علی ذاکری در گفتوگو با ایرنا افزود: این لوح قطعه طلای دایرهای شکل به وزن دو کیلو و 300 گرم است که سال 1386 در کنار سرستون منقش به عکس یکی از شاهان هخامنشی در بقایای این کاخ پیدا شد.
وی ادامه داد: این قطعه طلا که تا خورده، باز شدن آن نیازمند شرایط و فضای کارگاهی خاص است زیرا احتمال شکسته شدن آن وجود دارد.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت: نیمه دوم تیر امسال با سازمان مرکزی مکاتبه شده است تا کارگاهی با نظارت کارشناسان آن سازمان در بوشهر ایجاد و زمینه باز کردن این لوح فراهم شود. اکنون نیز آزمایشگاه نقشهبرداری ژئوفیزیک در محدوده کاخ بردک سیاه فعال است که محتویات لایههای زیر زمین را نشان میدهد و با اتمام آن نیازی به حفاری بسیاری از قسمتها نیست.
وی افزود: کاخ بردک سیاه مربوط به اواخر دوره هخامنشی است که در کاوشها تاکنون سقف این محدوده کشف نشده و به نظر میرسد پایان زمامداری هخامنشیان منجر به نیمه تمام ماندن این کاخ شده است.
وی یادآور شد: پژوهشکده باستانشناسی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور برای از سرگیری کاوش این کاخ با همکاری دکتر یغمایی اعلام آمادگی کرده است. موافقت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر نیز با کاوش مجدد کاخ سیاه منوط به پایان نقشهبرداری ژئوفیزیک آن است.
وی گفت: نوع تراش و جنس سنگ بکار رفته در کاخ بردک سیاه که در یکی از روستاهای شهرستان دشتستان واقع شده، بیانگر اهمیت این کاخ است.
کاخ بردک سیاه که به گفته کارشناسان، کاخ زمستانی داریوش اول هخامنشی بوده در نزدیکی خلیج فارس واقع شده است و سال 1354 در کاوشهای گروهی از باستان شناسان کشور به سرپرستی احسان یغمایی از زیر خاک بیرون آورده شد.
این کاخ که تالار مرکزی آن مشابه کاخ آپاداناست، یکی از بناهای مهم تاریخی استان بوشهر و شهرستان برازجان محسوب میشود و در میان نخلستانهای روستای درودگاه در محل تلاقی دو رودخانه شاپور و دالکی قرار دارد.
بقایای به جامانده از کاخ بردک سیاه شامل پایه ستونها و دیوار نگارهای سیاهرنگ است. این کاخ در سال 1380 توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با شماره 4042 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت