حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان صبح امروز (سهشنبه) 29 مهرماه در هشتمین همایش ملی نخبگان جوان گفت: جمع نخبگان برای همه امیدبخش و امیدآفرین است، هر ملتی برای رسیدن به قلههای آرزو و رؤیاهای خود به وسیله نخبگان جوان میتواند برای دستیابی به آن قلهها امیدوار باشد چراکه نخبگان هستند که میتوانند ملت را در سطحی بالاتر به جهان معرفی کنند.
وی ادامه داد: این سخن درست است که ملت ایران و سرزمین ایران سرزمینی نخبهپرور است. در کدام سرزمین است که این همه اندیشمند چون خوارزمی، ابوریحان بیرونی، سعدی، فردوسی، مولانا و صدها اندیشمند بزرگ دیگر را مییابید. بنابراین خداوند استعداد لازم را برای این سرزمین قرار داده است.
روحانی با بیان اینکه هوش و استعداد برتر به تنهایی ما را به نتیجه نمیرساند، خاطرنشان کرد: هوش برتر توأم با جهاد و تلاش و از خودگذشتگی و شهامت میتواند انسان را به سرمنزل مقصود برساند.
رئیس جمهور با طرح این سوال که چه ایرادی دارد که ما ایدهای را مطرح کنیم و در پایان به اشتباه بودن آن پی ببریم، خاطرنشان کرد: فهم آن اشتباه میتواند راهی به سوی پیروزی باشد. بنیاد ملی نخبگان و دولت باید خسارت اینگونه شکستها را از لحاظ مادی و معنوی جبران کنند تا نخبه بداند که امکان ریسک وجود دارد و طرحی را که درست میداند مطرح کند و به کرسی آزمایش بنشاند؛ ولو اینکه به شکست یا پیروزی بینجامد.
رئیسجمهور کشورمان افزود: بنابراین استعداد در کنار خود به تلاش و جهاد مستمر و شهامت برای ریسک و خطرپذیری نیاز دارد.
وی خاطرنشان کرد: این حرف درستی است که ایران مرکز طلای سیاه نیست و مرکز طلای خاکستری است چرا که ایران با تلاش و استعداد خود توانسته است به جلو برود و امروز این امر را ثابت کرده است.
وی با اشاره به مقاومت کشورمان در 35 سال اخیر، خاطرنشان کرد: ما توانستیم در 35 سال در برابر انواع فشارها مقاومت کنیم و پیروز شویم.
روحانی اظهار داشت: از من سوال میکنند که آیا در مذاکرات هستهای پیروز میشویم یا نه؟ اما پاسخ من این است که ما پیروز هستیم چرا که نمایندگان ملت در برابر 6 قدرت بزرگ نشستهاند، استدلال میکنند و قدرت چانهزنی دارند و این به معنای پیروزی است.
وی ادامه داد: ما امروز پیروز هستیم و فردا نیز به حول و قوه الهی در بسیاری از عرصهها پیروز خواهیم بود. اگر جهاد، تلاش و اعتماد به نفس و خودباوری در کنار ما باشد بنابراین ایرانیان در طول تاریخ ثابت کردند که میتوانند.
روحانی گفت: همه چیز از خودباوری، حس ایثار و فداکاری آغاز میشود، تنها علمدوستی کافی نیست و ما نیاز به میهماندوستی، انساندوستی و اخلاقگرایی نیز داریم.
رئیسجمهور تصریح کرد: هر روز که خودمان را آماده کنیم و تمام وقت استعداد و فرصتمان را فدای ایران و ملت بزرگ ایران تا در برابر این فرهنگ و تاریخ بلند ادای وظیفه کنیم، ما پیروز خواهیم شد.
وی با تأکید به این که نخبگان بسیار عزیزند آرا و نظرات آنها میتواند برای ما مسیر هدایت باشد،گفت: نخبه فقط در بحث علوم تجربی یا فناوری نیست بلکه در مدیریت، هنر، فرهنگ، ادب و ورزش و مسائل اجتماعی نیز ما نخبگان بزرگی داشته و داریم.
وی افزود: گاهی یک طرح خوب و دقیق به اندازه 10ها فناوری میتواند به یک کشور کمک کند. ما مسیری را آغاز کرده و آن را طی میکنیم که برای طی کردن این مسیر همانقدر که علوم تجربی باید به ما کمک کند علوم انسانی نیز باید نقش داشته باشد.
روحانی اظهار داشت: اگر اهداف و آرمانها برای یک ملت دچار ابهام باشد و در مسائل اجتماعی و فرهنگی نتوانیم توسعه پیدا کنیم، توسعه یکجانبه ما را به هدف نمیرساند. توسعه ما باید همه جانبه باشد.
رئیسجمهور تاکید کرد: علم، اخلاق، مادیت، معنویت،مسائل اجتماعی و مسائل سیاسی و همه مسائل مورد نیاز یک جامعه تا زندگی و معیشت بهتر توأم با اخلاق و معنویت در جامعه باشد.
روحانی ادامه داد:آیا اگر احساس امنیت وجود نداشته باشد برای شما زندگی و جامعه ارزش دارد؟ اگر روزی فرا برسد که نیروی امنیتی که باید نیروی آرامش و جسم و روان باشد به نیروی ترس، دلهره و اضطراب تبدیل شود، دیگر تلاش در جامعه برای ما ارزشمند است؟
وی گفت: اگر در جامعهای حرف حق را نتوانیم بیدغدغه بزنیم آن جامعه نمیتواند جامعهای باشد که ما را به سعادت برساند. ما جز در برابر حق و عدل از چه کسی باید بترسیم. کشور از آن مردم است و همه باید به این باور برسند.
روحانی گفت: به تعبیری رأس حاکم باشد یا رای حاکم باشد. عدهای رأس هستند مانند نخبگان و رئوس علمی کشور اما در جامعه ما حکومت رئوس و از آن طرف حکومت عوام و توده مطرح نیست و ما یک چیز را قبول داریم و آن حکومت مردمسالاری است.
رئیسجمهور تصریح کرد: این مردمسالاری و آراء ملت واحدش شهروند است و این شهروند در تاثیرگذاری در مسیر کشور، سیاست، و حکومت باید هموزن و همسان شهروند دیگر باشد.
روحانی ادامه داد: برخیها تلاش میکنند تا رئوس را جذب کنند تا رئوس آراء بیشتری را جذب کند و رئوس جدید را سر کار آورند. بله این موضوع در دنیا هم وجود دارد اما باید بدانیم ما تابع آن دین و قرآنی هستیم که به ما میگوید امور اجتماعی و امور حکومت با رای و مشورت و نظر مردم باید انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: در یک کلمه ملت صاحبان کشورند و اگر ما در چنین جامعهای قرار گرفتهایم جامعه ما نخبهپرور خواهد شد و فرار مغزها شکل نخواهد گرفت. برخیها میگویند فرار مغز مشکل ندارد. مهاجرت به شرطی که دو طرفه باشد بدون مشکل است اما فرار مغزها و نخبهها خسارت به ملت است.
روحانی تصریح کرد: یک مقام آمریکایی اعلام کرده بود هر ملتی که به آمریکا آمده باری بر دوش ما گذاشته است جز ملت ایران که باری هم از دوش ما برداشته است. این ممکن است برای آمریکا افتخار باشد البته از یک جهت هم برای ما افتخار است که ایرانی هرجا هست سربلند و مورد افتخار است ولی از طرفی مایه تاسف است که این همه سرمایه را دیگران از ما بدون هزینه بگیرند.
رئیسجمهور گفت: ما در جمع ایرانیان کارآفرین در نیویورک دیدیم بسیاری از کارآفرینان و سرمایهگذاران آن کشور ایرانی هستند. من در خارج از کشور ایرانی را ندیدم که عاشق ایران نباشد.
رئیسجمهور کشورمان با بیان اینکه عشق به فرهنگ، هویت اسلامی و ایرانی بسیار کارگشاست، خاطرنشان کرد: این امر مسیر را به ما نشان میدهد و نخبه بودن این است که برای فرهنگ اسلامی و اعتلای کشور از خود بگذریم.
روحانی با بیان اینکه اولویتهای علمی بسیاری داریم، خاطرنشان کرد: الحمدالله معاونت علمی در اختیار دیگران نبود که هر روز تغییر کند و ثبات داشت.
رئیسجمهور ادامه داد: یکبار وزیر معرفی کردیم گفتند فرد دیگری را معرفی کنید گفتیم اهلا و سهلا، فرد دیگری را به عنوان سرپرست معرفی کردیم اما مجلس موافقت نکرد، سومی را معرفی کردیم که رأی اعتماد گرفت اما کمتر از یک سال و در طی 9 ماه به این قضاوت رسیدند که باید وی نیز به کنار برود.
روحانی خاطرنشان کرد:برخی گفتند وزیر به بورسیهها دست نزند اما باید بگویم کار ناقص وزیر دانشمند فرجیدانا توسط نجفی سرپرست فعلی وزارت علوم به زودی تکمیل میشود و من در پایان این هفته یا اوایل هفته آینده گزارش کاملی را در مورد بورسیهها به عرض ملت ایران میرسانم.
رئیسجمهور ادامه داد: این امر طبیعی است و هزینههایی است که باید پرداخته شود و دولت آماده است در راه مبارزه با فساد آن هم بدترین فساد هزینههای لازم را پرداخت کند چراکه نخبهپروری با فساد سازگار نیست و باید این امر برطرف شود.
وی با بیان اینکه در انتصابها کمتر دیده میشود که متناسب با اخلاق، استعداد و کار و تلاش و کوشش همراه باشد خاطرنشان کرد: تا به این نقطه نرسیم و مشکلات را قدم به قدم از پیش راه برنداریم این دولت نیز ممکن است مشکلاتی داشته باشد اما اگر فسادی بود باید ریشهکن شود و ما نباید در این زمینه ناامید باشیم.
روحانی ادامه داد: در یک جامعه سالم علم میوه اندیشه است و بار سنگینی بر دوش نخبگان وجود دارد چراکه مشکلات کشور حل نشده و همه مسئولان باید در کنار نخبگان این راه را ادامه دهند.
رئیسجمهور با بیان اینکه قدرت، ثروت و منزلت به عنوان سه هدف مهم باید مد نظر ما باشد، خاطرنشان کرد: ما امروز نیاز به علم و تدبیر داریم و باید منزلت ایرانیان در افکار عمومی جهان نشان دهیم.
روحانی با بیان اینکه امیدوارم نخبگان این بار را به درستی بر دوش بگیرند و استعدادهای خود را کشف کنند، خاطرنشان کرد:حق روستاییان نباید در این جا نادیده گرفته شود و ما در زمینه نخبگان فرقی میان اقوام و مذاهب از جمله ترکمن، فارس، عرب، لر و بلوچ نداریم و باید به همه نخبگان اهمیت داد.
رئیسجمهور با بیان اینکه باز در زمینه را برای رشد همه نخبگان جذب و برای بکارگیری آنان فراهم کرد، تصریحکرد: امیدوارم نخبگی شما به زودی در محصولاتی ایرانی در برندهای برتر بازارهای دنیا خود را نشان دهد، چرا که اگر نخبگی در یک اتاق یا موسسه علمی یا پژوهشی یا در داخل کشور محصور بماند ظلم است.
روحانی با بیان اینکه آثار نخبگی باید در همه کارهای فرهنگی مشاهده شود، خاطرنشان کرد: بنیاد ملی نخبگان صدای نخبگان را به گوش جهانیان برساند و اولویتها و نیازهای بخش خصوصی را به گوش نخبگان برساند و همه باید تلاش کنیم تا بتوانیم با تلاش و کوشش و پیگیری هم ایرانی آبادتر و با منزلتی بالاتر و توسعهیافتهتر را به جهانیان نشان دهیم.(فارس)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در ضمن اقای فرجی كارهای خاص ناتمامی نداشت بیشتر حرفهای تبلیغاتی داشت وگرنه ما چیزی از ایشان ندیدیم.ایشان به شدت در جهت خراب نشان دادن كارهای دیگران حركت می كرد تا اینكه خودش بخواهد كاری انجام دهد. به نظر من هركس باید كار خودش را درست انجام دهد اینكه بخواهیم دیگران را خراب كنیم كه خود را خوب نشان دهیم شاید در 15 سال پیش امكان داشت ولی امروزه نحوه قضاوت مردم متفاوت است.