به گزارش فارس، پرداخت زکات فطریه یکی از رسوم پایان ماه رمضان است که طی آن امت روزهدار به نیازمندان کمک میکنند.
با گسترش شبکههای اجتماعی و ارتباطی، تبلیغات در مورد پرداخت زکات فطریه به موسسات خیریه متعدد از جمله کمک به نیازمندان، آزادی زندانیان، بیماران نیازمند و کودکان به این شبکهها نیز تسری پیدا کرده و بین کاربران دست به دست میشود.
اما برخی کلاهبرداران با سوءاستفاده از احساس مردم و این ایام، فرصت پیش آمده را مغتنم میشمرند. همچنان که در سالهای گذشته نیز مواردی از کلاهبرداریهای اینترنتی و پیامکی برای پرداخت زکات فطریه مشاهده شده است. این سوء استفادهها در موارد مشابه از جمله حوادث طبیعی نیز رخ داده است.
در این موارد کلاهبرداران با راهاندازی سایتهای اینترنتی جعلی و با سوء استفاده از عناوین دورغین وابسته به مؤسسات خیریه، کمیته امداد و سازمانهای مورد اعتماد، شهروندان مبالغ فطریه را در شماره حسابهای جعلی واریز میکنند.
در این کلاهبرداری سایتهای شخصی با ظاهری بسیار شبیه به موسسات خیریه راهاندازی میشوند و با استفاده از این تشبه ظاهری و گرفتار کردن کاربر در دام «فیشینگ»، پرداختها را در حسابهای شخصی جمعآوری میکنند.
برای جلوگیری از گرفتار شدن در این دام، بهتر است کاربران هنگام پرداخت به موارد ایمنی از جمله آدرس دقیق سایت و وجود گواهینامه ssl توجه کنند. از این رو توصیه میشود حتیالامکان پرداخت زکات فطریه به ارگانهای ذیصلاح انجام شود و در صورت تمایل به پرداخت اینترنتی از طریق سایتهای معتبر اقدام کنند.
در همین رابطه رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا نیز تاکید کرد: هموطنان از واریز فطریه یا کفاره روزه خود به حسابهای نامعتبر و شخصی افراد خودداری کنند. هموطنانی که قصد دارند فطریه خود را از طریق فضای مجازی یا تلفنبانک پرداخت کنند، میتوانند از طریق موسسات شناخته شدهای که توسط رسانههای جمعی که شماره حسابهای رسمی اعلام میکنند، اقدام کنند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد