یک روان‌شناس کودک درباره روش صحیح رفتار با کودکان یک تا سه سال گفت: این سال‌ها از مهم‌ترین مراحل رشدی کودکان است زیرا هرچقدر سن کودک پایین‌تر باشد به‌‌ همان میزان پذیرش و یادگیری‌ها بالا‌تر و ماندگار‌تر است. در این گره سنی کودکان به «خودباوری» می‌رسند و سعی دارند با انجام راهکارهای مختلف این خودباوری و استقلال را اثبات کنند.
کد خبر: ۷۲۱۶۹۹
لجبازی و دلیل اصرار بر رفتارهای بد در کودکان

جام جم سرا: دکتر مهدی بیاتی تصریح کرد: دانستن مراحل رشد کودک توسط والدین از مهم‌ترین عواملی است که در تربیت مناسب کودک نقش بسیار موثری دارد. کودکان در گروه سنی یک تا سه سال به خودباوری می‌رسند و «من» در آن‌ها شکل می‌گیرد و می‌خواهند با انجام راهکارهای مختلف مانند انجام دادن کارهای روزمره، انتخاب لباس و غیره این استقلال را به والدین خود اثبات کنند.

وی افزود: متاسفانه عوام از این مراحل رشدی کودک که رشد استقلال و منیت آن است به عنوان «لجبازی» یاد می‌کنند. اگر تصور ما از استقلال کودک، لجبازی‌ کردن وی باشد، متناسب با همین طرز فکر رفتارهای نامناسبی را در مقابل کودک انجام می‌دهیم تا لجبازی وی کمتر شود و این رفتار‌ها کاملا نتیجه عکس دارد.

بیاتی در ارتباط با شکل گیری خودباوری در کودک و نقش آن در آینده فرد گفت: کودک برای اینکه بتواند آینده خوبی داشته باشد باید خود باوری در آن شکل بگیرد و تنها راه آن نشان دادن منیت کودک در گروه سنی یک تا سه سال است. این بدان معناست که باید به کودک فرصت دهیم فعالیت‌های روزمره از قبیل خوردن غذا، پوشیدن لباس و غیره را خودش انجام دهد. اینکه والدین خود باوری کودک را نپذیرند و از آن با عنوان لجبازی یاد کنند باعث می‌شود عزت نفس کودک رشد نکند و فرد دچار کمبود اعتماد به نفس در آینده شود و این مسئله در موضوعات مختلف اجتماعی، ‌تحصیلی، کاری و ازدواج و غیره فرد مشکلات جدی را به وجود می‌آورد.

این روان‌شناس کودک ادامه داد: والدین باید قبول کنند در گروه سنی زیر شش سال واژه‌ای به نام لجبازی نداریم و رفتارهای کودکان در این دوره تنها تقلید و انعکاس از رفتار والدین است و برای اثبات خود این رفتار‌ها را انجام می‌دهند. اگر والدین به فرزندان خود اجازه ندهند که خودباوری و استقلال خود را به نمایش بگذارند فرد در آینده در تمام تصمیمات خود دچار شک و دودلی می‌شود.

بیاتی همچنین درباره رفتارهایی از قبیل ایستادن جلوی تلویزیون، ریختن آب و غذا بر روی فرش و زمین گفت: جلب توجه در این گروه سنی مهم‌ترین هدف است و دلیل آن شکل گیری استقلال و «من» در فرد است. کودک در این سن می‌خواهد فعالیت‌هایی را انجام دهد که مورد توجه و دیده شدن واقع شود و اگر والدین به نکات مثبت کودک توجه نکنند، وی از طریق رفتارهای منفی که حساسیت پدر و مادر را بر می‌انگیزد مانند ایستادن جلوی تلویزیون، ‌ریختن آب و غذا روی زمین، پرت کردن اشیا و غیره اقدام به جلب توجه می‌کنند.

وی همچنین گفت: او می‌داند با انجام این کار‌ها والدین سریعاً به آن واکنش نشان داده و اعتراض می‌کنند و همین باعث می‌شود کودک مرتبا آن کار‌ها را تکرار کند.

بیاتی هشدار داد: امروزه والدین باید بسیار دقت کنند که نیازهای فرزندانشان چیست و به نیازهای مثبت آنان پاسخ دهند و در مقابل نیازهای منفی آنان رفتارهای صحیح داشته باشند زیرا در غیر این صورت کودک دست به کارهای منفی می‌زند. (ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها