دکتر طلعت قانع گفت: بر اساس آمار پزشکی قانونی، بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از مسمومیتها به مسمومیت با مواد مخدر و داروهای روانگردان مربوط میشود و این امر تعداد بسیار زیادی را نیز شامل میشود.
وی افزود: این آمار هم شامل موارد استفاده بیش از حد (مسمومیت حاد)، مسمومیت با داروهای روانگردان جدید که رفته رفته جایگزین مواد قاچاق قبلی میشوند و همچنین عوارض ناشی از سوء مصرف مواد مخدر است که تعداد آنها بیش از 50 درصد در کشور میباشد.
مسئول ستاد مرکزی و اطلاع رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت گفت: در این زمینه خانوادهها باید مراقبت بیشتری از افراد خانواده خود داشته باشند. به هر حال موادی که مورد سوء استفاده قرار میگیرند استاندارد خاصی ندارند و به صورت قاچاق وارد میشوند و هر چیزی میتواند مخلوط این مواد شود. بیشتر اوقات چیزی که مخلوط مواد میشود موجب مرگ و میر میشود.
وی افزود: خانوادهها باید دقت داشته باشند که وقتی فردی از خانواده خود در مراحل ترک مواد مخدر است اگر دوباره به سمت مواد مخدر برود و مصرف کند دچار مسمومیت استفاده بیش از حد میشود که همه این عوامل موجب مرگ میشود. اگر هم فرد فوت نکند عوارض طولانی مدت و جبران ناپذیری را خواهد داشت. این افراد هوشیاری و حس حرکتی خود را از دست میدهند و تا پایان عمر در گوشهای از خانه باید نگهداری شوند.
قانع گفت: از میان عوامل اصلی مرگ و میر ناشی از مسمومیت با سموم شامل سموم دفع آفات نباتی، قرص برنج، مونواکسید کربن و داروها، مرگ ناشی از مسمومیت با مواد مخدر چند برابر سایر این موارد است.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت