سیدحسن قاضیزاده هاشمی، با بیان طرحهای این وزارتخانه در زمینه سلامت روان، توضیح داد: واقعیت این است که در مورد سلامت روان حرف میزنیم، اما هنوز اقدام عملی در این خصوص وجود ندارد و بخشی از آن هم مربوط به فضای عمومی جامعه میشود که در اختیار ما نیست.
وی افزود: به نظر میرسد شوراهای متعددی در حوزه فرهنگ مسئولیت دارند و نهادهایی که متأسفانه تعدادشان زیاد است، اما خروجی مناسبی ندارند، به نظر میرسد باید در زمینه سلامت روان فکری کنیم.
وزیر بهداشت با انتقاد از برخی تریبونها، اظهار کرد: تریبونهایی وجود دارند که بهتر است اگر در خصوص سلامت روان پیشگیری نمیکنند تولید بیماری نیز نکنند.
نقش بیمهها در زمینه سلامت روان
وی نقش بیمهها را با پوشش مناسب در زمینه سلامت روان موثر دانست و گفت: به نظر میرسد بیمهها بایستی در این زمینه کمک کنند و پوشش حمایتی را تأمین کنند تا بخش خصوصی نیز تشویق شود این حوزه محتاج کمک است چرا که بیمار روانی گاهی یک فامیل را گرفتار میکند و این در حالی است که فرد مبتلا مقصر نیست، متأسفانه اکثر مبتلایان جوان هستند و 50 تا حدود 70 سال زندگی جمعی را به نابودی میکشانند به نظر میرسد وقت آن است که دولت و حاکمیت در این راستا کمک کنند.
بعید میدانم تا پایان دورهام بتوانم کمک خاصی در این زمینه داشته باشم
هاشمی گفت: بعید میدانم تا پایان دورهام بتوانم کمک خاصی در این زمینه داشته باشم، بیمهها به این بیماران که میرسند حمایتی ندارند و بعد از 11 روز بستری آنها را تحت پوشش قرار نمیدهند و باید از سایر اعتبارات برای آنها هزینه کرد.
وی با تأکید بر لزوم اهمیت به سلامت روان در جامعه اظهار داشت: سلامت روان موضوع مهمی است که در برخی موارد برای جامعه تهدید محسوب میشود امیدواریم این موضوع سر و سامان پیدا کند. من از مسیر دولت و مجلس خیلی امیدوار نیستم که اتفاق خاصی برای اداره بیماران مبتلا به اختلالات روانی مزمن بیفتد امیدواریم بیمهها کمک کنند و در عین حال خود مردم در این زمینه یاریرسان یکدیگر باشند.
تعامل مشترک نهادها در زمینه سلامت روان مستلزم هزینه است
وزیر بهداشت در واکنش به این پیشنهاد که وزارت بهداشت، شهرداری و سازمان نظام روانشناسی در تعاملی مشترک به پیشگیری و درمان اختلالات روانی بپردازند گفت: سازمان نظام روانشناسی و روانشناسان بالینی میتوانند کمککننده باشند اما این طرح مستلزم هزینه است.
وی افزود: باید خدمات سلامت روان در قالب بیمهها ارائه شود شهرداریها در شهرهایی مثل تهران، اصفهان، شیراز، تبریز و مشهد ممکن است کمک کنند ولی بیماران روانی در کل کشور و معمولاً از خانوادههای فقیر و کمدرآمد هستند. در شهرهای کوچک شاهد بیمارانی هستیم که مشکلات روانی آنها برای تمام اقوامشان دردسر ایجاد کرده است در حالی که آن بیمار مقصر نیست.
عدم پوشش بیمهای مناسب در ارائه خدمات دارویی
وزیر بهداشت اظهار داشت: تمام تلاش ما این بود که برای داروهای مبتلایان به اختلالات روانی کمک کنیم که متأسفانه در آن بخش نیز بیمهها پوشش خوبی نمیدهند. اگر بتوانیم پولی را برای داروهای آنها تزریق کنیم تا حدودی در این زمینه موفق بودهایم به هر حال هم سازمان نظام روانشناسی میتواند در این زمینه کمککننده باشد و هم شهرداریها.
هاشمی با اشاره به اهمیت کمکهای مردمی در این زمینه گفت: در گذشتههای دور خیرین در این زمینه فعال بودهاند اکنون هم وجود دارند اما شکل آن فرق کرده است لازم نیست کاری خیر با ساختمان و بیمارستانی به چشم بیاید ممکن است در هر شهری گروههایی جمع شوند و مشکلات این بیماران را در اولویت قرار دهند.
آمار مبتلایان به اختلالات روانی چگونه محاسبه میشود؟
وی در پاسخ به این سؤال که چرا آمار دقیقی از مبتلایان به اختلالات روانی در کشور وجود ندارد اظهار داشت: آمار را باید از اداره سلامت روان در معاونت بهداشتی پیگیری کنید. آمار مبتلایان به اختلالات روانی پس از نمونهگیری از طریق الگوهای ریاضی به کل کشور تعمیم داده میشود. ( فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم