حشره‌ای که سال‌های سال مهمان تهرانی‌ها خواهد بود

مگس‌های سفید با حمله گروهی به پایتخت، ماندگار شدند

مگس‌های سفید مهمانان ناخوانده پایتخت

هوای آلوده، آب آلوده، سبزیجات آلوده، مدیریت نشدن زباله‌های بیمارستانی و آلودگی صوتی تمام مشکلات زیست‌محیطی پایتخت‌نشینان نیست، این روزها طغیان آفتی که از آن به عنوان مگس سفید یاد می‌کنند نیز برای شهروندان مشکل‌ساز شده تا آنجا که امیرعباس مشهدی‌‏احمدی، رئیس اداره محیط‌ زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط‌ زیست استان تهران در گفت‌وگو با جام‌جم از تماس روزانه حدود 150 پایتخت‌نشین با این سازمان خبر داده که دغدغه جدیدی به نام مگس‌های سفید ذهن‌شان را به خود مشغول کرده است.
کد خبر: ۷۱۸۴۷۰
مگس‌های سفید مهمانان ناخوانده پایتخت

جام جم سرا: احمدی اظهار می‌کند: مرجع رسیدگی به این مشکل شهرداری است، اما چون شهروندان زیادی در این باره با ما تماس می‌گیرند ما نامه‌ای به شهردار نوشتیم تا به این مشکل رسیدگی کند، زیرا در تهران شهرداری و اداره بهداشت استان باید به این مشکل رسیدگی کنند. به گفته وی چنانچه این دستگاه‌ها به این مشکل رسیدگی نکنند موضوع از طریق ریاست سازمان حفاظت محیط‌زیست به وزارت کشور ابلاغ خواهد شد.

این در حالی است که رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر نیز روز گذشته در این باره به خبرگزاری میزان گفته بود وجود مگس سفید در تهران بی‌سابقه است و این حشره موجب ابتلای شهروندان به مشکلات تنفسی می‌‌شود، بنابراین بهتر است شهروندان در مناطقی که این حشرات وجود دارد، از ماسک‌های معمولی استفاده کنند.

افزون بر این محمدرضا شیرزادی، رئیس اداره بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نیز در این باره اظهارنظر کرده و یادآور شد: مگس سفید ناقل بیماری نیست، بنابراین تهرانی‌ها نباید در این زمینه نگرانی داشته باشند. به گفته او به همین علت نیازی به بررسی این موضوع از سوی کارشناسان این اداره نیست.

محمد شاعری، رئیس ستاد محیط‌زیست شهر تهران نیز درباره اقدامات شهرداری برای مقابله با مگس‌های سفید به جام‌جم می‌گوید: با کاهش و رسیدن دما به زیر 10 درجه این حشرات به خواب زمستانی می‌روند، با این حال چون استفاده از سموم در محیط‌های شهری مناسب نیست قرار است درختان آلوده با آب شسته شده و شاخه‌های آلوده نیز بریده شوند.

این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان چنین مشکلاتی به دلیل فعالیت بی‌ضابطه و نبود نظارت دقیق بر عملکرد کشاورزان حاشیه کلانشهرها، فعالیت و گسترش مراکزی مانند گلخانه‌های درون شهر و رعایت نکردن اصول استفاده از سموم و آفت‌کش‌ها در محیط‌های شهری است، زیرا استفاده افراطی از آفت‌کش‌ها سبب شده دشمن طبیعی این حشرات از بین بروند، علاوه بر این برخی نیز مدیریت نشدن درست پسماند‌ها را سبب بروز چنین مشکلاتی می‌دانند، نکته اینجاست که با توجه به اهمیت فضای سبز و کمبود چنین مناطقی در کلانشهری مانند تهران، مسئولان شهرداری باید آ‌ن‌قدر در این خصوص آمادگی داشته باشند که چنین آفاتی به یکباره طغیان نکرده و فضای سبز شهری را با چالش روبه‌رو نکند. بنابراین علت طغیان این حشرات باید به صورت علمی بررسی شده و با اطلاع‌رسانی بموقع نتایج آن در اختیار شهروندان قرار گیرد تا وقوع چنین مشکلاتی دغدغه‌های پایتخت‌نشینان را بیشتر نکند.

مهدی آیینی - گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۴
رحیم
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۷
۰
۰
وقتی از خیابانها و كوجه های تهران رد میشی بوی فاضلاب همه جا پیچیده معلومه كه بایدشاهد این مسائل باشیم
شهرداری كارش فكر كنم فقط آبیاری چمن است
پوریا
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۷
۰
۰
با سلام این پدیده وقتی روی حشرات تاثیر می گذارد پس خدا به داد مردم برسد .
بیست
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
۰
۰
خوب نوشتین لبنیات اغشته به روغن پالم خمیر مرغ و تورم و گرانی و اختلاف طبقاتی از حسن های دیگر پایتخت می باشد
حمیدرضا نصرتی
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
۰
۰
در چنین مواردی چرا از كارشناسان و متخصصان زبده دعوت نمیشود تا دور یك میز تصمیمات لازم الاجرا گرفته شود تا بعد بطور سختگیرانه همه آنها اجرا شود تا بشود در این عصر پیشرفته برای معضلات عدیدة دیگرمان زمان و بودجه گداشت تا به دیگران هم نشان دهیم ما هم میتوانیم بدون نیاز به متخصصان آنها مشكلاتمان را از سر راه برداریم و گفته هایمان ادعای تو خالی نیست .

نیازمندی ها