
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
وبسایتهای نقد و بررسی را ببینید
وبسایتهای نقد و بررسی نقاط دیدنی، از محبوبترین وبسایتهایی است که مردم برای مقصد سفرشان انتخاب میکنند. این وبسایتها که سیستم امتیازدهی و حتی نقد متنی دارد، از هتل و رستوران تا جاذبههای دیدنی را بررسی و حتی مشکلات آن را شرح میدهد.
TripAdvisor.com از بزرگترین وبسایتهای این حوزه است که بیش از 20 میلیون نقد (که اکثرا درباره هتل است) را در خود جای داده است. وبسایت TravelPost.com هم اخیرا شکل و ظاهرش جدیدتر شده و از وبسایتهای مختلفی چون Citysearch.com، Yahoo و... اطلاعات جمعآوری میکند.
وبسایت OpenTable را هم جمعی از شهروندان اداره میکنند و میتوانید مطمئن باشید که هر نقطهای که بازبینی کردهاند، خود فرد آنجا رفته و تجربه شخصی خود را بیان میکند و خبری از آگهیها و کنترل رسانه نیست.
به انجمنهای آنلاین بپیوندید
سالهای قبل، انجمنهای آنلاین زیادی تاسیس شد. انجمنهای آنلاین محلی است که کاربران به پرسش دیگران پاسخ میدهند. این انجمنها با موفقیتها و شکستهای زیادی روبهرو بودند. البته بعد از چند سال و با تجربهتر شدن و پختهتر شدن رسانه برخی از این انجمنها، دیگر عضو نشدن و جویای تجربه نشدن، کاری خردمندانه نیست.
وبسایتهای زیر همه بخوبی به سوالاتتان جواب خواهند داد اما توجه داشته باشید که این وبسایتها مسافران مختلفی را به سوی خود میکشانند. برای مثال، کاربران Fodors.com، کاربرانی مسنتر و پولدارتر و LonelyPlanet جمعیتی جوانتر و خطرپذیرتر در خود دارد:
TripAdvisor.com, Fodors.com
Frommers.com, Lonelyplanet.com
از شبکههای اجتماعی غافل نشوید
شبکههای اجتماعی چون فیسبوک و توییتر نهفقط برای برنامهریزی سفر مفیدند، بلکه میتوانند در طول مسیر نیز به کمک شما بیایند؛ چرا که میتوانید از طریق تلفن همراهتان به آنها دسترسی داشته باشید.
کافی است پست جدیدی بگذارید و از هتلها در شهر مقصد از دوستانتان بپرسید و از پاسخهای زیادی که دریافت خواهید کرد متعجب شوید.
خود را بیمه کنید
این درست است که اکثر بلیطهایی که تهیه میکنید، شما را هنگام سفر بیمه میکند، اما بهتر است برای سفرهای متوسط و بزرگ خود، از شرکتهای بیمه بینالمللی که در مقصد نیز فعالیت میکنند مطلع شوید. گم شدن بار، اورژانس پزشکی و حتی لغو شدن بخشی از سفر به دلیل حوادث طبیعی میتواند دلایل محکمی برای گرفتن بیمه باشد. دست کم میتوانید بخشی از هزینههای ناخواسته سفر خود را به این ترتیب جبران کنید.
وبلاگها قلب گردشگریاند
همیشه و در همه شهرها، وبلاگهایی را میتوانید پیدا کنید که دارندگانشان به رویدادهای داخلی شهر بسیار اهمیت میدهند. میتوانید از موتور جستجوی بلاگ گوگل برای یافتن وبلاگهای شهری مورد نظر خود استفاده کنید. این وبلاگها منابع بینظیری دارند اما فقط به خواندن مطالب این بلاگها مشغول نشوید، میتوانید از آنها مشاوره بگیرید و با دارندگان بلاگ در تماس باشید. هرچه درخواستتان دقیقتر باشد، احتمال گرفتن پاسخ مفیدتری نیز بیشتر خواهد بود.
بایدهای سفر
در هر سفری به چمدانی نیاز دارید که حجم زیادی داشتهباشد و مدام کج و کوله نشود و به زمین نیفتد. همچنین برای عکسبرداری، اگر کیفیت دوربین موبایلتان خوب نیست، بهتر است سراغ دوربینهای دیجیتالی بروید که باریکند و حجم بسیار کمی میگیرند.
چسب نواری پهن معمولا در سفرها به کار میآید، اما آوردن یک حلقه کامل از آن بسیار جا گیر است بنابراین بهتر است حدود یک متر از آن را بریده و دور خودکار یا مدادی بپیچید.
یک کپی از پاسپورت خود تهیه کنید. شاید هیچ وقت به آن نیاز پیدا نکنید ولی اگر پاسپورتتان گم شد، داشتن کپی از آن روند تهیه پاسپورت جدید را تسریع میکند. نیازی نیست نسخه کاغذی آن را همراه داشته باشید. کافی است اسکن آن را برای خود ایمیل کنید.
از کیسههای زیپدار استفاده کنید تا مایعات، ژلها و... را به سادگی و بدور از خطر با خود حمل کنید.
سفر با اتوبوس را امتحان کنید
دیگر مثل گذشتهها سفرهای اتوبوسی خستهکننده نیست. بنابراین بهتر است پیش از اینکه بلیط هواپیما یا قطار را رزرو کنید، از شرکتهای اتوبوسرانی آن محل نیز کسب اطلاع کنید. اتوبوسهای گردشگری مدرن، تمیز و جدیدند و معمولا، اینترنت وایفای دارند.
سبک سفر کنید
هدف این است که با یک کیف سفر کنید. تا آنجا که ممکن است سناریوی سفر خود را پیشبینی کنید و به موارد خاصی که در سفر به آنها نیاز پیدا خواهید کرد، بیندیشید و آنها را در یک فهرست بنویسید. اما توجه داشته باشید که سبک سفر کردن به این معنی نیست که چیزی با خود نبرید و نیاورید. فقط به وسایلی که قرار است در چمدانتان باشد، نگاه کاربردی داشته باشید. همه چیز را با هم قاطی کنید. مثلا میتوانید چند تیپ مختلف را با لباسهای کمتری اجرا کنید. مثلا اگر رنگ شلوار و پیراهنتان را خنثی انتخاب کنید، در نتیجه میتوانید هر لباسی را با هر شلواری بپوشید و نیازی به آوردن چند دست لباس نخواهد بود. توجه داشته باشید که چندتا پوشیدن در هوای سرد همیشه بهتر از آوردن لباسهای حجیم و سنگین است. اگر مقصد سفرتان گرم است، کافی است یک ژاکت سبک با خودتان بیاورید.
در نظر داشته باشید که کفشها بیشترین جا را میگیرند و بهتر است بیشتر از دو جفت کفش با خود نبرید. (یادتان باشد که میتوانید جورابهایتان را داخل کفشتان بگذارید. (ضمیمه چمدان)
محمدرضا قربانی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد