دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی کشور خبر داد:

پیش بینی سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیاردی برای خروج از تورم

نجفی: از نظر اقتصادی درسال 95 به سال 90 می رسیم

اعلام زمان‌بندی دولت برای خروج از رکود تورمی

دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با اعلام چشم‌انداز اجرای بسته خروج از رکود دولت گفت: امیدواریم رشد اقتصادی 2.4 درصدی در سال 93 و 94 به ارمغان آید و تورم سال 95 را زیر 20 درصد شروع کنیم.
کد خبر: ۷۰۳۷۸۴

به گزارش فارس، محمدعلی نجفی در نشست خبری برای اعلام برنامه‌های همایش دولت درباره بسته خروج غیرتورمی از رکود اظهار کرد: البته فکر می‌کنیم بتوان تورم را زیر 15درصدبرسانیم.

به گفته مشاور رئیس‌جمهور، سال 95 انتظار رونق و جهش اقتصادی را می‌توانیم داشته باشیم، چیزی که پیش‌بینی می‌شود این است که سال 93 میزان کمی رشد اقتصادی داشته باشیم و البته این موضوعی نیست که بعد از دو سال رشد منفی به معنای رونق باشد و پیش‌بینی می‌شود سال 94 رشدی برابر 3 تا 4 درصدی داشته باشیم.

نجفی عنوان کرد: در سال 95 از نظر وضع اقتصادی به سال 90 می‌رسیم، در حقیقت عقب‌ماندگی این سال‌‌ها را جبران ‌کنیم و نتایج بسته در نیمه دوم سال 93 ظاهر خواهد شد و به تدریج تورم کاهش خواهد یافت.وی تاکید کرد: مطمئن باشید اگر سیاست‌های این بسته به درستی اجرا شود، آثار مثبت آن دیده خواهد شد.

این مقام مسئول گفت: اقتصاد کشور از سال 91 تاکنون دچار دو عارضه مهلک شده که البته سوابقی در اقتصاد کشور داشته، اما عمق آن کمتر بوده است؛ یکی مساله رکود و دیگری تورم است. دو سال 91 و 92 اقتصاد رشد منفی داشته و تورم به مرز 40درصد رسیده است.

وی افزود: بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، تورم هشت کشور در دنیا بالای 10 درصد بوده که ایران دومین کشور بوده و مقام اول را کشور ونزوئلا داشته است.

نجفی با اشاره به این‌که رشد اقتصادی کشور در سال 91 منفی 6.8 و در سال 92 منفی 3 درصد بوده است، تصریح کرد: در شرایط دشواری از نظر اقتصادی به سر می‌بریم و 4.5 ماه است مساله خروج از رکود در دستور کار ستاد بوده و شش ماه اول مساله تورم به میزانی کنترل شد و دوره نگران‌کننده را پشت سر گذاشته‌ایم و نه این‌که راضی‌کننده باشد، بلکه کاهش داشته است.

وی با بیان این‌که اولین‌بار در کشور قبل از ارائه برنامه، سیاست و دلایل خود را اعلام کردیم، گفت: خواستیم کارشناسان نقاط ضعف این بسته را بیان کنند و بعد از آن بسته در اختیار کارشناسان قرار گرفت و امیدواریم اشکالات به حداقل برسد و این برنامه برای سال 93 و 94 است که امیدواریم تا پایان سال 94 به طور قطعی بگوییم اقتصاد کشور از رکود خارج شده است.

وی تأکید کرد: برنامه ششم از سال 95 شروع می‌شود و امیدواریم با خروج از رکود، رشد اقتصادی پایدار را شروع کنیم و این برنامه مقدمه برنامه ششم توسعه کشور است.

مشاور رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که امیدواریم تورم در حد پیش‌بینی شده کاهش یابد، بیان کرد: روز سه‌شنبه هفته جاری همایشی برگزار خواهد شد که در تاریخ اقتصاد کشور کم‌سابقه است. چهار گروه مدیران بخش‌های دولتی از جمله مدیران بخش‌های دولتی به خصوص اقتصادی، فعالان اقتصادی بخش خصوصی، استادان و کارشناسان اقتصادی و صاحبنظران رسانه و اصحاب رسانه حضور دارند.

به گفته نجفی، بخشی از موادی که در بسته دولت آمده نیاز به مصوبه مجلس دارد که در این خصوص 34 ماده به عنوان لایحه با قید یک فوریت در هفته جاری به مجلس ارائه می‌شود.

بسته خروج از رکود، امروز در دولت نهایی می‌شود

مشاور رئیس‌جمهور از تشکیل ستادی برای نظارت و کنترل در اجرای بسته خروج از رکود خبر داد و گفت: در جلسه امروز هیأت دولت سیاست‌‌های بسته کاملا به پایان می‌رسد و بخشی از مواد آن به دستگاه‌ها ابلاغ خواهد شد.

دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در پاسخ به این پرسش که بخش عمده اتکای تأمین مالی بسته خروج از رکود دولت، شبکه بانکی است و اکنون شبکه بانکی در شرایطی نیست که پاسخگوی فعالان اقتصادی باشد، گفت: این بسته با هماهنگی تمام دستگاه‌های ذی‌ربط تهیه شده است و موارد مطرح در بسته مواردی است که بانک‌ها هم قبول دارند باید انجام دهند.

نجفی ادامه داد: سه راهکار در این باره مورد توجه بوده است، اول بدهی دولت به بانک‌هاست، دولت در سال‌های قبل به بانک‌ها به عنوان خزانه خود نگاه می‌کرده و همواره دست در جیب بانک‌ها داشته است، در بسته دیده‌ایم بدهی دولت به بانک‌ها طی 1.5 سال آینده تسویه شود.

وی نکته دوم را فروش اموال خود بانک‌ها عنوان کرد و افزود: بانک‌ها بخش عمده‌ای از دارایی‌ خود را به خرید اموال منقول و غیرمنقول اختصاص داده‌اند، بنابراین پیش‌بینی شده است در هر سال 33 درصد منابع مازاد منقول و 20 درصد اموال مازاد غیرمنقول آنها فروخته شود.وی ادامه داد: مساله سوم هم افزایش سرمایه بانک‌هاست؛ به چند روش پیش‌بینی کرده‌ایم افزایش سرمایه انجام شود و به ازای هر یک ریال افزایش، بانک می‌تواند 12.5 برابر تسهیلات بپردازد.

ارائه بسته تکمیلی خروج رکود تا 3 ماه آینده

وی افزود: احتمالا ظرف دو تا سه ماه آینده ما یک بسته تکمیلی در باره خروج از رکود تورمی خواهیم داشت.

نجفی گفت: اصرار داریم اسم این بسته خروج غیرتورمی از رکود باشد و به هیچ عنوان نمی‌خواهیم کاری کنیم که پایه پولی افزایش یابد.وی گفت: حتی در بخش تحریک تقاضا به ما این انتقاد شد که به بحث تقاضا کمتر توجه کرده‌ایم، ما تلاش کردیم قبل از حمایت از عرضه، تقاضا را تحریک نکنیم.

مشاور رئیس‌جمهور ادامه داد: بخش عمده تحریک تقاضای ما تحریک تقاضای خارجی با توسعه صادرات است.

چیزی از نامه مفصل آقایان درنمی‌آید

وی درباره انتقاد احمد توکلی و الیاس نادران به بسته دولت و کپی شدن آن از نسخه‌های صندوق بین‌المللی پول نیز گفت: انتقادهایی به این بسته شده است و بجز دو اقتصاددان مجلس که تریبون داشته‌اند و نقدشان را مطرح کردند، دیگران هم نظراتی دادند. ما مجموعه این انتقادها را جمع‌آوری می‌کنیم؛ آن بخش که فکر می‌کنیم وارد است را اعمال خواهیم کرد و به بخشی که فکر کنیم لازم است پاسخ خواهیم داد.

وی تصریح کرد: این‌که بگویند این بسته ادامه سیاست‌های تعدیل اقتصادی است باید دقیقا عنوان کنند در کدام بخش. این‌که شما مهری داشته باشید و هر وقت بخواهید کسی را نقد کنید آن را روی پیشانی وی بکوبید، پذیرفتنی نیست.

وی گفت: این نگرانی مطرح شده که نقش دولت در اقتصاد از بین برود. اگر بخواهید نقش دولت قیمت‌گذاری باشد خیر؛ ما گفته‌ایم دولت تدریجا نقش خود را در قیمت‌گذاری کالاها کم کند، بنابراین نقش دولت را در آن بخش هم حذف نکرده‌ایم.

وی تاکید کرد: چیزی از نامه مفصل آقایان درنمی‌آید. رقابت حداقلی از نظر سود بانکی باید ایجاد شود که متناسب با تورم انتظاری باشد اما چه کسی گفته است تورم انتظاری 25 درصد است. آقایان بر اساس یک فرض، نرخ سود بانکی را در نظر گرفته و در ادامه همه مباحث را اشتباه پیش‌بینی کرده‌اند.

عرضه مسکن وجود دارد، تقاضا را تحریک می‌کنیم

مشاور رئیس‌جمهور درباره بخش مسکن نیز گفت: آنچه در بسته آمده تقاضای موثر در بخش مسکن بوده که این ایجاد تقاضا از طریق تشکیل صندوق‌های مسکن با همکاری بانک مرکزی خواهد بود تا بتوان به متقاضیان تسهیلات ارائه کرد. وزارت راه وشهرسازی مجموعه‌ای از سیاست‌های این بخش را پیشنهاد کرده که در بسته نرسیدیم جمع‌بندی کنیم، اما در بسته تکمیلی ارائه خواهد شد.به گفته این مقام مسئول، مسئولان وزارت راه و شهرسازی معتقدند سالانه 900 تا یک میلیون و صد مسکن جدید نیاز است و اکنون نیز بسیاری از مسکن‌های عرضه شده بدون تقاضا مانده که باید به آن پاسخ داد.

نجفی گفت: وزارت جهاد کشاورزی نیز برنامه‌های خوبی پیشنهاد کرده و در این راستا هر یک از اقلام مورد نیاز مردم و میزان خودکفایی آنها مشخص شده و پیش‌بینی کرده است که در پنج سال آینده در این اقلام در چه جایگاهی قرار خواهیم داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها