رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی خبر داد

از طراحی نسل جدید کاوشگرهای ایرانی تا اعزام سرنشین به فضا

رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی از طراحی و ساخت نسل جدید کاوشگرها با هدف برنامه‌ریزی برای اعزام سرنشین به زیر مدار زمین خبر داد و گفت: برای رسیدن به این هدف 5 پرواز را در دستور کار داریم.
کد خبر: ۷۴۳۴۲۴
از طراحی نسل جدید کاوشگرهای ایرانی تا اعزام سرنشین به فضا

دکتر محمد ابراهیمی در مراسم افتتاحیه چهارمین دوره مسابقات کن‌ست ایران با اشاره به لزوم انجام کار تیمی و کسب تجربه در حوزه هوافضا اظهار داشت: پروژه های فضایی در قالب کار دانشجویی آغاز شده و در نهایت با تلاش مضاعف به یک محصول و نتیجه نهایی تبدیل می‌شود. بر این اساس، پروژه های مختلف فضایی در کشور با زحمت و تلاش بسیار به ثمر رسیده است و فرصت های اندکی که برای آموزش در این حوزه به وجود می آید را باید مغتنم شمرد.

وی با اشاره به قدم های اولیه ایران برای پرتاب کاوشگر به فضا ادامه داد: برنامه فضایی کشور یک برنامه بلندپروازانه در قالب سند توسعه هوافضا است که دو هدف مهم را به دنبال دارد. نخستین هدف، ارسال ماهواره مخابراتی به مدار زمین‌ آهنگ ژئو است که نیازمند حامل فضایی بزرگ با موتورهای پیشرفته است.

ابراهیمی افزود: دومین هدف در سند توسعه هوافضا، اعزام سرنشین به فضا است که این پروژه پیچیدگی و ابعاد متفاوتی دارد و تلاش برای انجام آن ظرف چند سال اخیر به صورت مداوم ادامه داشته است.

رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی با تاکید بر اینکه سرعت رسیدن به این هدفگذاری در زمان کوتاه انجام نخواهد شد، تصریح کرد: این پروژه در دستور کار سازمان فضایی است و طی سه سال اخیر اگرچه تزریق بودجه با سرعت کمتری انجام می شد، اما این کار همچنان تداوم دارد.

وی از طراحی و ساخت نسل جدید کاوشگرها در پژوهشکده سامانه های فضانوردی خبر داد و گفت: برای اعزام انسان به فضا، 5 پرواز را برنامه‌ریزی کرده ایم تا قدم به قدم به هدف اعزام سرنشین به زیر مدار زمین دست یابیم. در همین حال، در حال ساخت یک کپسول زیستی برای قرار دادن سرنشین در آن هستیم.

طراحی و ساخت ماهواره های مخابراتی و سنجشی

ابراهیمی همچنین از طراحی و ساخت ماهواره های مخابراتی و سنجشی خبر داد و تصریح کرد: در این زمینه چندین پروژه در حال پیگیری است تا بتوانیم ماهواره های ایرانی را به مدار زمین پرتاب کنیم.

وی در مورد برنامه های کابردی حوزه هوافضا نیز به استفاده از ماهواره ها در حوزه ناوبری، خدمات کشاورزی و مخابراتی اشاره و عنوان کرد: در این بخش نیز تلاش هایی صورت گرفته که در حال پیگیری هستیم.

رئیس پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی با اشاره به وجود توانمندی‌های انسانی در حوزه هوافضا اضافه کرد: نخبگانی که علاوه‌ بر توانمندی‌های علمی، دارای توانمندی های اجتماعی و رفتاری متناسب با پروژه‌های فضایی هستند، بکار گرفته می شوند. بر این اساس، از طریق انجمن هوافضا و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حمایت دانشگاه ها از کار دانشجویی و نیز بکارگیری نیروهای انسانی توانمند را در دستور کار قرار داده‌ایم.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
a.shahi
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۸
۰
۰
اینا واسمون نون و اب میشه یا بیكاریمونو حل میكنه...مسخره كردید مردمو
سامان
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۸
۰
۰
جالبه كه خود ایشون هم به بلند پروازنه بودن اعتراف كردند!

نیازمندی ها