مرد پنجاه ساله انگلیسی به دلیل داشتن 4 سال سردرد پیاپی و مداوم به پزشک مراجعه می کند و با اسکن مغزی این مرد نتایج عجیبی پیش روی پزشکان بریتانیایی قرار می گیرد.
این مرد گفت: مدت 4 سال بود که با سردردهای مزمن و طولانی مواجه بودم به طوری که در روزهای اخیر دیگر این درد برایم قابل تحمل نبود و از سوی دیگر، بوهای مختلفی را در داخل بینی ام احساس می کردم که باعث ناراحتیم می شدند تا در نهایت تصمیم گرفتم به پزشک مراجعه کنم و پزشک نیز برایم اسکن مغزی نوشت. در اسکن مغزی، مشخص شد که یک کرم40 میلی متری داخل مغزم در حال رشد بوده و سردردهای مداوم و همیشگی ام نیز به همین علت است.
پزشکان پس از تشخیص وجود یک کرم در مغز این مرد، وی را بلافاصله برای عمل جراحی به بیمارستان منتقل کردند تا تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
بنا به گزارشات منتشر شده از سوی پزشکان انگلیسی، این اولین باری است که چنین کرمی در بدن یک انگلیسی دیده شده و تاکنون چنین چیزی در بریتانیا دیده نشده است. رشد کرم با سردردهای مداوم، فقدان حافظه و همینطور بوی بد در مغز مرد پنجاه ساله انگلیسی همراه بوده است.
اسپارگونوزیس، بیماری قابل انتقالی از خزندگان و دوزیستان به انسان است که به واسطه یک کرم پهن با نام «Sparganum mansoni» ایجاد می شود.
دوزیستان (قورباغه ها و وزغ ها) و خزندگان (مارها) به عنوان میزبان واسط در مرحله «متاسستود» (اسپارگانوم) عمل می نمایند.
انگلی است که بطور معمول به وسیله بلع گوشت و آب آلوده منتقل می شود اما می تواند از راه تماس مستقیم با حیوان آلوده نیز منتقل شود.
پس از اینکه متاسستود بلع شود، لارو اسپارگانا «Spargana» مهاجرت احشایی داشته و می تواند در اندام های مختلف معمولا عضلات، چشم و مغز بالغ می شود. لاروها اغلب به شکل ندول های زیر پوستی و سطح عضلات و بافت پیوندی (فاشیا) دیده می شوند.
واکنش بافتی به صورت خارش، التهاب و برآمدگی دردناک ایجاد می شود. این برآمدگی و کرم را می توان با جراحی برداشت. گاهی اوقات، ورود کرم می تواند با افزایش تعداد گلبول های سفید و ائوزینوفیل ها برای بیمار همراه باشند.
این بیماری در بسیاری از کشورها گزارش شده و می تواند از طریق نوشیدن آب آلوده، گوشت خام و گوشت نیمه پخته وارد بدن انسان شود.
پزشک معالج مرد انگلیسی می گوید:«ما هنوز به درستی نمی دانیم که این کرم چگونه و از چه طریقی وارد مغز این بیمار شده است».(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت