مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران مطرح کرد

توصیه‌های دارویی به زائران اربعین

وزارت بهداشت هشدار داد:

افزایش سل مقاوم به درمان در ایران

معاون مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر چند تعداد بیماران مسلول نسبت به گذشته کم شده اما موارد ابتلا به سل مقاوم به درمان در کشور رو به افزایش است.
کد خبر: ۷۲۷۷۸۹
افزایش سل مقاوم به درمان در ایران

دکتر محمود نبوی امروز چهارشنبه در کارگاه آموزشی سل و داوطلبان سلامت افزود: سل مقاوم به درمان خطری است که کشور را تهدید می کند و باید مراقب این بیماری باشیم.

وی افزود: بیشترین شیوع سل در کشور در استان های سیستان و بلوچستان و گلستان به دلیل وجود مهاجران افغان است.

نبوی گفت: پیاده روی های طولانی مهاجران افغان برای رسیدن به ایران در کنار کار سنگین و سوء تغذیه موجب فعال شدن بیماری سل نهفته آنان می شود.

معاون مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: همچنین بیماری سل در استان های خراسان رضوی و گیلان نسبت به دیگر نقاط کشور شیوع بیشتری دارد.

وی افزود: میزان بروز سل در کشور 13.5 در صد هزار نفر است که به نسبت رقم خوبی به شمار می رود زیرا این رقم در کشورهای پیشرفته 7 تا 9 در صد هزار و در آفریقا 150 در صد هزار است.

معاون مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر چند شبکه بهداشت ایران با داشتن 570 هزار نیرو و چهار هزار مرکز شهری و روستایی بیماری سل را به خوبی کنترل کرده اما با گسترش جمعیت در شهرهای بزرگ امکانات مراکز بهداشتی گسترش نیافته و این مساله بیماریابی را با چالش هایی مواجه کرده است.

نبوی افزود: در شهرهای بزرگ بیماران مسلول را گم می کنیم به ویژه آنکه معتادان و بیماران روانی آدرس ثابت ندارند البته با همکاری شهرداری در گرمخانه ها و با همکاری سازمان زندان ها در زندان ها می توانیم بیماران مسلول را پیدا کنیم.

وی گفت: در سال 1350 انواع سل ها از مننژیت سل تا سل استخوان در بخش های بیمارستانی وجود داشت اما طی چهار دهه اخیر با تلاش های وزارت بهداشت این بیماری کم شده و دیگر بیمار مسلول، طرد شده نیست.

نبوی افزود: با این وجود سل مقاوم به درمان رو به افزایش است زیرا بسیاری از افراد به خاطر زمان طولانی درمان سل، داروهای مصرفی خود را در ماه های پایانی درمان قطع می کنند و این مساله موجب بروز سل مقاوم به درمان می شود.

معاون مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 30 تا 35 درصد بیماران مسلول در شهرهای بزرگ به ویژه معتادان و بیماران روان، درمان خود را ترک می کنند.

وی با اشاره به اجرای طرح داتس (DOTS) به معنای «مراقبت مستمر و روزانه از بیماران مبتلا به سل در طول درمان با همکاری داوطلبان سلامت»، افزود: درمان سل مقاوم به درمان حداقل به دو سال زمان نیاز دارد.

معاون مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: برای درمان بیماران مسلول، آموزش حرف اول را می زند و سپس باید با بیماریابی و درمان مناسب این بیماری را کنترل کرد.

وی با بیان اینکه شیوع سل در ایران، شیوع متوسطی است، افزود: در سال 1330 با جمعیت 25 میلیونی کشور، سالانه 90 تا یکصد هزار مورد سل فعال در کشور گزارش می شد که این رقم چند سالی است حدود 10 هزار مورد متوقف مانده است.

نبوی به ارتباط اپیدمی «اچ آی وی» (ایدز) با سل اشاره کرد و گفت: عفونت «اچ آی وی» احتمال ابتلا به سل نهفته را چهار برابر می کند.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها