معاون اداری مالی وزارت علوم :

امسال جذب هیات علمی نداریم

سیف: بانک مرکزی بازسازی می‌شود

رئیس‌کل بانک‌مرکزی با اشاره به بحث بازسازی بانک ‌مرکزی آن‌ را یک حرکت ارزشمند دانست و گفت: با تمهیداتی که در هیات عامل درنظر گرفته شده، با استفاده از روش‌های علمی، اصولی و متناسب با تجربیات روز، تمامی فرایند‌ها و ساختار‌ها تحت تاثیر این بازسازی قرار می‌گیرند.
کد خبر: ۶۹۸۹۲۲
سیف: بانک مرکزی بازسازی می‌شود

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، دکتر ولی‌الله سیف، عصر دیروز در جمع مدیران این بانک ضمن ابراز خرسندی از اعتلای نقش بانک‌ مرکزی اظهار داشت: خوشبختانه امروز بانک ‌مرکزی نقش و اهمیت خود را در اقتصاد پیدا کرده و بیشتر از گذشته در تصمیم‌گیری‌های اساسی و جهت‌گیری‌های کلی ایفای نقش می‌کند.

سیف، در ادامه با تاکید بر اینکه باید بهای بیشتری به فرایند انجام کا‌ر‌ها دهیم ، افزود: باید زمان‌های تلف شده شناسایی و حذف شود، به نحوی که مطمئن شویم کار‌ها در حداقل زمان ممکن انجام می‌پذیرد. اگر برای مدت مناسب انجام فرایند یک کار، زمان مشخصی هدف گذاری شود، امکان کنترل و رسیدگی در موارد خارج از حد قابل قبول نیز فراهم می آید.

رئیس کل بانک مرکزی با ضروری دانستن پاسخ‌دهی در حداقل زمان به درخواست بانک‌ها و ارباب رجوع عنوان داشت: باید در انجام کارها تسریع شود. برخی از موضوعات که با یک تلفن قابل حل است،مدت‌ها به دلیل نامه‌نگاری‌های بی‌مورد به طول می‌انجامد. این موارد باید بازنگری شود، زیرا در حین این طولانی شدن فرایند، فردی در پشت درب‌های بانک مرکزی منتظر جواب است.

نیروی انسانی جوان، سرمایه اصلی بانک مرکزی

رئیس شورای پول و اعتبار، نیروی انسانی را به عنوان اصلی‌ترین سرمایه بانک مرکزی برشمرد و اظهار داشت: خروجی بانک مرکزی نتیجه تلاش، کوشش، تجربه، توانمندی و انگیزه‌ای است که کارمندان این مجموعه دارد و ما باید تلاش کنیم آن را در بهترین وضعیت قرار دهیم. یکی از این راه‌ها توجه به بحث شایسته سالاری و اتکا به نیرو‌های جوان است.

وی با مهم دانستن پرورش نیرو برای آینده بانک مرکزی بیان داشت: یکی از تکالیف بزرگ برای همه مسئولان، پرورش نیرو‌هایی است که با رفتن کارکنان باسابقه بتوانند جایگزین شوند تا جای خالی قدیمی ها حس نشود. اگر این کار صورت نگیرد، اجحاف بزرگی رخ داده است. باید به نیرو‌های با انگیزه و قابل اتکا میدان داد.

سیف ضمن رد این تفکر که هر چه مدیر کار‌های بیشتری داشته باشد، مدیر بهتری است، گفت: مدیران نباید کار‌ها را بطور متمرکز و فقط به دست خود انجام دهند؛ مدیری که احساس کند اگر بر کاری نظارت نداشته باشند اشکالی پیش می‌آید ،ضعف دارد. نظارت باید اثربخش باشد، بنحوی که بتواند نظارت شونده را تشویق کند.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه با بیان اینکه رفاقت، صمیمیت و ارتباطات انسانی توام با هدف مشترک می‌تواند موجب تسهیل دستیابی به اهداف شود ، افزود: باید برای همکاران باانگیزه و پرانرژی امکان پیشرفت را فراهم کرد و برای آن‌ها سرعتی بیش از حد عادی برای ارتقاء در نظر گرفت تا این روحیات تقویت شود.

اصلاح انتظارات از بانک مرکزی

سیف، با اشاره به برخی انتظارات غیرمعقول که از بانک مرکزی و رئیس‌کل آن ایجاد شده است، گفت: این انتظارات تناقضاتی را ایجاد می‌کند. مثلا این دیدگاه که بانک مرکزی عامل تامین تسهیلات برای هر یک از پروژه‌ها است باید اصلاح شود. این طرز تفکر نادرست ، طی سنوات گذشته به تدریج ایجاد شده است.

وی افزود: بدیهی است بانک مرکزی مسئول ایجاد بستر مناسب برای تامین مالی فعالیتهای مثبت اقتصادی متناسب با واقعیتهای اقتصادی کشور است.

وی با تاکید بر اینکه جایگاه بانک‌مرکزی باید به نظارت بر نظام بانکی برای اطمینان از اجرای مقررات و حرکت با ثبات تغییر کند،عنوان داشت: توقعات و انتظارات بیش از حد و خارج از وظایف و اختیارات، بانک را در جایگاهی قرار می‌دهند که از وظایف اصلی خود باز می ماند و این امر ، به صلاح اقتصاد کشور نیست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۰۵:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
۰
۰
لابد با لغو مجوز شركتهای شرخری بانكهای خصوصی شروع میكنی؟ یا با كاهش نرخ تسهیلات؟ یا با پرداخت كلیه تسهیلات ازدواج؟
م.الف
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۹
۰
۰
بسیاری از بانكهای خصوصی در كشور كه سبقه دولتی هم دارند سعی دارند با كم كردن(ادغام) شعب خود به سوی تجاری شدن پیش رفته و هدف متعالی خود را از بانكداری اسلامی كسب سود می دانند و بس. حذف ربا و ارائه خدمات به اقشار جامعه در لیست اهدافشان نیست.آیا این اصول: تجاری ساختن و بنگاه داری و شركت داری بانكها-رقابت جهت كسب سود بیشتر به هرقیمت و تشكیل شركت شرخری برای بازپس گیری تسهیلات آنهم از هر راه و از هر روشی!!!! و ... اصول منطبق با بانكداری اسلامی است؟ اگر هست پس چرا مرتب از بانكداری اسلامی سخن به میان می آورید و اگر هم نیست آیا جای این فعالیت ها در مملكت اسلامی است؟
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
۰
۰
آبروی بانكداری اسلامی را با خصوصی سازی و خصوصی شدن بردید.اول هدف از تأسیس بانك اسلامی، تعریف بانكداری اسلامی و بدون ربا را انجام بدهید بعد برای كسب سود بیشتر و بیشتر شعب زیان ده را تعطیل و به شركت داری و بنگاه داری رو بیاورید.به نظر من بانك مركزی، مراجع، دولت، قوه قضائیه و مجلس محترم كم كاری كرده اند كه بانكهای ما تبدیل به مجموعه ای از شركت و بنگاه های خصوصی با اهداف سرمایه داری شدند و به قول آقا مهدی برای وصول مطالباتشان ابتدا به روش های شرخری و در مراحل بعد به قانون تكیه می كنند. متاسفانه مسئولان محترم در مقابل ربا در جامعه خاموشند!

نیازمندی ها