا می شود

این مقام مسئول در وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه دوره آموزشی قبل از ازدواج برای زوج های برگزار می شود اما این زوج ها به خدمات مشاوره ای پس از ازدواج نیز نیاز دارند.

اسلامی افزود: قرار است تا پایان سال جاری خدمات پس از ازدواج هم به صورت پایلوت (آزمایشی) در چهار شهر کشور از جمله در تهران اجرا شود.

حواسمان به ازدواج کرده ها باشد

وی با تاکید بر اینکه باید به ازدواج کرده ها توجه کنیم، گفت: باید حواسمان به این افراد باشد چون بر اساس یک نظر سنجی، فقط 35 درصد زوج های صاحب یک فرزند، واقعا قصد آوردن یک بچه را داشته اند این در حالیست که 56 درصد این زوج های دارای یک فرزند، قصدشان واقعا به دنیا آوردن یک فرزند نبوده، اما شرایط به گونه ای پیش آمده که آنها تک فرزندی را به تعداد بیشتر فرزندان ترجیح داده اند.

اسلامی افزود: بر اساس مطالعه ای دیگر توسط پژوهشکده آمار و وزارت بهداشت ، اکثر دختر و پسرهایی که در کلاس های آموزشی ازدواج شرکت کرده بودند ، تمایل داشتند تا 2.29 فرزند داشته باشند.

معاون فنی دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این موضوع نشان می دهد که اکثر مردم می خواهند که بیشتر از دو فرزند داشته باشند و باید مسوولان کمک کنند تا این امر محقق شود.

اسلامی افزود: اگر بتوانیم خواسته این نمونه آماری یعنی به دنیا آوردن 2.29 فرزند را محقق کنیم عملا نرخ باروری کل ما به 2.1 می رسد.

کارشناسان می گویند که نرخ باروری در کشور اکنون بین 1.8 و 1.7 است.

دکتر اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه همین افرادی که تمایل به 2.29 فرزند دارند چرا این تعداد را به دنیا نمی آورند، گفت: این موضوع علل مختلفی دارد که ناباروری، مسایل و مشکلات مالی، نداشتن شغل و مسکن از جمله این عوامل است.

این کارشناس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در عین حال به موضوع ظریف دیگری نیز اشاره کرد و آن اینکه تعداد تولدها شاخص اصلی جمعیت نیست بلکه شاخص اصلی، همان پایین آمدن میزان باروری است که افزایش آن دشوار است.

وی گفت: در سال 79 کمترین تعداد تولدها را در کشور داشتیم و این موضوع با به دنیا آمدن یک میلیون و 400 هزار نوزاد در سال گذشته اندکی افزایش یافت و نیز قرار است امسال نیز یک میلیون و 500 هزار نوزاد نیز به دنیا بیاید اما با این تعداد نوزاد نه می توان خوشحال و نه می توان ناراحت شد.

اسلامی افزود: تعداد تولدها شاید یکی از شاخص های جمعیت باشد اما نمی توانیم از این تعداد، قضاوت کنیم که آیا به اهداف جمعیتی دست یافته ایم یا نه.

معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکنون نرخ باروری کلی ما کمتر از حد جایگزینی است.

اسلامی افزود: اگر در سال 62 بالاترین نرخ باروری کلی یعنی 6.8 را داشتیم طی سال های 69 تا 71 به 3.3 و در سال های 78 تا 80 نیز به 2.1 رسیدیم.

وی افزود: کشوری که به باروری 2.1 برسد در واقع هشداری برای جمعیت آن ایجاد شده و باید هر چه زودتر از این مرز هشدار عبور کند و سالهاست که نه تنها به 2.1 رسیده ایم بلکه اکنون در حد1.8 یا 1.7 هستیم.

ارتقا نرخ باروری کلی همراه با ارتقای سلامت مادر و کودک

اسلامی در عین حال به موضوع دیگری نیز تاکید کرد و گفت: هر چند باید نرخ باروری کل را ارتقا دهیم اما از سوی دیگر نباید سلامت مادر و کودک را نیز نادیده بگیریم.

معاون فنی دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: می خواهیم هم نرخ باروری کلی و هم سلامت مادر و کودک را با هم داشته باشیم.اکنون برخی کشورها باروری بالاتری از ما دارند اما شاخص سلامت مادر و کودک آنها از کشور ما بهتر است.

وی با اشاره به سیاست های ابلاغی جمعیت، افزود: توجه به افزایش باروری و سلامت مادر و کودک این همان بند اول سیاست های ابلاغی جمعیت است که به ارتقای پویای، بالندگی، جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی تاکید کرده است.

اسلامی گفت: می خواهیم که به مردم در رابطه با فرزند آوری آنها اطلاع رسانی درستی داشته باشیم و اینکه باید کاری کنیم تا بارداری های ارادی و در عین با برنامه ریزی در کشور افزایش یابد.

همایش یک روزه رویکردهای جدید جمعیتی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد. (ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها