روزنامه لسآنجلس تایمز در گزارش خود با اشاره به صحبتهای محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران که در صفحه توییتر خود نوشته بود "من وارد بازی مقصر دانستن کسی نمیشوم، این شیوه من نیست" نوشت: در حالی که به پایان ضرب الاجل بیست ژوییه و فرصت مذاکرهکنندگان بینالمللی برای دستیابی به توافق نهایی برسر برنامه هستهای ایران نزدیک میشویم مقامات آمریکایی رویکردی سختگیرانه تر در قبال ایران پیش گرفته و تلاش کردهاند با انتقاد از خواستههای ایران فشار را بیشتر کنند و هشدار دهند که این خواستهها میتواند موجب شکست مذاکرات شود.
اما وزیر امور خارجه ایران همانند آنها پاسخ نمیدهد و در ازا در پیام توییتر خود مینویسد: چیزی که من وارد آن میشوم تلاش صادقانه برای دستیابی به یک توافق است.
مذاکره کننده ارشد ایران هم زمان که این مذاکرات گرم تر شده است با لبخند زدن و دادن اطمینان در این خصوص که ایران مایل است با قدرتهای جهانی در صورتی که یک شانس عادلانه برای گسترش تکنولوژی هستهایاش داشته باشد مذاکره کند سبکی خوب و جذاب را در پیش گرفته است. مقامات اروپایی این رویکرد ظریف را به عنوان روشی تلقی میکنند که از طریق آن وی تلاش میکند ایران تهدیدآمیز به نظر نیاید و کشورهای غربی به عنوان یک گردن کلفت دیده شوند.
یک مقام غربی نزدیک به مذاکرات که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت: ظریف تلاش میکند که نشان دهد صحبت از تهدیدآمیز بودن برنامه هستهای ایران کاملاً گزاف است.
محمدجواد ظریف روز گذشته در جریان دیدار با وزیران امور خارجه آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان مرکز توجهات بود. ظریف و وزیر امور خارجه آمریکا دیداری دو جانبه با یکدیگر داشتند اما پس از اتمام دیدار دوساعته آنها هیچ یک اظهار نظری نکرد.
ظریف پیشتر تأکید کرده است که هیچ کس بیشتر از ایران خواهان دستیابی به یک توافق نیست.
او همچنین در روزیکشنبه در گفتوگو با شبکه ان.بی.سی نیوز گفت: ایران مایل است تا هر اندازهای که لازم باشد با قدرتهای جهانی همکاری کند تا تضمین کند که هیچ کس نگران برنامه هستهای ایران نیست.
ظریف تأکید کرد: ایران تنها به این دلیل به برنامه غنیسازی صنعتی نیاز دارد که چون قراردادش با روسیه برای تأمین سوخت مورد نیازش هفت سال دیگر پایان مییابد. این مسالهای است که مقامات غربی در مورد آن بحث میکنند و میگویند ایران به راحتی میتواند سوخت مورد نیاز خود را برای سالهای دیگر از دیگر کشورها تأمین کند و نیازی به توسعه ظرفیت غنیسازی اورانیوم ندارد.
اگر شکست مذاکرات مورد خواست دولت اوباما باشد بسیاری از کشورها در آسیا و اروپا ممکن است خواستار کنار گذاشتن تحریمهای بینالمللی علیه ایران و از سرگیری خرید نفت و دیگر معاملات با این کشور باشند.
علیرضا نادر، یک کارشناس ایران در موسسه رند در اینباره گفت: اگر این آمریکاست که سختگیر به نظر میرسد، ایران میتواند نشان دهد که لایق کاهش تحریمهاست. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم