در خلاصه داستان این سریال آمده است: برخلاف تصور، سارقان بزهکاران معمولی نیستند، آنها رقیب سرسختی برای پلیس هستند. نیروهای ویژه برای خنثی کردن طرح و نقشه حریف دچار موانع فراوان میشوند.
محمدرضا شفیعی، تهیهکننده سریال رهایی درباره تولید این سریال به جامجم گفت: سریال رهایی به سفارش گروه مجموعههای تلویزیونی شبکه دو و موسسه ناجی هنر تولید میشود. وی ادامه داد: به همین دلیل سعی کردیم قصهای طراحی کنیم که کاملا ایرانی باشد و الهام گرفته از سریالهای پلیسی خارجی نباشد. بنابراین اولین مسالهای که برایمان اولویت داشت این بود که قصه واقعی، باورپذیر و ایرانی باشد. به همین دلیل بسیاری از پروندههای پلیسی مربوط به تهران و شهرستانهای مختلف را مطالعه کردیم تا به ایده اولیه رسیدیم و علی طالبآبادی فیلمنامه این سریال را در 10 قسمت 40 دقیقهای نوشت.
این تهیهکننده با اشاره به پخش این سریال در هفته ناجا گفت: این سریال در هفته ناجا هر شب از شبکه دو پخش میشود. خوشبختانه توانستیم بازیگران خوب و حرفهای را جذب کنیم و ناجا هم امکانات خوبی در اختیارمان گذاشته است.
شفیعی با اشاره به نقش بازیگران در این سریال گفت: در این سریال دانیال حکیمی نقش جلال را بازی میکند که پلیس است. میترا حجار هم نقش هما و همسر جلال را به عهده دارد. سام قریبیان نقش منفی و ضد قهرمان را ایفا خواهد کرد. لعیا زنگنه نقش هاله خواهر هما را بازی میکند.
وی درباره ساختار و لوکیشنهای سریال رهایی توضیح داد: ما درباره موضوع سریال خیلی صحبت کردیم، حتی این بحث هم مطرح شد که سریال را خارج از تهران بسازیم و قصه در یکی از شهرستانها اتفاق بیفتد، اما از آنجایی که شرایط تولید در خارج از تهران به لحاظ فراهم آوردن امکانات پروداکشن کار راحتی نیست و این سریال هم با حجم سنگینی از پروداکشن روبهروست، به همین دلیل تصمیم گرفتیم این قصه را در تهران به تصویر بکشیم. ساختار فیلمنامه اپیزودیک نیست و قصهای پیوسته دارد.
این تهیهکننده عنوان کرد: ضمن اینکه قالب سریال هم به گونهای است که اتفاقات ده قسمت سریال در مدت زمان سه تا چهار ساعت میگذرد.
وی درباره اینکه چطور شد مسعود تکاور را برای کارگردانی این سریال انتخاب کردید؟ توضیح داد: تکاور تا به امروز سریال و فیلمهای تلویزیونی پلیسی زیادی ساخته و نسبت به فضای کار شناخت دارد و میداند باید چگونه شخصیتها را در کنار هم بچیند. ضمن اینکه در ژانر پلیسی حتما باید کارگردان قابل اعتنایی انتخاب کنید.
شفیعی ادامه داد: معتقدم در ژانر پلیسی افراد محدودی هستند که میتوانند در این گونه کار کنند و آثار مناسبی را خلق کنند. ما هم سعی میکنیم یک سریال جذاب و دیدنی را تولید کنیم. گرچه مردم سریالهای پلیسی دیدهاند، اما ما سریالی برای مردم میسازیم که با تکتک شخصیتهای آن همذاتپنداری کنند. این سریال با همکاری ناجا ساخته میشود، اما به هیچ وجه کار سفارشی نیست و بینندگان تلویزیون بیننده یک سریال سفارشی نخواهند بود.
این تهیهکننده اشاره کرد: اتفاقا وقتی با همکاران ناجا صحبت میکردم، آنها هم بر این مساله تاکید داشتند که سریال هم بار نمایشی خوب داشته باشد و هم تصویرگر وظایف پلیس باشد.
وی درباره انتخاب بازیگران این سریال از جمله دانیال حکیمی گفت: ما برای انتخاب همه نقشها حساسیت بالایی داشتیم و بعد از جلسات مختلف به این انتخابها رسیدیم.
برای سریال رهایی هم سعی کردیم بازیگران منطبق با کاراکترهایشان انتخاب شوند. به همین دلیل در کنار بازیگران حرفهای از جوانتر هم استفاده کردیم تا توازن خوبی داشته باشد. شفیعی درباره جلوههای ویژه این سریال افزود: جلوههای ویژه و میدانی نقش عمدهای در سریال رهایی دارد. با اینکه ما در این زمینه با فقر فنی روبهرو هستیم، اما تلاش کردهایم از استعدادهای جوانتر استفاده کنیم تا بتوانیم کار مطلوبی تولید کنیم. به همین دلیل از جوانان مستعد دانشگاه شریف برای جلوههای کامپیوتری استفاده میکنیم.
برخی از عوامل سازنده این سریال عبارتند از: دستیار کارگردان و برنامهریز: مهدی توکلیزانیانی، مدیر تولید: داود جمشیدی، دستیار کارگردان: مهدی مطلبی، مدیر تدارکات: سیدرسول حاتمی، مدیر تصویربرداری: فرزام گلسفیدی، طراح صحنه و لباس: فرهاد عزیزیفرد، مدیر صدابرداری: سعید احمدی، طراح گریم: مهری شیرازی و دستیار تهیهکننده: سعید پروینی.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد