معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو:

آب‌های بسته‌بندی کشور دیگر مشکلی ندارند

نایب رییس انجمن پیشگیری و درمان چاقی:

بطری‌های پلاستیکی آب معدنی را از یخزدگی و آفتاب دور کنید

نایب رییس انجمن پیشگیری و درمان چاقی با تاکید بر اینکه آب‌های معدنی که در بطری‌های پلاستیکی عرضه می‌شوند باید در دمای مناسب نگهداری شود، گفت: این بسته بندی آب‌های معدنی بر اثر یخ زدن و تابش نور خورشید سرطانزا می‌شوند.
کد خبر: ۷۴۵۸۲۸
بطری‌های پلاستیکی آب معدنی را از یخزدگی و آفتاب دور کنید

جام جم سرا: دکتر سید ضیاء الدین مظهری افزود: آب‌های معدنی اغلب در طول سفر که دسترسی به آب‌های آشامیدنی وجود ندارد، مصرف می‌شود و افراد برای خنک نگهداشتن آن‌ها در طول سفر، این آب‌ها را در فریزر قرار می‌دهند و به صورت یخ زده حمل می‌کنند.

وی تصریح کرد: بطری‌های آب‌های معدنی از پلیمرهایی ساخته شده است که فریز کردن آن‌ها سبب آزاد شدن مونومرهای آن‌ها و تولید ماده‌ای به نام «دی اکسین» می‌شود که سرطان زا است و بهتر است از کلمن‌هایی که در داخل آن قالب‌های یخ قرار داده می‌شود برای خنک نگهداشتن این آب‌ها استفاده شود. البته خنک کردن آب‌های معدنی مشکلی ایجاد نمی‌کند و می‌توان آن‌ها را به صورت خنک مصرف کرد.

نایب رییس انجمن پیشگیری و درمان چاقی در باره تاثیر تابش نور خورشید به آب‌های معدنی نیز اظهار کرد: گرم شدن آب معدنی در مقابل نور آفتاب سبب ورود ترکیباتی از بطری به داخل آب می‌شود. بنابراین نباید آب‌های معدنی که در معرض نور خورشید قرار گرفته‌اند، خریداری و مصرف شوند.

وی افزود: مواد سرطان زایی که از طریق آلودگی‌های ثانویه وارد بدن می‌شود در بلند مدت تغییراتی را در سیستم سلول‌ها یا جهشی را در سلول‌های DNA ایجاد می‌کند که سبب سرطانی شدن سلول‌ها می‌شود. افراد باید در هنگام خرید توجه داشته باشند از فروشگاه‌هایی خرید کنند که آب‌های معدنی را در مقابل نور خورشید قرار ندهند.

او گفت: صاحبان حرف و اتحادیه‌های مربوطه نیز باید اصول حمل و نقل صحیح آب‌های معدنی و نگهداری آن‌ها در فروشگاه‌ها و مغازه‌ها را به صنوف مربوطه آموزش دهند. همچنین لازم است سازمان استاندارد ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز برای حفظ سلامت و پیشگیری از بروز بیماری‌ها و حمایت از مصرف کنندگان نظارت کافی بر مواد اولیه تولید مواد غذایی، مواد دارویی و آرایشی داشته باشند.

مظهری در مورد جوشاندن آب معدنی و استفاده از آن برای پخت و پز یا دم کردن چای گفت: جوشاندن آب معدنی لطمه‌ای به ترکیبات آن وارد نمی‌کند و حتی طعم غذا و چای را بهتر می‌کند.

وی در مورد حد مجاز نیترات موجود در آب‌های معدنی اظهار کرد: میزان مواد معدنی موجود در این آب‌ها به منبع و مسیر عبور آب بستگی دارد، بنابراین مواد معدنی به ویژه نیترات موجود در آن‌ها متفاوت است. البته هرچه میزان نیترات کمتر باشد، آب کیفیت بهتری دارد.

به گفته مظهری، مصرف آب معدنی در صورتی که ترکیبات مندرج شده بر روی بطری‌های آن‌ها صحیح باشد، می‌تواند بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند کلسیم را به ویژه برای کودکان تامین کند. (ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
جداسازی برای کارآمدی

رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با «جام‌جم» از طرح تفکیک وزارت راه و شهر‌سازی می‌‌گوید

جداسازی برای کارآمدی

نیازمندی ها