کشتی‌های تفریحی به اینترنت مجهز می‌شود

در گذشته‌ای نه‌چندان دور تصور می‌شد سفرهای دریایی و هوایی به منزله قطع ارتباط با دنیای اینترنت است، اما چند سالی است​ ردپایی از اینترنت در آسمان دیده می‌شود. در خطوط بعضی شرکت‌های هواپیمایی، مسافران می‌توانند طی پرواز از اینترنت WiFi استفاده کنند.
کد خبر: ۷۱۳۵۰۹
کشتی‌های تفریحی به اینترنت مجهز می‌شود

یکی از روش‌های اتصال به اینترنت استفاده از روشی مشابه اتصال تلفن‌های همراه به اینترنت است که در این روش هواپیما باید به دکل‌های مخابراتی مستقر در سطح زمین متصل شود. روش دیگر استفاده از ماهواره‌هاست که با توجه به هزینه زیادی که دارد تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اما این روزها از دسترسی به اینترنت در دریاها و اقیانوس‌ها صحبت می‌شود و تردیدی وجود ندارد که تنها روش موجود برای دسترسی به اینترنت در یک سفر دریایی باید استفاده از ماهواره‌ها باشد. این موفقیت به این معنی است که دیگر اینترنت مرز و محدوده‌ای نمی‌شناسد. محققان این روزها در تلاشند کشتی​های بزرگ تفریحی را به پیشرفته‌ترین امکانات مجهز سازند.

کشتی‌های کروز ازجمله کشتی‌هایی که مجهز بودن آنها به ویژگی‌ها و امکانات لوکس و تجملی همواره مورد توجه بوده است. اکنون شرکت رویال کاریبین اعلام کرده است در ساخت جدید‌ترین مدل از کشتی‌های خود از پیشرفته‌ترین فناوری‌ها استفاده می‌کند و به این ترتیب این کشتی‌ها بیش از پیش می‌تواند مورد توجه گردشگران و مسافران قرار گیرد.

«کوانتوم دریاها»؛ کشتی تفریحی پیشرفته

شرکت آمریکایی رویال کاریبین از شرکت‌های بنام و مطرح در زمینه ساخت خدمات کشتی‌های تفریحی است که سال 1968 میلادی در کشور نروژ تاسیس شد و از 17 سال پیش ساختار این شرکت سازماندهی و در نتیجه به ایالات متحده آمریکا منتقل شد. جدیدترین کشتی ساخت این شرکت که در آینده‌ای نزدیک رونمایی می‌شود «کوانتوم دریاها» لقب گرفته است. این کشتی به اینترنت پرسرعت، سیستم پیشرفته ناوبری مسافران با استفاده از RFID یا سامانه شناسایی امواج رادیویی و همچنین ربات‌های پیشخدمت و بسیاری از دیگر امکانات مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته دیجیتال مجهز خواهد بود.

البته در دنیای امروز در کنار پیشرفت‌هایی که در حوزه‌های مختلف زندگی بشر اتفاق افتاده است کشتی‌ها نیز در مقایسه با گذشته مجهزتر شده‌ است و روز به روز بر امکانات آنها افزوده می‌شود. شرکت رولز رویس بتازگی طرح‌های بلندپروازانه‌ای با هدف ساخت کشتی‌های بدون سرنشین ارائه کرده است، اما آنچه کشتی جدید رویال کاریبین را از طرح‌های بلندپروازانه مطرح شده از سوی شرکت‌های دیگر متمایز می‌سازد، این است که در این کشتی مسافران با در اختیار داشتن امکانات بیشتر، راحتی و آسایش بیشتری را تجربه خواهند کرد.

استقبال دیجیتال از مسافران

اگر بخواهیم مجموعه‌‌ای از امکانات و خدمات مبتنی بر فناوری‌های هوشمند و پیشرفته دیجیتال را در این کشتی‌ها مورد بررسی قرار دهیم در نخستین مرحله به فرآیندی برخورد می‌کنیم که مسافران در بدو سفر با آن مواجه می‌شوند. قرار است در این کشتی از مسافران در فرآیندی با عنوان پذیرش هوشمندانه مسافران استقبال شود. به این ترتیب همه مسافران در مدت زمان ده دقیقه وارد کشتی می‌شوند. همه اسناد و مدارک لازم برای ورود مسافران به کشتی از قبل آماده شده است و مسافران آنها را پیش از خروج از منزل چاپ و آماده می‌کنند. به این ترتیب تشریفات لازم برای پذیرش مسافران به حداقل زمان ممکن کاهش پیدا می‌کند. پیش از این‌که مسافران وارد کشتی شوند برچسب‌های RFID روی چمدان‌های آنها چسبانده می‌شود و به این ترتیب مسافران قادر خواهند بود با استفاده از گوشی تلفن همراهشان چمدان‌ها را پیگیری کرده و​ از موقعیت مکانی آنها مطلع شوند.

برای همه مهمان‌ها مچ‌بند RFID تهیه شده و در اختیار آنها قرار می‌گیرد. مهمان‌ها می‌توانند از این مچ‌‌بندها به‌عنوان یک کد شناسایی برای کنسول‌هایی که نقش راهنما را در کشتی ایفا می‌کنند، بهره گیرند. با استفاده از این مچ‌بندها مهمان‌ها شناسایی شده و بر این اساس به آنها کمک می‌شود تا بتوانند برای استفاده از قسمت‌های مختلف کشتی اطلاعات لازم برای تعیین مسیر را در اختیار داشته باشند یا بتوانند براحتی اتاق خود را پیدا کنند. همچنین می‌توانند با استفاده از این مچ‌بند هزینه خرید از فروشگاه‌های مختلف در مرکز خرید کشتی را پرداخت کنند یا برای استفاده از امکانات مختلف رزرو انجام دهند. علاوه بر این مچ‌بندها RFID به‌عنوان یک کلید اختصاصی برای اتاق‌های مسافران عمل می‌کند.

پذیرایی از نوع رباتیک

برای راهنمایی مسافران دو برنامک یا اپلیکیشن اختصاصی طراحی شده است که روی گوشی‌های تلفن همراه قابل نصب است. پیش از آغاز سفر برنامه‌ریزان تور مسافرتی، مسافران را از برنامه‌ها و امکانات مختلفی که در طول سفر برای آنها در نظر گرفته شده مطلع می‌کنند، اما بعد از آغاز سفر یعنی درست از لحظه‌ای که هر یک از مسافران وارد کشتی ​‌شده و این برنامک‌ها روی گوشی‌های تلفن همراهشان نصب می‌شود، آنها می‌توانند خدمات مشابهی را از این طریق دریافت کرده و در طول سفر از راهنمایی‌هایی که دریافت می‌کنند برای برنامه‌ریزی فعالیت‌های روزانه‌شان استفاده کنند. در میان رستوران‌های مختلفی که برای مهمانان در نظر گرفته شده است، رستوران مجازی هم وجود دارد که مسافران می‌توانند با کمک تبلت‌هایی که در اختیار آنها قرار داده شده است، وارد فضای مجازی این رستوران شده و غذای مورد نظرشان را سفارش دهند. پس از ثبت سفارش ربات‌های پیشخدمت غذای آنها را تحویل خواهند داد.

در اتاق‌های موسوم به TWO70، منظره پانوراما 270 درجه از دریا روی شیشه‌هایی که از کف اتاق تا سقف امتداد پیدا می‌کند به نمایش درمی‌آید. روی این سطح شش صفحه متحرک رباتیک وجود دارد. در بخش دیگری از این کشتی یک کپسول شیشه‌ای ژله‌ای شکل وجود دارد که ستاره قطبی نامگذاری شده است. این کپسول می‌تواند تا 91 متر از سطح زمین فاصله گرفته و در هوا معلق بماند به این ترتیب مشاهده منظره 360 درجه از داخل آن قابل مشاهده است.

اینترنت پرسرعت برفراز آب

مسافران کشتی کروز کوانتوم دریاها در این سفر به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند. برای تامین اینترنت پرسرعت در این کشتی از ارتباطات ماهواره‌ای استفاده شده است. به گفته متخصصانی که در تامین امکانات دیجیتال در ساخت این کشتی همکاری داشته‌اند سرعت اینترنتی که برای مسافران کشتی در نظر گرفته شده است با سرعت ارتباطات سریع باند پهن در خشکی برابری می‌کند. بنابراین امکان استفاده از خدماتی مانند تماس ویدئویی، مشاهده برنامه‌های تلویزیونی و انجام بازی‌های آنلاین که مبتنی بر اینترنت پرسرعت است برای همه مسافران وجود خواهد داشت.

اما امکانات فناورانه این کشتی به اینها محدود نمی‌شود. برای هریک از مسافران در اتاق‌های اختصاصی‌شان امکانات دیگری در نظر گرفته شده است. در اتاق‌هایی که به منظره اقیانوس دید ندارد یک بالکن مجازی طراحی شده است که همزمان با حرکت کشتی یک تصویر واقعی از منظره بیرون کشتی روی نمایشگر LED 80 اینچی آن به نمایش در می‌آید. طول این کشتی 348 متر و عرض آن 41 متر است که در مجموع شامل 18 طبقه است. چهار موتور با قدرت 4694 اسب بخار نیروی لازم برای به حرکت​درآوردن این کشتی را تامین می‌کند و سرعت حرکت این کشتی حدود 46 کیلومتر بر ساعت برآورد شده است. براساس برنامه زمان‌بندی شده نخستین کشتی تفریحی مجهز به آخرین فناوری‌های دیجیتال پاییز امسال نخستین سفر دریایی خود را تجربه می‌کند.

Gizmag / مترجم: فرانک فراهانی‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها