جام جم سرا: محققان دانشگاه هاروارد از شناسایی دو ترکیب شیمیایی خبر دادهاند که میتواند سلولهای چربی بدن را با سلولهای سوزاننده چربی جایگزین کند. آنچه این محققان ارایه کردهاند گامی به سوی درمان مؤثر چاقی است.
محققان دانشگاه هاروارد ارایه این روش را در قالب نوعی قرص چربی سوز واقعی جهت کنترل بیخطر وزن دور از ذهن نمیدانند. آنها دریافتهاند که تمامی سلولهای چربی درون بدن یکسان نیستند و درحالی که سلولهای چربی سفید انرژی را در قالب لیپیدها ذخیره میکنند و با فرآیند چاقی، بیماریهای قلبی و دیابت نوع دوم در ارتباط هستند، سلولهای چربی قهوهای رنگی نیز در بدن وجود دارند که ثابت شده با فرآیند کاهش وزن در انسانها ارتباط مستقیم دارند.
به گزارش مهر، چربیهای قهوهای حدود ۵ درصد از کل توده بدن نوزادان تازه متولد شده را تشکیل میدهد و از این طریق به آنها در گرم ماندن بدن نوزادان کمک میکنند.
یافتههای محققان نشان میدهد این نوع چربی به مقدار اندکی در گردن و شانههای افراد بالغ وجود دارد که به سوزانده شدن چربیهای سفید کمک میکند. محققان دانشگاه هاروارد میگویند شیوه ارائه شده آنها برای تشخیص ترکیبات شمیایی، سلولهای بنیادین چربی را تحریک میکند تا سلولهایی شبیه سلولهای چربی قهوهای تولید کنند. درحقیقت با این روش سلولهای بنیادین چربی سلولهای سفید نامناسب برای بدن را تولید نمیکنند.
هم اکنون قرصهای خاصی در بازار وجود دارد که با مصرف آنها چربیهای بدن تاحدودی سوزانده میشود اما مشکل این قرصها آن است که اثرگذاریشان موقتی است؛ روش ابداعی محققان دانشگاه هاروارد، به گفته محققان مذکور در عین حال که هیچ اثر سوئی برای بدن ندارد، تا مدتهای طولانی اثربخش خواهد بود. جزئیات بیشتر این دستاورد در نشریه تخصصی زیستشناسی سلولی طبیعی منتشر شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رضا بدرالسماء هنرمند پیشکسوت عرصه نگارگری در گفتوگو با «جامجم»:
وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» مطرح کرد:
حسین الحاج حسن، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» بیان کرد:
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم